Algemene informatie

Een overvloedige oogst nodig met een minimum aan inspanning? Kijk naar de appelvariëteit Krasa Sverdlovsk

Pin
Send
Share
Send
Send


De appelboom is een traditionele fruitboom voor Oost-Europa en veel Aziatische landen. Onder amateur-tuinders, evenals tuinbouw boerderijen van Rusland, bezetten appelbomen een van de toonaangevende plaatsen in populariteit. Ondanks een breed scala aan variëteiten, ontwikkelen kwekers over de hele wereld voortdurend nieuwe variëteiten die de geografie van de appelboomteelt aanzienlijk kunnen uitbreiden.

"Schoonheid van Sverdlovsk" - een ras dat bijna overal wordt verspreid

Functies cijfer

De schoonheid van Sverdlovsk is verspreid over de Oeral, het centrum en het zuiden van Rusland, de Boven-Wolga. Deze variëteit vertoont goede opbrengstresultaten op het grondgebied van Altai, het West-Siberische district, waar Krasan groeit. De nogal brede geografie van de teelt van Krasa Sverdlovsk suggereert dat het erg populair is in zijn soort.

Beschrijving van de appelboom Krasa Sverdlovsk wijst naar een platte stam met een ronde kegelvormige kroon. Fruit met een gewicht van honderdvijftig tot driehonderd gram, zacht en verzadigd met de vruchtvleescreme kleur. Het ontbreken van de neiging om af te vallen zorgt voor een normale rijping van appels.

De voedingskenmerken van de vrucht van Krasa zijn erg goed, en de appel zelf verdraagt ​​het transport en toont de hoogste indicatoren van conservering. Een voortreffelijke smaak gecombineerd met een uitgesproken aangenaam aroma, een aantrekkelijke vorm en uniforme kleuring maken de teelt van Krasa Sverdlovsk tot een zeer winstgevende commerciële beslissing.

De schoonheid van Sverdlovsk is een late appelboom, die werd gefokt door de fokkers van het centrum van Rusland. Een beschrijving van het ras geeft aan dat het moet worden gekweekt met een verscheidenheid aan appelbomen, wat zorgt voor een optimale kruisbestuiving.

De boom van Sverdlovsk Krasa heeft een gemiddelde hoogte en de kroon lijkt op een ovale vorm. Een onderscheidend kenmerk is de kromming van de hoofdtakken, die zich in een rechte hoek ten opzichte van de stam bevinden, met een bruine schors. De grote donkergroene bladeren van de Sverdlovsk-appelboom lijken op een hart, hebben een gerimpeld oppervlak en zijn gekarteld aan de randen.

Apple bloeit "Beauty of Sverdlovsk" komt in de lente voor

De bloei van de boom, die in de lente plaatsvindt, vindt plaats door het verschijnen van een groot aantal grote witroze bloemen, die langwerpige stampers en meeldraden hebben. Knoppen hebben, in tegenstelling tot de meeste appelbomen in Krasa, een bordeauxrode kleur.

De hoogste smaakindicatoren worden ondersteund door het rijkste gehalte aan voedingsstoffen, vitaminen en sporenelementen, waaronder:

  • suiker,
  • ascorbinezuur,
  • in droge oplosbare stoffen
  • catechines.

Landing Krasa Sverdlovsk

De schoonheid van Sverdlovsk is een boom met een gemiddelde winterhardheid, die hieruit voortkomt, bij het beslissen waar een zaailing te planten, moet je voorzichtig zijn en rekening houden met een aantal factoren. Het landingsgebied moet zich op een heuvel bevinden, maar moet worden beschermd tegen de wind. De regels voor boomverzorging zijn grotendeels afhankelijk van de groeiende regio, omdat het in de Oeral noodzakelijk is dat de takken en de romp worden vastgebonden, wat de plant tegen bevriezing beschermt.

Het proces van het planten van een boom Sverdlovsk appel heeft geen unieke eigenschappen. Het is mogelijk om jonge boompjes te planten, zowel in de herfst als in de lente. De landing pit moet van tevoren worden voorbereid, en de grootte ervan moet zorgen voor een comfortabele plaatsing van het wortelstelsel.

In een voorbereide put vóór het planten, wordt aanbevolen om een ​​kleine hoeveelheid meststoffen toe te voegen, waaronder humus, kalium en andere nuttige stoffen. De beschrijving van het klassieke plantproces geeft aan dat het nodig is om kunstmest met de grond te mengen, evenals de onmogelijkheid om verse, niet-verrotte uitwerpselen te gebruiken.

In de eerste paar jaar na het planten, is het noodzakelijk om de snoeiprocedure uit te voeren, waardoor u de kroon van de boom correct kunt vormen en zorgen voor de normale circulatie van het sap. Het is ook belangrijk om goede bewatering te waarborgen, maar overmatig vocht moet worden vermeden, wat wortelrot en de dood van de boom kan veroorzaken. Het is noodzakelijk om de boom direct onder de wortel te irrigeren, nadat eerder een greppel is gevormd, die de penetratie van vocht in de bodem zal verzekeren.

Gezien het feit dat de appelvariëteit Krasa Sverdlovsk veilig kan worden toegeschreven aan de winter, vindt hun verzameling vaak vóór volledige volwassenheid plaats.

Fruit "Beauty of Sverdlovsk" kan tot mei blijven bestaan

Dit komt door het feit dat onrijpe vruchten bijna tot mei kunnen worden opgeslagen, geleidelijk rijpen en een uitstekende smaak krijgen.

Tijdens opslag en rijping:

  • vezel wordt natuurlijk zacht,
  • het suikergehalte in de appel stijgt,
  • de appel wordt aantrekkelijk, met een blos en een romige tint,
  • er verschijnt een zacht aroma.

Apple zorg

De zorg voor de Krasa Sverdlovsk-boom omvat de jaarlijkse toepassing van organische en minerale meststoffen, de strijd tegen schadelijke insecten en infecties. Voor kunstmest van deze soort wordt aanbevolen om standaard humus, superfosfaat, houtas en ook grijs kalium te gebruiken, wat een gunstig effect heeft op de ontwikkelingsprocessen van de plant.

Om plagen en infecties onder controle te houden, moet de boom jaarlijks vóór het begin van de bloei worden behandeld met profylactische geneesmiddelen, en ook in het geval van een ziekte moet u reageren en tijdig actie ondernemen. De boomstam wordt aanbevolen om te worden behandeld met kalk of kalk, die de plant zal beschermen tegen een aantal insecten en ongedierte, maar ook bescherming biedt tegen bepaalde ziekten.

Om de vruchten van de appel Krasa Sverdlovsk effectief te behouden, is het noodzakelijk om aan bepaalde regels te voldoen. De beschrijving van deze processen geeft de noodzaak aan om een ​​temperatuur in de ruimte vast te stellen, die op een niveau van 0 tot 4 graden ligt, en een luchtvochtigheid van 80%. Naleving van deze aanbevelingen zal de versheid van het fruit gedurende vele maanden behouden.

Zinaida P., Samara

Schoonheid is een prachtige variëteit. Bestudeerden de beschrijvingen en beoordelingen zorgvuldig en bewerkten deze variëteit. Na een paar jaar heb ik ervoor gezorgd dat we de juiste keuze hebben gemaakt. De appels zijn heerlijk, soepel, met een mooie blos. Oogsten in ons klimaat vindt plaats begin september. Tegelijkertijd worden appels opgeslagen tot het voorjaar.

We hebben appels die middelgroot groeien - niet meer dan 150 gram. Maar altijd soepel en mooi. Smaak is zoet, zelfs lichtjes pittig. Blijf tot het einde van de winter - het begin van de lente, geen probleem.

Heerlijke en sterke appels, de oogst staat altijd op "vijf plus". De appelboom zelf wint goed en wordt niet ziek tijdens het seizoen. Onze bomen zijn al 20 jaar oud, maar elk jaar verrukken ze zich met prachtig fruit.

Bijsnijden en kroonvorming

Naast de klimatologische kenmerken, bodemvruchtbaarheid en de aanwezigheid van de noodzakelijke mineralen, wordt de hoeveelheid producten sterk beïnvloed door het correct snoeien van de takken en de vorming van de kroon.

Het eerste snoeien gebeurt als de boom 2 jaar oud is. In het vroege voorjaar, voordat de knoppen opzwellen, moet je een groeipunt vastzetten zodat de boom laterale scheuten vormt. Dan moet je elk voorjaar elk jaar de scheuten van vorig jaar met een derde snijden, zodat er fruittakken op worden gevormd.

Als gevolg hiervan zou de kroon van de boom moeten lijken op de vorm van een bal. De kroon mag niet "plat" zijn, maar naar boven uitgetrokken past ook niet.

Pin
Send
Share
Send
Send