Algemene informatie

De voordelen en nadelen van de Amazone Guarana

Pin
Send
Share
Send
Send


Veel mensen weten over drank en drugs voor gewichtsverlies met de toevoeging van guarana, maar heel weinig mensen weten wat het is. Het is een groenblijvende kruipende struik, gebruikelijk in Brazilië en Paraguay. De plant heeft bloeiwijzen met rode bloemen en vruchten, waarvan de binnenkant lijkt op die van het menselijk oog. Dit kenmerk gaf aanleiding tot de legende volgens welke het kind, het huisdier van het hele dorp, werd gedood door een kwaadaardige god. De bewoners van de nederzetting waren overweldigd door verlangen en om hen te troosten, nam de grootmoedige god beide ogen van een dood kind. Een van hen plantte hij in het bos, waardoor de guarana in overvloed begon te groeien en de ander in het dorp werd geplant, wat bijdroeg aan de ontwikkeling van de plant door mensen.

Guarana is te vinden in Colombia, Venezuela en Peru. Van de hele plant worden alleen zaden gebruikt. Ze worden uit de schaal gehaald, gefrituurd en gerold met water - het blijkt de pasta te zijn. Vervolgens wordt het gedroogd en maakt guaranapoeder, dat wordt gebruikt voor de bereiding van dranken en medicijnen.

Wat is nuttige guarana

Cafeïne, dat deel uitmaakt van deze plant, wordt langzaam opgenomen, zodat het de maagwand niet irriteert en het lichaam zachtjes beïnvloedt. Guarana-bessen werken als een krachtige stimulans en hebben een effect dat 5 keer sterker is dan bij koffie. In tegenstelling tot koffie, veroorzaken ze geen hartkloppingen en overexcitatie.

De tannines in guarana helpen darmstoornissen te verwijderen en guaranin heeft hetzelfde effect als tianine in thee.

Als remedie kunnen guaranazaden helpen bij dysenterie, artritis, migraine en koorts. Ze helpen bij het wegwerken van spasmen, seksuele aandoeningen. Zaden verhogen het verlangen.

De plant stimuleert het zenuwstelsel, verbetert de concentratie en het geheugen en verhoogt ook de efficiëntie.

Guarana wordt vaak gebruikt voor gewichtsverlies, omdat het de stofwisseling kan verbeteren, toxines en overtollig vocht uit het lichaam kan verwijderen, lichaamsvet kan verminderen en het hongergevoel ook dof kan maken.

Het gematigde gebruik van guarana helpt de bloedcirculatie te verbeteren, het cholesterolgehalte te verlagen en de hartfunctie te verbeteren. De plant verlicht chronische vermoeidheid en depressie, verhoogt het uithoudingsvermogen, verlicht geïrriteerdheid en normaliseert de emotionele toestand.

Guarana-applicatie

Voor de eerste keer begonnen indianen guarana te gebruiken. Het diende als een kalmerend, herstellend, tonifiërend en stimulerend middel. Later werd de plant populair. Nu wordt het gebruikt voor de productie van medicijnen en voedseladditieven. Maak op basis van guarana energiedranken die de dorst lessen en energie geven.

Schade en contra-indicaties van guarana

Overmatig gebruik van guarana kan leiden tot verslechtering van het hart en het zenuwstelsel, kan slapeloosheid, verhoogde druk, tachycardie en nerveuze opwinding veroorzaken.

Grote zorg moet worden besteed aan ouderen, zogende en zwangere vrouwen, evenals aan atherosclerose en hypertensie.

De unieke eigenschappen van drankjes met guarana

Frisdranken met guarana zijn net zo populair in Brazilië, Portugal, Venezuela of Uruguay, net als kvas in Rusland. Ze zijn erg lekker, perfect dorstlessen en worstelen met slaperigheid. Alcoholische cocktails met guarana in nachtclubs in Zuid-Amerika zijn altijd bestsellers. Jongeren waarderen hun unieke eigenschappen al lang.

Ze verwijderen, als bij toverslag, het gevoel van vermoeidheid, herstellen de energiebalans van het lichaam en zorgen ervoor dat je de hele nacht plezier hebt. Tegelijkertijd, in tegenstelling tot koffie, veroorzaakt Amazone-guarana, die onderdeel is van dranken, geen hartkloppingen en overexcitatie. Handiger en zonder irriterend voor het maagslijmvlies, is het praktisch veilig voor het lichaam. Bovendien, langzaam assimilerend, verlengt het het effect van het gebruik ervan.

De voordelen van guarana voor gewichtsverlies

Samen met voedingssupplementen voor gewichtsverlies, is thee met guarana erg in trek bij apotheken. Deze drank is niet alleen een bron van kracht en goed humeur. Het gebruik ervan helpt in de strijd tegen overgewicht, maar niet direct, maar indirect. Wat betekent dit? En het feit dat zonder regelmatige lessen in de sportschool en naleving van de principes van goede voeding, zelfs in grote hoeveelheden gebruikt, thee met guarana niet het juiste resultaat zal geven.

Maar het complexe effect op het lichaam - training + gebalanceerde voeding + speciale thee - zal zeer effectief zijn. De voordelen van guarana zijn dat het stofwisselingsprocessen stimuleert, het proces van vetverbranding versnelt en de eetlust vermindert. Tegelijkertijd wordt de guarau-aanvragende persoon gemakkelijker geoefend, is het herstel sneller en voelt het zich niet moe.

Guarana voor gewichtsverlies wordt vaker gebruikt dan andere vergelijkbare producten. Farmaceutische bedrijven geven de voorkeur aan dit exotische supplement, omdat het zelden bijwerkingen veroorzaakt en de schade die het gebruik ervan kan veroorzaken, minimaal is. Natuurlijk, onder voorbehoud van de instructies die door de fabrikant worden bijgesloten in de doos met de gekoesterde tool. Het overschrijden van de aanbevolen doses heeft ernstige gevolgen, daarom is het beter om het lot niet te verleiden en de annotatie te vertrouwen die artsen aan een bepaald medicijn hebben gegeven.

Amazone Guarana = "Vloeibare kastanje"

Een van deze vrij populaire manieren om af te vallen is "Liquid Chestnut". De fabrikant beweert dat het effect van het gebruik ervan gewoon geweldig is. Ondanks de originele naam, is het belangrijkste ingrediënt van het product "Liquid Chestnut" niets anders dan guaranapoeder. En ondanks het feit dat, in tegenstelling tot de laatste, "vloeibare kastanje" duurder is, zijn mensen bereid om zelfs in grote hoeveelheden geld te geven in de hoop dat het wondermiddel snel de extra kilo's "opeet".

In het netwerk kun je veel positieve recensies vinden over de tool "Vloeibare kastanje", waarin mensen de resultaten beschrijven van hun worsteling met obesitas en de unieke eigenschappen van dit vetverbrandingssupplement. Het maakt het niet alleen mogelijk om het gewicht te verminderen, maar ook om het normaal te houden, zelfs na het stoppen van de behandeling. Bovendien helpt "vloeibare kastanje" het hunkeren naar zoetigheden te verminderen, normaliseert het de spijsvertering, elimineert het de verstoring van het endocriene systeem, verbetert het de cognitieve vaardigheden en het geheugen.

Er zijn niet zo veel contra-indicaties. Onthouden van het gebruik ervan is voor mensen met hypertensie, hart-en vaatziekten, epilepsie en een aantal psychische stoornissen. De rest van de toepassing wordt aanbevolen volgens de bijgevoegde instructies. Houd er echter rekening mee dat de verstevigende eigenschappen van het medicijn een bron van slaapproblemen kunnen zijn.

Indicaties voor gebruik

 • Guarana uit de Amazone helpt de prestaties van het lichaam te verbeteren, ook tijdens verhoogde fysieke inspanning. Bovendien heeft het een positief effect op het zenuwstelsel, helpt het om depressies te overwinnen en de emotionele achtergrond te stabiliseren.
 • Met de eigenschappen van guarana kun je het gebruiken om overtollige vocht en giftige stoffen uit het lichaam te verwijderen.
 • Preparaten met guarana-extract, normaliseren het werk van de hartspier, verbeteren de conditie van de bloedvaten, activeren de bloedsomloop en verlagen het cholesterolgehalte.
 • De gunstige eigenschappen van guarana zijn te wijten aan de aanwezigheid van antioxidanten, waardoor elk product dat extracten van deze plant bevat, een uitstekend profylactisch middel tegen veroudering en de ontwikkeling van kanker is.
 • De voordelen van guarana zijn tannines die deel uitmaken van de plant, die helpen bij de behandeling van darmaandoeningen en die over het algemeen een gunstig effect hebben op de darmen.

Korte beschrijving

Guarana is een gedroogde biomassa verkregen uit zaden onder de wetenschappelijke naam. Paulinia cupana of P.Sorbilis.

Dit zijn de zaden van lianen die groeien in Brazilië in de delta van de Amazone.

Schorszaden vallen ten gevolge van de verwerking gedeeltelijk in het eindproduct en geven de laatste de smaak van bittere chocolade.

Het Guarana-extract is in trek vanwege het cafeïnegehalte.

Als een bron van vitaliteit is het een van de ingrediënten geworden van voedings- en sportsupplementen en moderne medicijnen.

Dagelijkse inname en dosering

Officiële conclusie van de FDA (gecontroleerd door controle over de kwaliteit van geneesmiddelen en producten), wordt guarana-extract als veilig beschouwd voor de gezondheid.

Daarom wordt de plant toegevoegd aan de samenstelling van verschillende geneesmiddelen, waaronder anorexigenic.

Het gebruik van Guarana is voor de meeste inwoners van Zuid-Amerika een integraal onderdeel van het leven geworden: ze nemen het dagelijks.

En wat weet u van de voordelen en schade van abrikozenpitten? Hoe hun gebruik in therapeutische voeding het lichaam beïnvloedt, is geschreven in een nuttig artikel.

Lees meer over de gunstige eigenschappen en de toepassing van jeneverbessenolie op deze pagina.

Je kunt het kopen in de vorm van:

 1. thee,
 2. Alcohol extracten,
 3. Energiedranken,
 4. Capsules en tabletten
 5. Elixers en extracten.

Ondanks de niet erg wijdverspreide supplementen in Rusland, kun je het nog steeds vinden als onderdeel van de hierboven genoemde producten.

Een geschatte dagelijkse dosis guarana varieert van 200 tot 800 mg.

Bij gebruik van meer dan 3 gram extract per dag zijn bijwerkingen mogelijk.

De maximale veilige dosis cafeïne voor een persoon per dag mag niet hoger zijn dan 250 mg (ongeveer 3-5 gram guarana).

Extracteigenschappen

Volgens wijdverspreide informatie verhoogt het medicijn de hersenactiviteit zonder de snelheid van de pols te beïnvloeden.

Bovendien vermindert guarana vermoeidheid, eetlust, verbetert en verbetert iemands gemoedstoestand.

Het extract helpt bij hoofdpijn, overmatige vermoeidheid, kater, menstruatie en neuralgie.

Bovendien is guarana effectief als:

 • afrodisiacum,
 • diarree medicijnen
 • profylactisch medicijn voor dysenterie,
 • Supplement om eetlust te normaliseren (welke kruiden gewichtsverlies verminderen en bevorderen, staat in dit artikel),
 • profylactisch tegen malaria,
 • geneesmiddel voor huidziekten
 • stimulator van het zenuwstelsel.

Cafeïne in guarana wordt veel trager geabsorbeerd dan in zijn pure vorm, het helpt om irritatie van de maagwand te voorkomen.

bessen Planten werken vele malen sterker en efficiënter dan koffie, maar veroorzaken, in tegenstelling tot het, geen opwindend gevoel en een snelle hartslag.

En wat weet u van lijnzaad, waarvan de gunstige eigenschappen en contra-indicaties in het artikel worden beschreven? Lees hoe je zaden kunt nemen om het lichaam te genezen.

Over recepten van traditionele geneeskunde met gedroogde abrikozen, rozijnen, walnoten, honing en citroen is hier geschreven.

Op de pagina: http://netlekarstvam.com/krasota/maski-dlya-litsa/abrikosovoe-maslo.html staat geschreven hoe je een masker van abrikozenolie kunt maken van rimpels.

De aanwezigheid van tannines in het extract helpt bij het wegwerken van darmaandoeningen.

guaranine het heeft echter een soortgelijk effect met een ander element - Tianin, dat aanwezig is in alle bekende thee.

De eerste die guarana begon te gebruiken, waren de oude Indianen.

Ze gebruikten het als een tonisch, versterkend, stimulerend medicijn.

Nu heeft dit supplement internationaal belangrijke waarde gekregen en is het een integraal onderdeel geworden van een aantal medische bereidingen en voedingsproducten.

Voorzichtigheid en bijwerkingen

In de samenstelling van guarana, zoals hierboven vermeld, het heersende cafeïnegehalte.

Abrupte beëindiging na regelmatig gebruik van het medicijn leidt ook tot bijwerkingen in de vorm van hoofdpijn en prikkelbaarheid.

Guaranu moet met wijsheid worden genomen. Als de volgende symptomen verschijnen, raadpleeg dan uw arts:

 • een sterke toename van de hoeveelheid urine in het lichaam,
 • slapeloosheid,
 • overmatige prikkelbaarheid
 • misselijkheid en braken
 • verhoogde opwinding
 • hartkloppingen
 • tremor,
 • het optreden van vangsten,
 • aritmie,
 • hoofdpijn en migraine.

In welke gevallen het niet wordt aanbevolen om de remedie te nemen. Besteed aandacht aan deze 6 punten, voordat u guarana inneemt:

 1. Preparaten die guarana-extract bevatten, kunnen vrouwen tijdens de zwangerschap schaden.
 2. U kunt het medicijn niet gebruiken voor mensen die lijden aan chronische migraine, maagzweren (over symptomen, behandeling en voeding die hier wordt gelezen), aandoeningen van het cardiovasculaire systeem, diabetes zonder eerst een arts te raadplegen.
 3. Gebruik van het extract wanneer u Theo-Dur regelmatig gebruikt, is gevaarlijk voor de gezondheid. Raadpleeg een arts voordat u deze twee remedies combineert.
 4. Het nemen van supplementen door mensen die lijden aan hartritmestoornissen en hartziekten leidt soms tot bijwerkingen en verergering van de ziekte.
 5. Guarana wordt niet aanbevolen voor patiënten met hypertensie, hernia's in de slokdarm, zure reflux en zweren.
 6. Als u bijwerkingen ervaart, moet u het gebruik van guarana verminderen in plaats van abrupt stoppen. Anders kunnen de symptomen alleen maar erger worden.

Goed advies

Ondanks de beweringen van de Wereldgezondheidsorganisatie, die beweert dat guarana volkomen veilig is als voedseladditief, mag men niet blindelings vertrouwen op reclame.

Over de schade die aan het lichaam kan worden toegebracht bij het nemen van guarana, kijk in de video.

Wat is guarana

Het effect van deze plant op het lichaam is enorm, maar voordat je overgaat tot intensieve therapie, is het noodzakelijk om erachter te komen wat het is. Amazone kastanje guarana van het geslacht Paulinus (Paullinium) is een inheemse Braziliaanse, groeit in de Amazone-delta en heeft een lengte van 12 meter. De bladeren zijn ovaal met kruidnagels aan de uiteinden, de bloemen zijn rond en fel rood, de vruchten zijn rijkelijk geel, bevatten genezende zaden.

Guarana helpt om een ​​aantal gezondheidsproblemen tijdig op te lossen. Medicinale extracten worden bereid uit rijp fruit en zaden worden gemalen om therapeutisch poeder te maken. In de geneeskunde heeft deze innovatieve tool zichzelf bewezen als een panacee tegen vele ziekten en een effectief vermogen om de lichaamstoon te behouden. Zo'n groot effect zorgt voor de natuurlijke samenstelling van de plant, de farmacologische eigenschappen ervan.

Het actieve bestanddeel van deze exotische plant is guaranine, dat door zijn farmacologische eigenschappen lijkt op cafeïne. Zijn aanwezigheid in de chemische samenstelling van de Braziliaanse kastanje handhaaft de toon van het menselijk lichaam, moedigt het aan, vult het met vitale krachten. Deze component heeft een positief effect op het maag-darmkanaal, normaliseert de eetlust, maar dit kan de hartslag aanzienlijk verhogen.

In de moderne geneeskunde heeft een dergelijke plant zichzelf aanbevolen van de beste kant, en dit is te wijten aan de aanwezigheid van andere werkzame stoffen van plantaardige oorsprong die gunstig zijn voor het lichaam:

 • tannines,
 • essentiële oliën
 • polyfenolen en amiden,
 • theobromine, theofylline, taurine,
 • xanthine alkaloïden,
 • saponine,
 • magnesium, zink, natrium, mangaan,
 • vitamines van groep B, PP, E, A.

Lees meer over oaurine - wat het is, wat het bevat en waarom het nodig is.

Uiterlijk is het een onopvallende klimplant, aan de takken waarvan medicinale vruchten met unieke farmacologische eigenschappen ontkiemen. Guarana-bessen bevatten een grote concentratie guaranine, verhogen de productie van adrenaline. Bij onjuist gebruik kunnen ze slapeloosheid, prikkelbaarheid en zelfs agressie veroorzaken. Geen wonder dat dit natuurlijke product onderdeel is van de energiedranken, die tijdelijk de vitaliteit van het lichaam verhogen.

Bessenpitten bevatten meer cafeïne dan koffiebonen worden geoogst, dus er is geen twijfel over de effectiviteit van dit natuurlijke product. Voordat u koopt, moet u een arts raadplegen om schade aan uw eigen lichaam uit te sluiten. Het is ook belangrijk om niet te vergeten dat dit een natuurlijk toxine is, waarvan de verhoogde concentratie een negatief resultaat van de geselecteerde behandeling oplevert.

De gespecificeerde plant kan worden gebruikt als een levensmiddelenadditief met nuttige eigenschappen. Guarana-capsules zijn moeilijk te vinden op de vrije markt, dus het is gemakkelijker om een ​​dergelijke aankoop te doen via een online apotheek of de officiële website van een natuurlijk product. Deze innovatieve tool wordt niet alleen gebruikt door de moderne geneeskunde, maar is ook een integraal onderdeel van sportvoeding. Als je kijkt naar de online winkel voor sporters, zal het assortiment met guarana, nuttig voor het lichaam, aangenaam verrast zijn.

Guarana eigenschappen

Er zijn legenden over de gunstige eigenschappen van guarana voor het lichaam, en de natuurlijke samenstelling wordt als uniek beschouwd. Moderne apothekers gaan door met het bestuderen van deze altijd groene struik, die nieuwe ontwikkelingen in de geneeskunde en sportvoeding mogelijk maakt. De voordelen van voedingssupplementen komen tot uiting in verhoogde activiteit van guaranine, die gelijktijdig het zenuwstelsel, spijsvertering, endocriene, musculaire, immuunsysteem en zelfs het voortplantingssysteem beïnvloedt. We hebben het over dergelijke veranderingen in het lichaam:

 • vermindering van het aantal en de intensiteit van migraine-aanvallen,
 • onderdrukking van spasmen en koorts,
 • gunstige effecten op cognitieve vaardigheden
 • effectieve methode om depressies en slecht humeur aan te pakken
 • vermoeidheid elimineren, fysiek uithoudingsvermogen verhogen,
 • het versterken en behouden van de toon van het hele lichaam,
 • uitroeiing van bacteriële infecties
 • productieve behandeling van diarree, artritis,
 • eliminatie van symptomen van kater,
 • versterking van de immuunrespons van het lichaam,
 • effectieve behandeling van vele huidziekten
 • подавление чувства голода, устойчивый диетический эффект,
 • intensieve voeding van de hersenen en niet alleen waardevolle vitaminen, sporenelementen,
 • effectieve preventie van dysenterie, malaria,
 • eliminatie van symptomen van chronische ziekten van het spijsverteringskanaal.

toepassing

Deze klimplant, groeiend in de delta van de Amazone, heeft zichzelf bewezen als een natuurlijke energie en een effectieve medicinale plant, relevant voor de benoeming van vele ziekten. De waarde voor het lichaam zijn de zaden van de plant, die bovendien worden gedroogd, verwerkt en helende poeder krijgen. Guarana wordt veel gebruikt in sport, medicijnen, moderne voedingsleer en cosmetologie, en de resultaten van het regelmatige gebruik ervan zijn duidelijk in de kortst mogelijke tijd en verrassen zelfs sceptische categoriën.

In sportvoeding

Sportief bezig, streeft een persoon ernaar om een ​​perfect gespierd korset te vormen, het uithoudingsvermogen van het lichaam te vergroten en zich volledig te ontdoen van lichaamsvet. Guarana voor atleten helpt in elke richting, het wordt een belangrijk onderdeel van sportvoeding. Voordat het gebruik geen pijn doet om te overleggen met uw arts en trainer, moet u de vorm van afgifte, dosering en methode van aanbrengen in de praktijk bepalen.

Guarana voor een atleet - een betrouwbare assistent om het doel te bereiken. Hiermee kun je een atletisch silhouet vormen, het lichaam versterken. Dit natuurlijke product verhoogt het uithoudingsvermogen, verhoogt de toegestane fysieke activiteit, activeert metabole processen op cellulair niveau en beschermt tegelijkertijd het immuunsysteem. De apotheek vindt zo'n effectieve stimulans voor het lichaam niet, het is beter om een ​​gespecialiseerde sportvoedingswinkel te bezoeken (bijvoorbeeld sportvoeding).

afslanken

Op het wereldwijde web vindt u populaire beoordelingen dat afvallen met guarana wonderen doet. Dit is waar vanwege de farmacologische eigenschappen, het is een natuurlijke vetverbrander en een natuurlijke antioxidant. In het eerste geval draagt ​​het bij aan de productieve verwijdering van de vetlaag en in het tweede geval zorgt het voor een soepele eliminatie van vrije radicalen uit het lichaam. Geïnteresseerd in het onderwerp: "Guarana - wat het is", is het de moeite waard eraan te herinneren dat guaranine productief de eetlust vermindert, eerder een gevoel van verzadiging garandeert.

Hoe guarana te nemen

De zaden van deze natuurlijke energie zijn uniek, daarom worden ze gebruikt in levensmiddelenadditieven van verschillende vormen van afgifte. Guarana-capsules zijn goed ingeburgerd, maar er is nog steeds vloeistof voor orale toediening. Om gezondheidsproblemen te voorkomen, moet u eerst uw arts raadplegen en de instructies voor het gebruik van de tool zorgvuldig bestuderen.

Amazone guarana is aanwezig als een actief ingrediënt in tal van producten van de moderne diëtetiek en farmacologie, het is erg handig voor het lichaam. Het is moeilijk om dergelijke medicijnen bij de apotheek te kopen, maar je kunt ze goedkoop kopen via internet. Het poeder moet vooraf worden verdund met vloeistof en de capsules moeten vóór het eten worden gedronken, bij voorkeur 's ochtends.

Deze energieke heeft een betaalbare prijs en een hoge efficiëntie voor het lichaam, dus het is zo populair bij de massa. De werking van guarana-extract is bijna onmiddellijk: vermindert de eetlust, verhoogt het uithoudingsvermogen, verwijdert productief tekenen van blues en apathie, behandelt avitaminose. Het wordt aanbevolen om het met de nodige zorg te gebruiken en de dagelijkse doses niet te overschatten. Anders wordt de pols sneller en is het effect op het zenuwstelsel te agressief. Te oordelen naar de klantbeoordelingen, is de behoefte aan het lichaamsextract van guarana als volgt:

 • hoe krachtig afrodisiacum
 • voor de preventie van malaria en dysenterie,
 • met het oog op de productieve behandeling van diarree,
 • om de eetlust te verminderen
 • in de strijd tegen chronische vermoeidheid en depressie.

Dit is een effectief hulpmiddel voor het corrigeren van probleemgebieden van de figuur, het herstel van het hele organisme. Guarana-thee heeft een betaalbare prijs die gemakkelijk elk ander drankje kan vervangen. Je kunt het gebruiken om de vitaliteit te verhogen en een van de recepten in de instructies voor te bereiden. Als je kijkt naar de foto's van vrouwen die het voedingseffect van guarana hebben geprobeerd, wordt het duidelijk dat deze "vrucht" echt in de praktijk werkt. Bovendien helpt thee de druk te verminderen, verhoogt het het gehalte aan vitamines, versterkt het het immuunsysteem.

In de geneeskunde

Voor medische doeleinden met behulp van de vruchten en zaden van guarana. De zaden van de plant zijn rijk aan vitamine A, B, E, PP en nuttige mineralen. Het plantenextract wordt gebruikt in de samenstelling van medicijnen, met name in sommige landen wordt guaran paste gemaakt. Het bevordert de versnelling van metabolische processen in het lichaam, verwijdert toxische stoffen en overtollig vocht, regelt het cholesterolniveau in de vaten. Guarana-zaden zijn effectief tegen hoofdpijn, dysenterie, artritis, koorts. Deze plant herstelt perfect de kracht na het trainen, bevordert gewichtsverlies en verbranding van het onderhuidse weefsel. Atleten gebruiken vaak de hulp van een tonisch natuurlijk stimulerend middel - guarane, met een drankje dat onuitputtelijke energie geeft. De plant is een uitstekende afrodisiacum voor zowel mannen als vrouwen.

Contra-indicaties en bijwerkingen

Verhoogde plassen, agitatie, slapeloosheid, angst, prikkelbaarheid, snelle hartslag, misselijkheid, duizeligheid, tremor, braken, aritmie, convulsies zijn mogelijke bijwerkingen van guarana. Als u deze symptomen ervaart door het gebruik van plantengeneesmiddelen, moet u stoppen en een arts raadplegen.

Het is onwenselijk om geneesmiddelen van de Amazon-plant te gebruiken voor kinderen jonger dan 18 jaar, zwangere vrouwen en moeders die borstvoeding geven, omdat er een hoog risico is op een miskraam en schade aan de gezondheid van de baby. Personen die lijden aan hart- en vaatziekten, maagzweren, chronische hoofdpijn, diabetes, hernia van de slokdarmopening, guarana-producten (inclusief de zogenaamde "vloeibare kastanje") zijn verboden voor inname.

In cosmetologie

In cosmetica wordt de Amazone-guarana vooral vereerd, dankzij de vrij uitgesproken antioxiderende eigenschappen. De unieke samenstelling van de plant maakt het mogelijk om metabole processen te activeren, probleemgebieden van het lichaam en het gewicht ervan te corrigeren, het proces van veroudering en veroudering van de huid te vertragen. Guarana-extract is vaak aanwezig als een component in afslankcrèmes, tonifilters voor verzwakte, losse en uitgeputte huid, shampoos voor de verzorging van broos en dof haar, anti-rimpelcosmetica.

In andere gebieden

In sportvoeding

Vanwege de analgetische eigenschappen is guarana als voedingssupplement met succes gebruikt in de sportgeneeskunde. Naast het verdovende effect is de plant in staat om melkzuur uit de spieren te verwijderen, waardoor spierpijn tijdens inspanning wordt verlicht.

Guarana-dranken bevatten cafeïne, evenals theobromine, die de concentratie en het geheugen verhogen. Bovendien verhogen ze de efficiëntie van een persoon en zijn ze effectief voor het normale functioneren van het hart en de bloedvaten. Veel atleten houden rekening met alle positieve eigenschappen van supplementen en proberen deze natuurlijke dope te verdragen vóór sportwedstrijden. Guarana wordt ook gebruikt voor gewichtsverlies: het beroemdste product dat is gericht op het onderdrukken van de eetlust en het verminderen van het gewicht is "vloeibare kastanje". Experts raden aan om "vloeibare kastanje" te gebruiken voor gewichtsverlies, strikt op aanbeveling van een arts en onder zijn supervisie.

Guarana wordt gebruikt voor de productie van geneesmiddelen en voedingssupplementen. Maak op basis van deze exotische plant een verscheidenheid aan energiedrankjes. Ze doven perfect, dorst, versterken, geven energie en kracht aan het lichaam. By the way, de bovengenoemde "vloeibare kastanje", met guarana in zijn samenstelling, heeft ook tonische eigenschappen.

Botanische beschrijving

Guarana is een altijd groene klimplant van de Sapindaceae-familie (Sapindaceae), die vaak 10 meter hoog wordt. De bladeren zijn groot, geveerd, regelmatig ovaal, op lange bladstelen, gekarteld langs de rand. De bloemen zijn klein, wit, geurig, geclusterd in bloeiwijzen-pluimen. Guarana-fruit is een rode doos met een lengte tot 8 cm, rijp (januari-februari), de schil van het fruit scheurt en opent een zwart of paarsbruin zaadje, dat lijkt op een koffieboon. Door de aanwezigheid van cafeïne, de hoge concentratie (tot 6%), worden guaranazaden beschermd tegen de schadelijke effecten van pathogenen, waaronder schimmels. De plant begint vruchten af ​​te werpen in het derde jaar van het begin van zijn leven. Tot drie kilo fruit kan worden geoogst van een jonge struik van vijf jaar oud.

Voorbereiding van grondstoffen

Gebruik voor het oogsten rijp fruit. Verwijder de pulp en verwijder vervolgens de zaden. De laatste worden gewassen, vervolgens goed gedroogd en tot een poeder gemalen. Zo'n poeder is de basis van de energie-guaran-drank.

Zaden worden op een andere manier bereid. Na het rijpen wordt het fruit van de schaal afgepeld en vervolgens met water getritureerd om een ​​pasta te vormen. Pasta wordt opgerold in de vorm van stokjes, daarna gedroogd of gerookt. De sticks verharden, ze smaken samentrekkend en bitter. Om het medicijn in gelatinecapsules te bereiden, worden guaranavruchten gefrituurd en gemalen tot een poederachtige consistentie.

Chemische samenstelling

Een onderscheidend kenmerk van guaranafruit is het hoge gehalte aan cafeïne. Ze bevatten ook tannines, saponine, amide, zink, natrium, mangaan, ijzer, fosfor, koper, magnesium, theobromine, theofylline, vitamines PP, E, B1, B2, A en guaranine.

In Guarana is het hoofdbestanddeel cafeïne, dat het centrale zenuwstelsel stimuleert. Het cafeïnegehalte in de plant is van 3,5 tot 5%. Het bevat ook wat theofylline en theobromine. Guarana is ook rijk aan opslagsubstantie - zetmeel, tannines, zeer nuttig bij diarree.

Farmacologische eigenschappen

Guarana is een krachtige stimulant. Bevat in zijn samenstelling een grote concentratie cafeïne (guranin), die langzaam wordt geabsorbeerd, waardoor het maagslijmvlies niet wordt geïrriteerd. Als gevolg hiervan helpt de plant de eetlust te verminderen, evenals het verlies van overtollige kilo's. Het tonische effect van guaranadrank duurt tot 5-6 uur. Guarana-cafeïne veroorzaakt, in tegenstelling tot cafeïne, koffiebonen geen overexcitement en snelle hartslag. De tannines in guarana vertragen de effecten van cafeïne niet. Dientengevolge wordt een toename in plassen waargenomen, bloedplaatjesaggregatie, glycolyse, lipolyse en maagsecretie worden onderdrukt.

De helende eigenschappen van guarana zijn te danken aan de rijke en unieke samenstelling. Dit is een geweldig tonicum, stimulerend middel, onmisbaar voor migraine, hoofdpijn. Dankzij tannines helpt guarana het werk van de organen van het maagdarmkanaal te normaliseren, de functies van het zenuwstelsel te stimuleren en de gezondheid van het lichaam te verbeteren. Guarana-preparaten zijn geïndiceerd voor chronisch vermoeidheidssyndroom (asthenie), depressie, milde diarree, obesitas, dysenterie, artritis.

Guarana wordt in verschillende vormen geproduceerd: tabletten, ampullen, capsules, in de vorm van een vloeibaar extract. In de winkels van sportvoeding of in een gewone apotheek is het mogelijk om guarana-preparaten te kopen. Het gebruik van dergelijke hulpmiddelen is effectief vlak voor de meeste sporttrainingen. Als resultaat van actieve metabolische processen, besteedt het lichaam zijn interne toevoer van vet. Binnen een maand, met guarana voedingssupplementen, is het echt mogelijk om gewicht te verliezen tot 5 kg, maar altijd met daaropvolgende fysieke activiteiten. Na een toediening van zes weken van het stimulerende middel is het noodzakelijk om een ​​pauze te nemen om te voorkomen dat u aan het medicijn gewend raakt. Naast de bovengenoemde indicaties kan guarana een verhoogd seksueel verlangen veroorzaken, helpt bij atherosclerose, beschermt de bloedvaten tegen cholesterolplaques.

Van Guarana-preparaten wordt aangetoond dat ze de activiteit van het cardiovasculaire systeem versterken. Guarana versnelt metabolisme op cellulair niveau, beïnvloedt effectief de bloedcirculatie, inclusief de bloedstroom in de hersenen.

Het effect van de middelen op basis van de Amazone-plant op geheugen en mentale vermogens is bewezen, aangezien cafeïne onmisbaar is voor de hersenen (versnelt neurale processen). Guarana draagt ​​bij aan de ontwikkeling van adrenaline. Dientengevolge, na het consumeren van de energiedrank, worden alle zintuigen verergerd, neemt de reactiesnelheid toe. Regelmatige inname van guarana heeft een gunstig effect op de lever, reinigt het van giftige stoffen, verbetert de galafscheiding.

Guaranadrank kan pijn onderdrukken, omdat het een natuurlijk krachtig analgeticum is. Ook plantenpreparaten ontlasten een persoon van de verschijnselen van asthenie, worden gebruikt om diarree in een milde vorm te stoppen. Guarana is een effectief middel tegen actieve darmmotiliteit en bestrijdt met succes tegen constipatie van chronische aard. Locals bereiden een pasta of zalf voor het behandelen van artritis, huidlaesies en dermatitis van een plantenpoeder.

Gebruik in de traditionele geneeskunde

In de volksgeneeskunde in Zuid-Amerika gebruiken ze de vruchten en zaden van guarana, waaruit ze helende energiedrankjes, afkooksels en guaranapoederzalf bereiden. Breng de plant aan voor de behandeling van asthenie (chronische vermoeidheid), een milde vorm van diarree wordt behandeld met guaranapoeder. Guarana tonische thee wordt gebruikt als een remedie tegen depressie, vermoeidheid en om eetlust te verminderen. Locals bereiden een pasta of zalf voor het behandelen van artritis, huidlaesies en dermatitis van een plantenpoeder.

En tot slot, guarana is een uitstekende remedie voor het verbeteren van mannelijke potentie, omdat de inname ervan de lokale circulatie aanzienlijk verbetert als gevolg van het versterkende effect van guranin (cafeïne).

Historische achtergrond

Guaranes zijn pioniers van de Indianen. De drank diende als een tonicum, kalmerend, verkwikkend en stimulerend voor hen. In de oudheid waren reizigers, die aan de kusten van Latijns-Amerika landden, verrast door het uithoudingsvermogen, de kracht en de snelheid van de reactie van de Indianen. Vond dat de oorzaak van deze kwaliteiten was een lokale plant guarana, zijn exotische vruchten en zaden. In de 19e eeuw raakte Guarana geïnteresseerd in de wereld. Vandaag de dag, de populaire energie cafeïne drankjes effectief dorst lessen, drugs worden gebruikt met een medisch doel voor de preventie en behandeling van vele ziekten.

Interessante vruchten van guarana. Zwarte zaden kijken uit de rode vruchten, die op een menselijke oogbol lijken. Dit biologische kenmerk van de plant gaf aanleiding tot de mythe dat het kind, dat geliefd was bij alle inwoners van het dorp, werd gedood door een onvriendelijke, zwarte god. Allen waren droevig en verlangden naar de baby. Goede God had medelijden met de inwoners en gaf de mensen beide ogen van de baby. Eén werd geplant in het bos, als een resultaat van de struikgewas van guarana, en de tweede werd geplant in het dorp als een culturele vorm van de plant.

Oogsten en opslag

Fruiting guarana komt voor in januari en februari. Gebruik als een medicinale grondstof en in de voedingsindustrie de zaden van het fruit. In dit opzicht wordt de pulp gescheiden en om dit te bereiken - worden de vruchten vooraf geweekt. Hierna worden de zaden gewassen, gedroogd en geroosterd. In deze vorm worden ze gebruikt voor het bereiden van tonische dranken, waarvoor deze plant vooral wordt gewaardeerd.

Geroosterde zaden kunnen worden gemalen tot poeder, dat een aanzienlijke hoeveelheid cafeïne bevat. Zo'n poeder, opgelost in water, stelde de oude Indianen in staat om een ​​drankje te krijgen dat vermoeidheid en extra uithoudingsvermogen elimineerde. In droge vorm kan guarana-extract maximaal twee jaar worden bewaard als het op een donkere plaats in een gesloten verpakking wordt bewaard.

Toepassing in het dagelijks leven

Tegenwoordig wordt guarana voornamelijk gebruikt voor de productie van energiedranken, die thuis kunnen worden bereid. Het wordt toegevoegd aan snoep en snoep, en Brazilianen die op de smaak van Guarana zijn gebaseerd, produceren een verscheidenheid aan producten, waaronder tandpasta. In doseringsvorm wordt door sporters gebruikt om de fysieke krachten van het lichaam te herstellen. Het wordt aanbevolen om energiedranken op basis van guarana te nemen in plaats van de gebruikelijke instantkoffie, omdat er in dit geval geen irritatie van het maagslijmvlies is en bovendien de hydrolyse van vetten in het lichaam wordt verbeterd en adrenaline vrijkomt.

Samenstelling en geneeskrachtige eigenschappen

 1. Het belangrijkste en belangrijkste onderdeel van deze plant is natuurlijk guaranine, ook wel caffeine guarana genoemd. Het cafeïnegehalte is hoger dan in koffiebonen, ongeveer 2-2,5 keer. Deze cafeïne is niet agressief, wordt geleidelijk aan door het lichaam opgenomen en het stimulerende effect is meerdere malen sterker dan bij koffie.
 2. Andere werkzame stoffen zijn theobromine, saponine, pectine, tannines, zetmeel en tandvlees.
 3. Van de sporenelementen kunnen magnesium, kalium, calcium, natrium en vitamines van de groepen A, B en E worden genoemd.

Guarana tonische thee als remedie tegen depressie, slapeloosheid en vermoeidheid

Breng het water aan de kook en koel af tot 85 graden. Deze temperatuur is optimaal, omdat bij het gloeien met kokend water een aanzienlijk deel van het aroma verloren gaat. Voor een betere onthulling van de smaak van thee, moet de theepot lichtjes worden verwarmd en van binnenuit worden afgeveegd met een droge doek. Twee eetlepels guarana-thee worden op de hierboven aangegeven temperatuur met water gegoten en gedurende 2 minuten met water toegediend.

Полезные свойства гуараны

Полезные свойства гуараны обусловлены содержанием в ней кофеина. Поэтому гуарану применяют в качестве тонизирующего и стимулирующего средства при головных болях, мигрени и иных недугах. De bruiningssubstantie in Guarana heeft een positief effect op gastro-intestinale klachten. Guarana normaliseert de vetuitwisseling in het lichaam, verhoogt de efficiëntie van het lichaam en stimuleert ook de functie van het zenuwstelsel.

Vanwege het feit dat guarana eetlust vermindert, wordt het gebruikt in de strijd tegen extra kilo's. Guarana heeft een goed effect bij het chronisch vermoeidheidssyndroom.

Guarana in sport

Wat hebben atleten het meest nodig? Natuurlijk, goede energietoevoer, die het pad naar de overwinning vergemakkelijkt. Tot op heden is guarana de beste natuurlijke remedie, herstellende kracht bij atleten na het sporten en trainen. Guarana verhoogt de lichaamsbeweging en verhoogt het calorieverbruik tijdens inspanning. De guarana bevat sporenelementen zoals theobromine en cafeïne, die de concentratie verhogen en vermoeidheid tegengaan. Naast al deze voordelen, verbetert guarana ook het functioneren van het hart. Als we het effect van koffie en guarana vergelijken, heeft guarana een positiever effect op het lichaam. Guarana-extract versnelt de stofwisseling, wat betekent dat vetten sneller in het lichaam worden verbrand. Guarana verwijdert overtollige gifstoffen en vocht die het lichaam niet uit het lichaam nodig heeft.

Sportvoeding, waaronder guarana, is een goed begin van de dag voor een atleet.

Guarana Afslanken

Zelfs in de oudheid werd guaranu gebruikt als een manier om af te vallen. Toen werden bijvoorbeeld de zaden van guarana aan de koffie toegevoegd, waardoor hun geheugen werd verbeterd en gewicht verloren, zonder schade aan te richten aan hun lichaam.

In de zomerse hitte, wanneer er geen plaats is om weg te komen van de hoge temperatuur van de lucht en je wilt iets tonisch drinken en van dorst te verlichten, zal een glas normale guarana beter zijn dan elke tonic.

Guarana bevat stoffen die de eetlust verminderen, vooral als u deelneemt aan fysieke sporten. Guarana wordt gebruikt bij de vervaardiging van supplementen in voedsel om gewicht te verliezen.

Van elk dieet wordt een persoon prikkelbaar en moe, maar door het nemen van guarana kalmeert en kalmeert het lichaam niet alleen, maar ook nuttige stoffen als tannine, kalium en magnesium, vitamine B1, die samen de werking van het hart verbeteren.

Hoe leidt guarana tot gewichtsverlies? Guarana, het lichaam binnenkomen, stimuleert de metabolismeprocessen, versnelt de vetverbranding en geeft het lichaam extra calorieën die nodig zijn om het uithoudingsvermogen tijdens trainingen te verhogen. Een persoon die guarana ontvangt, afvallen, krijgt voedingsstoffen en voelt zich niet langer moe tijdens de training. Iemand die guarana neemt, wordt sterker en kan binnen een korte tijd afvallen zonder zijn lichaam schade toe te brengen, maar integendeel, hem helpen herstellen van oefening.

Guarana wordt niet alleen gebruikt voor gewichtsverlies, maar ook als medicijn voor mensen met obesitas en voor mensen die cellulitis niet aankunnen. Guarana wordt gebruikt bij de verslechtering van de bloedcirculatie, het geheugen en verminderde potentie. Bovendien verminderen mensen die guarana gebruiken het cholesterolgehalte en verbeteren ze de stoelgang.

Om af te vallen, kan guarana niet langer dan zes weken worden gebruikt. De beste manier is om een ​​pauze te nemen tijdens de maand. Deze maand moet je je houden aan een uitgebalanceerd dieet, zodat het thermogene effect niet afneemt.

Contra-indicaties voor het gebruik van guarana

Wanneer u producten gebruikt die guarana bevatten, pas dan op dat u de dosis niet overschrijdt, omdat dit kan leiden tot verhoogde prikkelbaarheid van het zenuwstelsel en zelfs slapeloosheid. Oudere mensen en mensen met hoge bloeddruk, atherosclerose en hartaandoeningen mogen helemaal geen guarana gebruiken.

Zwangere vrouwen en moeders die borstvoeding geven, mogen geen guarana gebruiken om ongewenste effecten te voorkomen.

Expert-editor: Kuzmina Vera V. | Diëtist, endocrinoloog

Onderwijs: Diploma RSMU hen. N. I. Pirogov, specialiteit "General Medicine" (2004). Residentie aan de Moscow State University of Medicine and Dentistry, diploma in "Endocrinology" (2006).

Bekijk de video: 10 VOORDELEN EN NADELEN VAN YOUTUBER ZIJN! HOE REAGEREN WIJ OP HAATREACTIES? (November 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send