Algemene informatie

Het gebruik van Agita van vliegen

Een zeer effectieve en effectieve remedie tegen vliegen is het medicijn "Agita". Het is gemakkelijk te gebruiken en helpt u snel en gemakkelijk van obsessieve insecten te ontdoen.

Beschrijving van het product:

 1. De uitstraling van "Agita" - beige poeder, en na het toevoegen van water krijgt een beige-melkachtige schaduw.
 2. Het is te koop op 100 en 400. in plastic blikjes van 240 ml. en 900 ml.
 3. Agita bevat 10% thiamethoxam en 0,05% tricozene., evenals lactose en suiker.
 4. Het heeft contact en intestinale insecticide werking. Door de aanwezigheid van tricozen trekt het poeder een opeenhoping van parasieten aan.

Het kan worden gebruikt voor zowel de vernietiging van insecten in woningen en in schuren, pluimveestallen en schuren.

Gebruik het mengsel niet op houten en gepleisterde oppervlakken, maar ook op behang.

Het gereedschap is geschikt voor gebruik in een gesloten vorm gedurende 3 jaar, en in de vorm van een waterige oplossing - tot 6 uur. Een droge, donkere plek die ontoegankelijk is voor kinderen en dieren met een temperatuur van -10 ºС tot +30 ºС is geschikt voor opslag. Ook mag het niet in contact komen met voedsel en diervoeders.

Het is gemaakt in Oostenrijk.

Hoe aanvragen?

Dit medicijn moet worden opgelost in warm water. Het moet onmiddellijk na het mengen worden aangebracht, de gerede suspensie is geschikt voor maximaal 1 dag. Voordat u het gebruikt, is het raadzaam het zeer grondig te mengen en het elk half uur te roeren. Het is noodzakelijk om de plaatsen te behandelen waar vliegen zich verzamelen: kozijnen, vensterbanken, warme muren, deuren, leidingen, enz.

De "Agita" -oplossing kan worden toegepast in slagen of op de plaatsen waar de vliegen zich ophopen.

Voor het aanbrengen van uitstrijkjesHet is noodzakelijk om deze verhouding van mengmiddelen aan water te houden:

 • per 100 g poeder - 80 ml. water
 • 400 g poeder - 320 ml. water.

De verwerking gebeurt door stroken op de vloer aan te brengen met een penseel. Een klein pakket van fondsen zal voldoende zijn voor 8 stroken van 10 x 30 cm om 40 m2 te verwerken, en een grote - voor 30 stroken en een verwerking van 160 m2.

Als er geen geschikt oppervlak is voor het verspreiden van het mengsel, dan kunt u karton of plastic banden gebruiken die op de noodzakelijke plaatsen zijn geplaatst, op de muren of het plafond zijn bevestigd.

Voor spuitenhet is noodzakelijk om het poeder in de volgende verhoudingen te mengen:

 • per 100 g - 800 ml. water
 • 400 g - 3,2 liter. water.

Een klein pakket van het medicijn is geschikt voor het verwerken van 20 m2 ruimte, en een grote - 80 m2. De verwerking gebeurt door de wanden en het plafond te besproeien.

Er moet worden bespoten om de varkensstallen te behandelen, de ruimte op een afstand van 1,5 m van de vloer onbehandeld te laten, en de veeboerderijen - 2 m van de vloer. Dieren moeten zich terugtrekken op het moment van verwerking en onmiddellijk na het drogen kan worden teruggestuurd.

Ook kan "Agita" in een droge vorm worden gebruikt, eenvoudigweg door het poeder te verspreiden op plaatsen waar zich vliegen verzamelen. Voor meer efficiëntie kunt u wat water op een droog preparaat laten vallen.

Werkzaamheid en effect van het medicijn

Dit medicijn is zeer effectief en het effect, als het op de juiste manier wordt gebruikt, duurt lang.

Middelen beginnen binnen 5 minuten na contact met insecten te werkenomdat het zenuwstelsel van de vlieg wordt aangetast en het sterft. Op een dag na de behandeling worden alle vervelende insecten vernietigd.

Agita wordt beschouwd als een zeer effectief medicijn en zal echt helpen het probleem van de invasie van vliegen op te lossen.

Je zult deze insecten ongeveer 8 weken niet bij je thuis tegenkomen. Maar de duur van het medicijn hangt af van de wijze van toediening. Tijdens het spuiten houdt het effect tot 6 weken aan, en wanneer het met wattenstaafjes wordt aangebracht of het preparaat in een droge vorm wordt gebruikt - tot 8.

Voorzichtig bij gebruik:

 • Na een werkloze oplossing van meer dan 30 minuten moet het opnieuw goed worden gemengd - het geeft snel een neerslag.
 • Voer niet de verwerking uit van poreuze, wollige, ruige of gewoon gladde, maar zeer vuile oppervlakken - ineffectief!
 • Het is onmogelijk om die oppervlakken te behandelen waar levensmiddelen, dierenvoeding, drinkers of dierenvoeders binnenkort worden aangelegd, en ook waar kinderen mogen spelen.
 • Het is onmogelijk om de restanten van de oplossing in de gootsteen en het riool te storten!
 • Neem een ​​strikt percentage in acht bij het voorbereiden van de werkoplossing die in de instructies wordt aangegeven.
 • Het medicijn moet worden bewaard op een droge en donkere plaats bij een luchttemperatuur van niet meer dan +30 en niet minder dan -10 graden.
 • Hoge toxiciteit van het medicijn voor vissen en bijen!

Als de ruimte klein is, volstaat het om substraten te gebruiken - karton of papieren vellen, waarop het preparaat in hopen wordt aangelegd. Op een kamer van 10 m². het is voldoende om 3 tot 5 substraten te gebruiken met korrels van 0,5-2 gr. In dit geval zijn de vallen of het substraat zodanig aangelegd dat de vallende vliegen niet op de producten, borden, handdoeken en meer kunnen komen.

Persoonlijke voorzorgsmaatregelen bij gebruik

Er zijn ook bepaalde regels voor het werken met een dergelijk medicijn, dat moet worden opgevolgd door iedereen die een kamer tegen vliegen met Agita wil behandelen. Beveiligingsmaatregelen zijn als volgt:

 1. Personen jonger dan 18 jaar mogen het pand niet met deze voorbereiding behandelen.
 2. Allergie is beter om het medicijn helemaal niet aan te raken.
 3. Het is niet toegestaan ​​in de kamer waar de verwerking wordt uitgevoerd, om te roken, sterke dranken te drinken of voedsel te eten.
 4. De desinfector moet een badjas hebben, of een speciaal pak, een bril, latex handschoenen, een masker, een hoed en veiligheidsschoenen.
 5. Na het werk is het nodig om je handen en gezicht drie keer te wassen met zeep, ondanks het feit dat ze beschermd waren.
 6. De container met de restanten van de substantie wordt gebruikt bij huishoudelijk afval.

Waar de korrels per ongeluk ontwaken, moeten ze in de zak worden geveegd en worden ze gewassen met gewoon water. Alle overblijfselen van de afgewerkte oplossing worden verwijderd in speciaal daarvoor bestemde gebieden voor chemische emissies, weg van het vinden van vis, bijen en de natuurlijke omgeving, plaatsen voor het wandelen van huisdieren, vee, sanitaire zones, natuurreservaten, leefplaatsen voor mensen.

Tool beoordelingen

Alla Evdokimovna, Rostov aan de Don. Ik ben een medewerker van het sanitair epidemiologisch station. We gebruiken deze Agita al enkele jaren. Ik wil zeggen dat de tool gewoon geweldig is. En vliegen kunnen niet alleen in het huis, maar ook op de site worden verwijderd. Vooral als het gaat om gevallen van buurt met niet erg schone buren. Het belangrijkste kenmerk van dit medicijn is de snelheid van overlijden van parasieten. Letterlijk in 5 minuten sterven ze vlak voor onze ogen. Dus mijn professionele mening - ik raad Agita aan tegen vliegen en andere insecten!

Sergey, Jekaterinenburg. Ik kocht onlangs een huisje, zag een grote zwerm vliegen in het huis, begon naar de oorzaak te zoeken en besefte dat deze mesthoop van een buurman zo'n "effect" geeft. Ik heb veel geld uitgegeven tijdens het seizoen - niets hielp, meer bepaald, het hielp, maar niet lang. Nadat ik de geordende had uitgenodigd, die Agita gebruikte om de vliegen te aaien - alle wezens stierven, verschenen niet voor lange tijd. Hij praatte met een buurman, vroeg om tenminste een stel iets te bedekken. Laten we kijken wat er vervolgens gebeurt.

Anna, Moskou. Ik werk bij de groentemanager. Gebruikte het Duitse medicijn "Agita" herhaaldelijk van vliegen en ander ongedierte. Het werkt geweldig! Parasitaire insecten verschijnen niet na verwerking gedurende een zeer lange tijd tot enkele maanden. Zelfs eieren sterven, blijkbaar van het feit dat geïnfecteerde vliegen vergif op hun poten naar het nest brengen. Zeer goede tool!

Toepassingsgebied

De Oostenrijkse fabrikant van het vliegverbod Agita biedt een echt universele voorbereiding die in de kortst mogelijke tijd helpt om zich te ontdoen van vliegen, vlooien, muggen, kakkerlakken en andere insecten die behoren tot het geslacht van geleedpotigen. Bovendien doodt de tool kakkerlakken en zelfs mieren perfect.

Dit medicijn wordt veel gebruikt in de veehouderijsector. Ook is het gebruik van Agita-vliegenremedie gerechtvaardigd op plaatsen waar een groot aantal runderen parasieten aantrekt. De geur van dierlijk afval trekt zwermen vliegen aan, dus het wordt erg moeilijk om de netheid van boerderijen te controleren. Dit medicijn helpt echter om zelfs de moeilijkste situaties het hoofd te bieden.

Agita Splash Remedy: belangrijke functies

Dit medicijn is verkrijgbaar in beige in water oplosbare korrels. Ze hebben geen geur. Deze tool verwijst naar een verscheidenheid aan insecticiden.

Besteed voor het kopen aandacht aan de verpakking. Het moet in de vorm zijn van een plastic blikje, aan de hals waarvan altijd een beschermzegel is geïnstalleerd. Als het defect is, wordt het niet aanbevolen om dergelijke goederen te kopen.

Je moet ook letten op het feit dat de korrels van Agita-vliegen zo klein zijn dat de samenstelling meer op een poeder lijkt.

Samenstelling en opslag

Het gif is gemaakt op basis van thiamethoxam, waarvan het aandeel 10% is (in de vorm van een concentraat). Daarnaast is er een hulpcomponent in de Agita flies tool - tikozen. Deze stof is een feromoon dat op effectieve wijze insecten naar het gif trekt. Ook opgenomen in de bereiding is 100 procent suiker of lactose. Deze componenten zijn ook het favoriete "voedsel" -plagen.

Volgens de instructies moet het anti-vliegenmiddel Agita in een nauwsluitende kast worden bewaard bij een temperatuur van minimaal -10 graden en niet hoger dan +30. Tegelijkertijd is het niet nodig om de originele verpakking te breken. Na het verstrijken van de garantieperiode is het medicijn verplicht te verwijderen. Store verlopen vergif is ten strengste verboden.

Agita anti-vliegenremedie: geneeskrachtige eigenschappen

Om de effectiviteit van dit gif voor insecten te beoordelen, is het de moeite waard om de indicatoren van de afzonderlijke componenten te bekijken:

 • Thiamethoxam veroorzaakt verlamming van de zenuwvezels van insecten, waarna het ongedierte sterft,
 • tikozen trekt vervelende vliegen en andere parasieten aan,
 • zoete ingrediënten trekken snel insecten aan.

Is het medicijn gevaarlijk voor mensen?

Alvorens te fokken vliegt Agita, let op de voorzorgsmaatregelen. Volgens GOST wordt dit medicijn beschouwd als een laag risico, omdat het in 4 categorieën valt. Dit betekent dat in het geval van een kort contact met de menselijke huid, de remedie het geen negatief effect zal hebben. Dit betekent echter niet dat het gif absoluut onschadelijk is. Daarom is het voor het werken met vloeistof noodzakelijk een beschermend pak en een masker te maken.

Tijdens het werk kun je niet eten, water drinken of roken.

Hoeveel water moet ik toevoegen?

Deze vraag is het overwegen waard in meer detail. De dosering van de Agita vlieghulp is aangegeven op de verpakking. Maar vergeet niet: de verhouding tussen poeder en water moet worden gerespecteerd volgens de normen. Als het verkeerd is, zal het medicijn niet effectief zijn.

Gebaseerd op dit:

 • Wanneer een gebied van niet meer dan 40 m 2 per 10 g product wordt geïnfecteerd, is 80 ml water vereist.
 • Als meer dan 160 m 2 van het gebied is geïnfecteerd, zijn 400 g van het preparaat en 320 ml vloeistof vereist.

Als de infectie is opgetreden op de plaats waar het niet gewenst is om gif op het oppervlak te plaatsen, moet u als volgt te werk gaan:

 • Knip stroken karton, papier of dikke stof.
 • Een remedie toepassen op hen.
 • Plak stroken gif op het plafond.

Als het nodig is om een ​​oplossing voor toepassing met een sproeier te bereiden, zal de dosering anders zijn:

 • Om tot 20 m 2 vervuild gebied te verwerken, moet 100 g van het preparaat worden gemengd met 0,8 l water.
 • Om insecten te verwijderen van een gebied tot 80 m 2, is het noodzakelijk om 400 g vergif in 3,2 liter vloeistof te verdunnen.

Na behandeling met een sproeier blijft het effect van het middel maximaal 1,5 maanden behouden.

Kenmerken van de toepassing

Voordat u gif gaat gebruiken, moet u enkele regels overwegen:

 • Het is mogelijk om het gebied te behandelen met een voorbereiding alleen in de afwezigheid van dieren en mensen die niet deelnemen aan de toepassing van de oplossing.
 • Om het product het meest effectief te maken, wordt aanbevolen om ten minste 30% van de besmette ruimte of het gebied te behandelen.
 • Dieren mogen niet in contact komen met oppervlakken behandeld met Agita.
 • Het medicijn mag in geen geval in het voer of op apparatuur die bestemd is voor de verwerking van voedingsproducten vallen.
 • Dieren kunnen pas in een gedesinfecteerd gebied worden gebracht nadat het gif volledig is uitgedroogd.
 • Na het mengen van de componenten van de oplossing, moet de vloeistof volledig worden gebruikt.
 • Het wordt niet aanbevolen om het product in regenachtig weer te spuiten.

Feedback en aanbevelingen van gebruikers

Ervaren fokkers en tuinders bevelen deze tool aan als een van de meest effectieve. Tegelijkertijd is de prijs van het medicijn anders.

Ook delen experts hun geheimen over de vernietiging van insecten met behulp van "Agita":

 • Om snel van wespen af ​​te komen, moet je speciaal aas maken. Ze zijn gemaakt van voedselsubstraten, waarop een beetje droog gif wordt gegoten. Hierna is het voldoende om het aas in de kamer te plaatsen met een snelheid van 3-5 blanco's per 10 vierkante meter. Tegelijkertijd is het noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de wespen die worden vernietigd niet in de vaat of het voedsel vallen.

 • Recensies van een remedie tegen vliegen "Agita" suggereert ook dat dit medicijn tamelijk effectief is in het helpen bestrijden van muggen. Om dit te doen, moet je een suspensie van 0,4 procent maken met de toevoeging van water en dit aanbrengen op het frame, glas en andere plaatsen waar insecten zich ophopen. Het is ook nodig om de kelders en de kelder met deze oplossing te sproeien. Daarna zullen de muggen voor een lange tijd verdwijnen.
 • Om kakkerlakken te doden, is het noodzakelijk om een ​​1,1% waterige suspensie te bereiden en alle mogelijke routes van parasieten ermee te verwerken. Meestal zijn ze te vinden in kieren tussen plinten, waterleidingen, riolering, scheuren in muren en vele andere plaatsen. Ook voor de strijd tegen kakkerlakken kunnen vallen worden bereid. Het is echter belangrijk om ervoor te zorgen dat ze geen interesse hebben voor kinderen of huisdieren.
 • "Agita" is perfect bestand tegen zelfs bedwantsen. Om ervan af te komen, is het noodzakelijk om een ​​0,8% -oplossing van het gif te bereiden en het te behandelen met alle mogelijke habitats van de parasieten. Meestal verzamelen ze zich niet alleen op de bedden zelf, maar ook onder de sokkels, tapijten, behang en meubels.
 • Op soortgelijke plaatsen kunnen vlooien zich verbergen. Daarnaast leven irritante parasieten vaak in rommelige kelders, vochtige kelders en op plaatsen waar afval zich ophoopt. Om zich te ontdoen van springparasieten, is het noodzakelijk om een ​​0,8% oplossing van gif te verdunnen en de oppervlakken van de vervuilde ruimten te behandelen. Vooraf aanbevolen om alle afval weg te gooien. In sommige gevallen kan aanvullende behandeling nodig zijn, maar meestal verdwijnen vlooien voor een lange tijd.
 • Er is een grote verscheidenheid aan miersoorten, maar ze verschillen allemaal in vitaliteit. Dit betekent echter niet dat het onmogelijk is om van dergelijke "buren" af te komen. Om de rode en zwarte parasieten te vernietigen, is het noodzakelijk om de paden van hun beweging en de plaatsen van congestie te volgen. Al deze zones moeten worden behandeld met een suspensie van water en vergif erin verdund. Vallen helpen ook goed. Voor hen is het beter om non-food materialen te gebruiken. 3-5 stukken zijn voldoende om 10 m 2 territorium tegen de parasieten te beschermen. Het is echter absoluut noodzakelijk dat de vallen geen toegang hebben tot huisdieren of kinderen.

In de regel verdwijnen na het gebruik van het medicijn "Agita" insecten en ander ongedierte voor een lange tijd. Hierdoor is herhaalverwerking alleen mogelijk als de parasieten opnieuw verschijnen.

Vergeet bovendien niet dat we het hebben over een vrij sterk medicijn. Daarom is het noodzakelijk dat u persoonlijke beschermingsmiddelen gebruikt en direct contact met het gif vermijdt. Het is ook noodzakelijk om alle dieren en kinderen uit het gecultiveerde gebied te verwijderen. Bij inslikken kan het medicijn ernstige vergiftiging veroorzaken. Als dit gebeurt, moet je snel naar het ziekenhuis gaan.

Bekijk de video: ahırlarda sinekle mücadele ,vliegen naar je vechten in de boerderij, (Juli- 2019).