Algemene informatie

Levend voer voor pluimvee: soorten, teelt

Pluimveevoeders kunnen onafhankelijk worden gemaakt door alle componenten tegen een groothandelsprijs te kopen. Dit moet een uitgebalanceerde voedingsbasis zijn die uit ten minste acht componenten bestaat. Het is raadzaam om dierlijke eiwitten toe te voegen aan huishoudvoedsel, wat nodig is voor een goede gewichtstoename van de vogel.

Principes van bereiding van voer voor kippen

Kippen hebben energie nodig voor een goede groei, dus de eerste week is het beter om ze startvoeder te voeren. De samenstelling bevat meer dan 20 vitamine-onzuiverheden, die u niet in de detailhandel zult kopen.

Het voeden van mengvoeders kan worden vervangen door thuis. Om het te maken, moet je rode en gele gierst in gelijke verhoudingen mengen, twee delen tarwe aan het mengsel toevoegen. Dit is de basis van het voer. Voeg vervolgens toe aan het graanmengsel:

  • 20% haver,
  • 10% tarwezemelen,
  • 2% zonnebloemmaaltijd,
  • 18% maïs,
  • premix voor kippen.

Zonnebloemmeel kan niet worden gebruikt in plaats van cake. Het bevat slechts 1% plantaardige olie, terwijl het gehalte in de cake ongeveer 20% is.

Laag Feed

Gebruik een coquina in plaats van een zonnebloemmaaltijd om een ​​voerbasis voor leghennen samen te stellen. Dit supplement zal kippen voorzien van calcium, wat nodig is voor de vorming van eischaaltjes.

Tarwezemelen in het voer voor legkippen zijn niet nodig. Verhoog in het voer het aandeel maïs tot 25%. Het bevordert de kleuring van de dooier. Het aandeel haver wordt teruggebracht tot 15% en de rest wordt gevuld met hele gierst. Het aandeel is 8%.

Het percentage bestanddelen in het voer voor kippen en legkippen kan worden gewijzigd door groen voedsel toe te voegen, zoals weegbree bladeren, paardenbloem of brandnetel.

Voor een goede gewichtstoename wordt het gierstpercentage verlaagd tot 5% en wordt 3% vlees- of beendermeel of vismeel aan het voer toegevoegd.

Vleeskuiken

In het voer voor slachtkuikens is het niet nodig om schaalrots toe te voegen, dit wordt vervangen door vlees- en beendermeel of vismeel. Het aandeel in deze feed zou 5% moeten zijn. 20% maïs en 10% haver worden toegevoegd aan het voer en de rest van het volume wordt gevuld met volkoren en zemelen in gelijke verhoudingen.

Voeg ook in het voer voor slachtkuikens premix toe voor vleesrassen van kippen. Als vlees- of vismeel niet in de handel verkrijgbaar is, kan vlees van pluimvee aan het voer worden toegevoegd, dat moet worden gekookt. In de resulterende bouillon gedrenkt graan.

Als je kippen in een open luchtkooi houdt, kunnen ze het tekort aan dierlijke eiwitten compenseren door regenwormen te eten.

Pluimveeproducten zijn in trek bij de bevolking. Omdat dieet, betaalbaar, vers. Daarom zal deze industrie zich in de nabije toekomst actiever gaan ontwikkelen. Over de voordelen van kwarteleitjes leest u hier.

En nu beginnen boeren en eigenaren van privépercelen vogels te fokken, niet alleen voor de behoeften van het gezin, maar ook voor de verkoop. En het bleek een behoorlijk winstgevende onderneming te zijn. Afhankelijk van wat is gepland voor de verkoop, worden deze soorten pluimvee gekweekt:

  1. Hens. De richting van het ei, vlees, vlees. De laatste tijd geven boeren de voorkeur aan vleeskuikenfokkerijen.
  2. Eenden. Vlees richting. Heel vroeg en, met de juiste zorg en voeding, wordt het gewicht met 2 maanden.
  3. Ganzen. Gegroeid om vleesproducten te verkrijgen. De kosten zijn lager als de ganzenpopulatie wordt beweid.
  4. Kwartel. Vlees en eieren dieet. Elk jaar is er veel vraag naar.
  5. Fazanten, struisvogels. Dit soort nieuwe, maar vrij snel vorderende ontwikkelingen in het land laten groeien.

Bekijk de video: AVEVE -KUIKENS EN LEGKIPPEN (Juli- 2019).