Algemene informatie

Hoe petunia te redden van echte meeldauw, juiste methoden

Pin
Send
Share
Send
Send


Petunia sieren vele tuinen, balkons, veranda's en stadsparken. Deze prachtige pretentieloze bloem kwam vanuit Brazilië naar ons toe. En om de een of andere reden werd hij "tabak" genoemd. En later werden deze bloemen geïsoleerd in een afzonderlijke vorm en petunia genoemd (tabak in Brazilië wordt petun genoemd).

In Rusland verscheen petunia in 1839. In 1855 werden de eerste vertegenwoordigers van badstofrassen gefokt. In 1881 creëerde grootbloemige petunia's. In het midden van de vorige eeuw brachten fokkers ampelachtige en cascade-variëteiten van petunia's voort, die sneller groeien dan normaal. Met een goede belichting vormen de hoofdscheuten en vele zijscheuten snel.

Nu zijn kleinbloemige petunia's erg populair, de diameter van hun bloemen is niet meer dan 4 cm. Ze zijn erg decoratief. Ze zijn geplant in bloempotten, bloembedden, hangende potten, ze zijn versierd met lelijke muren van huizen en andere gebouwen. Gebruikt in verticale bedden. Zulke veelkleurige wolken zien er erg indrukwekkend uit.

Petunia's zijn pretentieloos in de zorg, maar soms kunnen ze met ongepaste zorg door dergelijke ziekten worden beïnvloed

 • echte meeldauw,
 • grijze rot
 • zwart been.

Verder, wat is echte meeldauw op petunia, hoe hiermee om te gaan.

Oorzaken van ziekte

Soms zien beginnende tuinders een witte bloei op petuniabladeren en weten ze niet wat ze moeten doen of wat voor problemen. Deze aanval wordt echte meeldauw genoemd. Deze ziekte wordt veroorzaakt door schimmels, die worden geactiveerd bij nat weer, dus het is belangrijk om het regime van irrigatie te observeren.

Ziekteverwekkers kunnen zijn:

 • in het land waarop de bloem was geplant,
 • in water voor irrigatie,
 • verspreiding van naburige planten door wind of insecten,

Een persoon kan zelf schimmelsporen op gereedschappen of handen overbrengen. Vochtigheid boven 60-80% en verlaging van de temperatuur onder 18-20 ° C - uitstekende omstandigheden voor het beloop van deze ziekte, vooral met een teveel aan stikstof in de bodem.

Bij een zeer dikke plant wordt luchten onmogelijk, wat leidt tot de ziekte. Een dergelijke aanplant moet worden verdund.

Het is belangrijk! Na het werken met een zieke plant is het noodzakelijk om het gereedschap en de handen te behandelen met een antisepticum.

Echte meeldauw (spherotek) verschijnt als een witte patina op petunia bladeren. Inderdaad, het lijkt erop dat de bladeren zijn gevuld met meel of poedersuiker. Na het raken van de bladeren kan de infectie zich verspreiden naar de stengels, knoppen en de hele plant raken. Daarom moeten we zo snel mogelijk met de behandeling beginnen.

Nadat ze zich op één blad hebben gevestigd, trekt de parasietenschimmel snel alle sappen eruit, voedt ze en wanneer ze wordt aangeraakt, beweegt ze zich naar anderen. Gedurende een paar dagen onder geschikte omstandigheden kan de hele landing geïnfecteerd raken. In het begin zijn zeer kleine witte stippen zichtbaar op de bladeren, geleidelijk groeien ze en de hele bloem lijkt bedekt te zijn met wit poeder of bloem. De ziekte vordert zeer snel, de bladeren van de schimmel worden geel en vallen af. En de nieuw ontwikkelde folders zijn vaak verwrongen, lelijk. In gevallen waarin de behandeling wordt uitgesteld of helemaal niet wordt uitgevoerd, sterft de plant.

Het is belangrijk! De sporen van de schimmel komen in de grond terecht, daar overwinteren ze prachtig op oude gedroogde bladeren, op de schors van de boom, en het volgende jaar, onder geschikte omstandigheden, parasiteren ze op nieuwe planten.

Valse meeldauw

Valse meeldauw

Samen met de gebruikelijke is er donzige poederachtige meeldauw. Het beïnvloedt alleen de groene delen van de plant, de overval is ietwat "luchtiger" dan die van de normale. Als er poederachtige meeldauw verschijnt bij lage luchttemperaturen en een hoge luchtvochtigheid, verschijnt er een valse ziekte als er een gebrek aan vocht is.

Vecht tegen valse melig

Als het bloembed met een valse melisse is ingeslagen, kunnen de volgende behandelingen worden toegepast:

 • Giet 10 druppels jodium en 1 l koemelk in een emmer water, meng alles goed en behandel zieke exemplaren,
 • Besproeien met polycarbocine-oplossing,
 • Spray koperoxychlorideoplossing.

Elk van deze formuleringen wordt op de plant gesproeid.

Petunia-behandeling

Veel beginnende tuiniers geven om waarom petuniabladeren wit worden en hoe ze van deze plaag af kunnen komen. Bij de eerste manifestaties van infectie zou de behandeling moeten beginnen. De hele tuin kan tenslotte binnen een zeer korte tijd vergaan. Om een ​​schadelijke schimmel te vernietigen, doe je het volgende:

 • Knip alle bladeren, scheuten of knoppen uit die bedekt zijn met witte bloei,
 • Snijd de grond af onder de plant,
 • In plaats van de uitgegraven bodem een ​​nieuwe plaatsen, behandeld met preparaten tegen schimmelziekten,
 • Spray de fungiciden van de hele struik: Fundazol, Topaz of Vectra.

Ook helpen bij de bestrijding van echte meeldauw:

Om schimmel op petunia-bladeren te voorkomen, kan het met fytosporine worden behandeld, maar dit biofungicide is niet effectief voor behandeling.

Het is belangrijk! Bij het werken met fungiciden moeten veiligheidsmaatregelen worden nageleefd.

Folkmedicijnen tegen echte meeldauw op petunia's

Petunia's worden hier al heel lang gekweekt en er zijn niet altijd allerlei chemicaliën geweest, tuinders hebben perfect gevochten met echte meeldauw met huismiddeltjes. Evenzo werden beschadigde blaadjes verwijderd en werden de planten als volgt behandeld:

 • Kopersulfaat. Los 5 g vitriol op in 5 liter warm water, voeg 50 g geschaafde zeep toe (zodat de oplossing beter wordt vastgehouden op de delen van de plant). De resulterende oplossing om de bosjes petunia's een keer per week gedurende een maand te verwerken.
 • Mangaan kalium. 2-3 g mangaan opgelost in 10 liter water. Om planten in 5 dagen 3-4 keer te verwerken.
 • Soda-oplossing. 2-2,5 eetlepels natriumcarbonaat opgelost in 5 liter heet water, voeg 1 eetl. lepel geschaafde zeep, roer alles tot een gladde massa. Verwarm de oplossing van petunia-struiken en de grond eronder in 7-10 dagen 2-3 keer met een warme oplossing.
 • Zure melkwei. 1 liter serum vermengd met 10 liter water en de planten voorzichtig spuiten.
 • Nog een interessante manier: 1 kop koemelk, 3 eetlepels water, 1 theelepel zout. Allen mengen en verwerken de aangetaste bladeren en stengels.
 • Toorts. 1 liter toorts wordt verdund in 3 liter water en toegediend gedurende 2-3 dagen, daarna verdund in een verhouding van 1:10 en behandelde planten.
 • Furatsilin. 10 tabletten van het medicijn opgelost in 5 liter water en verwerken de bloemen.
 • Knoflook. 25-30 g knoflook moet worden geplet, 1 liter water worden gegoten, gedurende de dag aandringen en de plant verwerken.
 • Mosterd. 2 eetlepels droge mosterd verdund in 10 liter water. Dring aan 3-5 uur en produceer de verwerking.
 • Paardestaart. 100 g gehakte paardenstaart moet met 1 liter water worden gegoten en een dag laten staan. Dan is het nodig om ongeveer 1-2 uur op laag vuur te koken. Daarna belasten, afkoelen en verdunnen met water van 1: 5. Spray petunia bush. Het beste van alles uit een spuitfles. Deze oplossing kan zowel voor de behandeling als voor de preventie van echte meeldauw worden gebruikt. Sproeien moet een keer per week worden gedaan.

Het is belangrijk! Folkmedicijnen zijn effectief als de ziekte in de beginfase wordt opgemerkt (niet later dan 4-5 dagen). Dan moet je de chemie verbinden.

Alle behandelingsmethoden, zowel chemische preparaten als folkremedies, moeten worden uitgevoerd bij koud weer of 's avonds, zodat de planten geen brandwonden oplopen.

het voorkomen

Zoals je weet, is elke ziekte gemakkelijker te voorkomen dan te genezen. Voor bloemen geldt dit in dezelfde mate. Voor de preventie van echte meeldauw moeten petuniastruiken niet erg dicht worden geplant, zodat er goede ventilatie is en ook het irrigatieregime met speciale zorg moet worden bewaakt. Je kunt een kluit aarde niet volledig drogen en dan grondig gieten. Of andersom, laat de grond niet uitdrogen. In dergelijke gevallen heeft de plant een verminderde immuniteit. Om ziekte te voorkomen, kunt u de volgende stoffen gebruiken:

 • Ash. Houtas wordt gedurende zeven dagen in water (1 kg houtas 10 liter warm water) getrokken, vervolgens wordt de oplossing uit het slib afgevoerd en met zeep (voor deze hoeveelheid van de resulterende oplossing - 2 eetlepels) toegevoegd en vervolgens met petunia uit een sproeiflacon behandeld. Het resterende bezinksel (as) kan onder de wortel van de plant op de grond worden gegoten.
 • Ui Husk Ze maken een infusie: je moet ongeveer 200 gram schil nemen op een emmer met erg heet water en 2 dagen laten staan. Spuit de planten gefilterde infusie. Deze methode kan worden gebruikt voordat bloemen verschijnen.

Het is beter om de schimmel te bestrijden

Wat te doen voor de behandeling van elke tuinier bepaalt voor zichzelf, vertrouwend op:

 • de effectiviteit van het medicijn
 • medicijn prijs
 • hoeveelheid in verpakking.

Dit is een fungicide met een breed spectrum. Door de aanwezigheid in de samenstelling van benomyl worstelt hij zeer succesvol met verschillende ziekten. Na transformatie in de fabriek vertoont carbendazim zijn beste eigenschappen. Volledig foundazol in de plant wordt niet opgenomen, het meeste blijft op de bladeren achter, waardoor de plant niet opnieuw geïnfecteerd raakt.

Amistar extra

Het is een integraal fungicide dat verschillende ziekten helpt bestrijden. Als gevolg hiervan neemt het groeiseizoen toe, verbetert fotoassimilatie, verbetert de stikstofuitwisseling, wordt de vorming van ethyleen onderdrukt.

Dit medicijn wordt gebruikt voor de behandeling en preventie van echte meeldauw en sommige andere ziekten. Houd er rekening mee dat Tospin-M niet werkzaam is tegen valse meeldauw.

Door de regels van de landbouwtechniek na te leven, is het onmogelijk om de plant 100% te beschermen tegen echte meeldauwinfectie, maar het risico op infectie kan aanzienlijk worden verminderd. En de tijd die de behandeling doorbrengt, zal een mooie plant helpen redden.

Wat is gevaarlijk en waar komt het vandaan

Schimmel-mycelium, die de veroorzakers van de ziekte zijn, leeft in de bodem en laat zich voelen bij de eerste gunstige omstandigheden voor hen. Vaak zijn de factoren die bijdragen aan de activering van deze parasitaire formaties koud regenweer en slechte zorg.

Weet je dat?Petunia werd voor het eerst ontdekt door plantkundigen in de Uruguayaanse omgeving en toegeschreven aan het geslacht Tobacco. Daarom heette de bloem oorspronkelijk Nicotiana axillaris.

Volgens deskundigen, leiden tot de ontwikkeling van echte meeldauw foci kan:

 • overmatige hoeveelheid stikstofhoudende stoffen in de bloempot,
 • gebrek aan goede ventilatie van de plant, veroorzaakt door te dik zaaien (dergelijke exemplaren moeten worden uitgedund),
 • analfabeet water geven, wanneer de bloemist het aarden coma volledig laat drogen, en dan zwaar giet met water, of, integendeel, wanneer het bevochtigt zonder te wachten tot de oppervlakkige bal droog is,
 • ongunstige weersomstandigheden, wanneer de luchtvochtigheid hoger is dan 60%, bij een temperatuur van 15-25 ° С (deze oorzaak van de ziekte geldt alleen voor straatpetunia),
 • vervuild irrigatiewater
 • een buurt met zieke planten of contact met handen die besmette laesies hebben aangeraakt,
 • radicale verjonging van de struik,
 • plotselinge veranderingen in temperatuur,
 • verspreid door de wind van schimmel micro-organismen.

Het is belangrijk!Besmette petunia's worden gedesinfecteerd door besprenkeling met speciale bereidingen en watergift. In het geval van kamerplanten wordt de dorpel behandeld met een dorpel, een pot en een bak.

Methoden om te strijden tegen de "gesel"

Wanneer het te laat is om preventieve maatregelen te nemen en er duidelijke tekenen van ziekte zijn op de bloem, ga dan onmiddellijk verder met de behandeling. Het eerste dat u in een dergelijke situatie kunt doen, is de petunia-container van de gezonde buren isoleren. Snijd alle aangetaste gebieden af, zelfs als ze nog geen tijd hebben gehad om knoppen te openen. Deze restanten moeten worden verbrand om de infectie niet in de tuin te verspreiden.

Het is belangrijk!Kleine petunia's, die worden aangevallen door echte meeldauw, worden volledig in de behandelingsoplossing gedompeld. Zo worden zowel land als groene massa gedesinfecteerd.

Als we het over een kamerbloem hebben, dan moet deze in een vers substraat worden getransplanteerd. Een grond rond de petunia van de tuin bestrooid met een laag as van 2 cm. Verdere desinfectie is afhankelijk van de mate van infectie en uw voorkeuren. Je kunt folk remedies gebruiken om poederige meeldauw of agrochemische uitvindingen te bestrijden.

Meeldauw infecteert boomgaarden (krenten, kruisbessen, druiven, perziken, appels, kersen) en tuingewassen (komkommers, tomaten, kool, wortelen, courgettes, meloenen).

Volksrecepten

Ervaren telers wordt geadviseerd om hun toevlucht te nemen tot deze fondsen met het oog op preventie en in de eerste stadia van de infectie. Het gewenste effect zal mogelijk zijn als schimmelzwammen uw groene lieveling aanvallen voor niet meer dan 4 dagen. Anders zijn alle inspanningen tevergeefs.

Als je tijd hebt met de deadlines, probeer dan een "explosief mengsel" van houtas te maken. Hiervoor heeft u slechts 200 g product, 5 liter water verwarmd tot 40 ° C en 30 g vloeibare zeep nodig. Meng alles goed, laat het een beetje zitten. Bestrooi met een interval van twee dagen en let goed op de toestand van de plant. Voeg daarnaast nog eens 5 liter water toe aan de resterende oplossing en giet het over de put.

Weet je dat?De asteroïde, die werd ontdekt in 1921, is naar de bloem vernoemd.

Een alternatieve oplossing is jodiumoplossing, die wordt bereid in een verhouding van 1 ml / 1 l. Natriumcarbonaat heeft ook een overweldigend effect. 10 g poeder per 2 liter heet water en 1 theelepel vloeibare zeep volstaat om de kweek driemaal met een wekelijks interval te behandelen. Knol- of uienschillen in combinatie met heet water en jodium geven goede resultaten. Het enige nadeel van deze methode is de noodzaak om de oplossing 48 uur aan te dringen. Als het gereedschap klaar is, heeft de plant krachtigere medicijnen nodig.

Om de verspreiding en activering van schimmelzwammen te voorkomen is het best mogelijk met een oplossing van kaliumpermanganaat (kaliumpermanganaat), melk en wei. In de overzichten merken kwekers op dat deze methoden zeer effectief zijn en ze zelfs vergelijken met bekende fungiciden. Ze schrijven bijvoorbeeld dat de medicijnen "Phenarimol" en "Benomil" prestatieverlies vertonen met melk verdund met water in een verhouding van 1:10.

Weet je dat?Buitenlandse boeren die gespecialiseerd zijn in milieuvriendelijke producten geven de voorkeur aan zuivelproducten om met echte meeldauw om te gaan.

Als de ziekte ongeveer een week vordert, zal het nodig zijn petunia te redden met sterke chemische of biologische preparaten. Van de vele ontwikkelingen in de agrochemie, onberispelijke reputatie bij dergelijke:

 1. Kopersulfaat. De werkoplossing wordt bereid in een verhouding van 50 g per 10 l water. Sproeien wordt aanbevolen om slechts eenmaal per seizoen te worden uitgevoerd, daarom is het beter om dit in het voorjaar preventief te doen.
 2. Zwavelcolloïde. Het is voldoende om 30-50 g op te lossen in een emmer water van 10 liter. Maar de luchttemperatuur tijdens de verwerking mag niet lager zijn dan 20 ° C, anders wordt de schimmel niet vernietigd. In de hitte, wanneer de thermometer boven 32 ° C stijgt, is het beter om het strooien te weigeren.
 3. "Topaz". Voor de behandeling wordt de oplossing gedesinfecteerd in een hoeveelheid van 2 ml per 10 l water. Beregening wordt na 3 dagen herhaald. Slechts 3 behandelingen zijn toegestaan, maar vaak herstelt de bloem zich na de eerste keer. In het geval van profylaxe wordt re-desinfectie na 12 dagen aanbevolen.
 4. "Fundazol". Het is een zeer effectieve chemische stof, maar helaas wordt het alleen verkocht in grote verpakkingen (elk 5-20 kg). De oplossing wordt bereid in een hoeveelheid van 10 g per 10 liter. Toegestaan ​​2 beregening.

Weet je dat?Petunia ging triomfantelijk het landschapstuinontwerp binnen in 1834, toen zijn eerste hybride bloeide.

Onder de biologische fungiciden bevinden zich "Fitosporin", "Alirin-B", "Pseudobacterin". Deze stoffen zijn meer geschikt voor preventief spuiten van petunia's dan voor behandeling. In ieder geval moet de bloem royaal worden gedesinfecteerd, zodat het bestrijdingsmiddel ook in alle delen van de plant en in de bodem terechtkomt.

Nu weet je hoe insid meelachtige dauw en hoe ermee om te gaan. Natuurlijk is het altijd makkelijker om een ​​ziekte te voorkomen dan om het te genezen.

Kort over de plant en zijn functies

Cascade en ampelachtige petunia groeien sneller dan normaal. Als je het probleem met extra belichting oplost, vormde je snel een centrale fotoshoot en vervolgens de zijkant in een rechte hoek. Bij een gebrek aan licht worden zijscheuten slechter en groeien ze omhoog. Je kunt de vorm van de struik aanpassen door de omstandigheden van detentie te veranderen.

Ervaren telers knijpen de struiken tijdens de groei. Ze doen dit om de ontwikkeling van petunia's te vertragen. Fokkers brachten hybride variëteiten, met daarin de mooie vorm van de struik. Als ze worden gekweekt, gebruiken ze geen speciale agrotechnische technieken. Ze zullen nodig zijn voor zaadreproductie van ampelachtige petunia's: de struik wordt gevormd door knijpen, maar toch zal het niet mogelijk zijn om het in een aantrekkelijke "bal" te veranderen.

Basis van de ziekte

De meeldauw of het mycelium van de parasitaire poederachtige schimmel schimmels is een parasiet die de cellen van de petunia binnendringt en al het sap eruit drinkt. Als je naar de witte bloem kijkt, zullen de onderste bladeren snel geel worden, hangen en vallen.

Op die plaatsen waar mycelium is bevestigd, verschijnen zweren. Levende weefsels verdwijnen terwijl de parasieten het "eten". Het is moeilijk om geen poederachtige meeldauw te vinden: het gebrek aan voedingsstoffen beïnvloedt niet de beste manier op petunia's. Vanwege de schending van het fotosyntheseproces, zal het sterven als het niet om urgente maatregelen van complexe strijd te nemen.

Meeldauw is een schimmelziekte veroorzaakt door parasieten die de bovenste lagen van de grond bewonen. Ze raakt zelden petunia als de bloemist voor haar zorgt. Он знает, что споры мучнистой росы активизируются в следующих случаях:

 • Прохладный сырой воздух (дневная и ночная температура держится в районе +20 градусов по Цельсию, а влажность воздуха превышает 70%).
 • Избыток азота в грунте.
 • Загущенность насаждений.
 • Неправильный и нерегулярный полив.

Иногда петунию поражает мучнистая роса по другим причинам. Infectie treedt niet op als gevolg van het niet-naleven van de detentievoorwaarden. De plaag komt van naburige gewassen, door water of als gevolg van niet-naleving van voorzorgsmaatregelen door de bloemist zelf (snijden van een niet-gezonde plant met hetzelfde hulpmiddel zonder behandeling met een alcoholoplossing).

diagnostiek

Voor het eerst over echte meeldauw begon het praten in de Russische Federatie aan het begin van de twintigste eeuw. Zijn pathogeen is de schimmel Sphaerotheca pannosa. Gemakkelijk te herkennen geïnfecteerde plant:

 1. Eerst verschijnt een witachtige bloei. Het is zichtbaar op de bladeren en bloeiwijzen.
 2. Na een paar dagen verschijnen druppeltjes die op dauw lijken op de stelen en bloembladen.

Ervaren telers beweren dat de ziekte zich van de onderste bladeren naar de bovenste delen, inclusief de knoppen, uitbreidt. Zonder actie te ondernemen, zal de plant rotten en sterven.

Hoe kom ik aan het probleem?

Om petunia te genezen, bekijk je de detentievoorwaarden:

 1. Het wordt minder vaak gedrenkt en pas nadat is vastgesteld dat de bovenste laag grond is uitgedroogd.
 2. De bloemkweker stopt met sproeien en de bloempot wordt opnieuw op de vensterbank geplaatst, die "in de zon" zakt.
 3. Het breekt de bladeren af, die zich dicht bij de rand van de grond bevinden. Deze eenvoudige actie voorkomt de verspreiding van de ziekte naar de bovenste delen van de plant.

Niet alle telers gebruiken drugs in de strijd tegen echte meeldauw, zelfs als ze weten wat hun effectiviteit is. Ze geloven in de voorkeur van populaire methoden. Petunia zal herstellen als het wordt behandeld met een oplossing die is bereid uit:

Na het mixen van de hierboven genoemde ingrediënten, giet het in een fles en spuit petunia met een spuitfles.

Algoritme voor de behandeling van fungicide geneesmiddelen

 1. De omstandigheden van de plant veranderen. Het wordt schoongemaakt op de vensterbank verzonken in de zon en minder vaak bewaterd met petunia.
 2. Geïnfecteerde gebieden verwijderen knoppen, gele en slappe bladeren.
 3. Verwijder de bovenste laag aarde en giet in plaats daarvan een andere - behandeld.
 4. Spray fungiciden en verspreid ze volgens de instructies van de fabrikant.
 5. Zorg ervoor dat de oplossing alle delen van petunia bereikt.
 6. In ernstige gevallen, dompel de plant in een container met een oplossing.

Effectieve folk remedies

 1. Zeepoplossing met toevoeging van natriumcarbonaat. Neem voor de bereiding 20-25 gram frisdrank, 5 liter heet water en 5 gram vloeibare (gesneden huishoudzeep) zeep. Het mengsel wordt afgekoeld en vervolgens wordt het besproeid met een basale laag aarde. De frequentie van de procedure - 2 keer in 7-10 dagen. Geef het niet uit, aangezien de tekenen van echte meeldauw verdwenen zijn.
 2. Zwakke kaliumpermanganaatoplossing. Het wordt bereid door 2-3 gram kaliumpermanganaat op te lossen in 10-13 l water. De verwerkingsfrequentie is eens in de vijf dagen. Het aantal procedures - 3.
 3. Een mengsel van zeep en as. Het wordt bereid uit 1 kg houtas en 10 liter heet water. Na 5-7 dagen mengen en infuus, voeg nog eens 5-10 gram zeep toe en verwerk de struik. Vóór dit filter het. Ash wordt niet weggegooid en in de pot gegoten voor voeding.

Wat is de "chemie" is beter te hanteren?

Bestrijd fungiciden in de strijd tegen echte meeldauw. Ze vernietigen de structuur van de schimmel en remmen de ontwikkeling ervan in bloemcellen.

Dit fungicide heeft een breed werkingsspectrum. Het helpt als je ziekten van de bladeren, knoppen en zaden op kamerplanten vindt. De werkzaamheid van Fundazol is te wijten aan de aanwezigheid in de samenstelling van benomyl.

Deze substantie komt de plant binnen via de bladeren en wortels. Daarna wordt het omgezet in carbendazim, dat de beste eigenschappen van het fungicide vertoont. Na verwerking blijft Fundazol aan de oppervlakte. Slechts gedeeltelijk raakt hij in de plant. Hierdoor wordt petunia beter beschermd tegen herhaalde infectie met echte meeldauw.

Fundazol wordt verkocht in een zakje van 10 gram. Prijs - 17 roebel. Fokmethode - 1 gram / 1 theel. water. Na de voorlopige oplossing wordt het volume van de werkoplossing op 1 liter gebracht.. Het is beter om water geven te combineren met spuiten om de schimmel te verwijderen. Tijdens het seizoen wordt de plant twee keer behandeld, als het niet mogelijk was om het vanaf de eerste keer te vernietigen.

Preventieve maatregelen

Meelachtige dauw is een veel voorkomende ziekte. Als u de aanbevelingen in de onderstaande lijst opvolgt, wordt petunia nooit ziek.

 • Groeiende petunia in een pot op een goed verlichte vensterbank.
 • De potten op de vensterbank zijn op een indrukwekkende afstand van elkaar geplaatst om de verspreiding van schimmelsporen te voorkomen.
 • Als de petunia geen levende plek heeft, vernietig die dan om anderen niet te infecteren.
 • De plant wordt 's morgens bewaterd om de weerstand tegen ziekten te vergroten.
 • Als je het voedt, dan alleen fosfaat en potas, en niet stikstofmeststoffen.
 • Het is noodzakelijk om het af en toe te bespuiten met een afkooksel van paardenstaart of boerenwormkruid.

Poederachtig meeldauw-spuiten

Om poederachtige meeldauw voor petunia te behandelen, volgt u het algoritme:

 1. Verwijder alle geïnfecteerde sites. Dit geldt voor knoppen, evenals vergeelde en turgorloze bladeren.
 2. Verwijder de bovenste laag grond en vervang deze door de behandelde.
 3. Spray met een speciale voorbereiding (foundation, topaas, etc.).
 4. Zorg ervoor dat de oplossing de hele plant bedekt.
 5. Voor meer effect kunt u de plant in een container dopen met de voorbereide oplossing.

Zoals je weet, is de beste manier om echte meeldauw te bestrijden, het voldoen aan de regels van de landbouwtechnologie. Voorkom overvochtvorming van de grond en verdikking van beplanting. Een goede verzorging elimineert de kans op infectie niet, maar vermindert het risico op de ziekte met 90%.

Behandeling van chemische ziekten

De meest effectieve geneesmiddelen die worden gebruikt in de strijd tegen echte meeldauw zijn producten die een fungicide bevatten. Het vernietigt de structuur van de schimmel en remt de ontwikkeling ervan in plantencellen.

De meest effectieve medicijnen zijn:

Vergeet niet dat het beter is om de ziekte te voorkomen dan om het te bestrijden. Sta de progressie van de ziekte niet toe en ontdoe je van ziekteverwekkers in de vroege stadia. Echte meeldauw is niet erg voor een getrainde tuinman. Hoe om te gaan, weet hij zeker.

Bekijk de video: How To Save Petunia Seeds? Harvesting Petunia Seeds (November 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send