Algemene informatie

Hoe u formulieren kunt maken voor straatstenen, doe het zelf - stap voor stap instructies

Pin
Send
Share
Send
Send


Naast traditionele materialen die worden gebruikt bij de inrichting van stedelijke en hereninfrastructuur (asfalt, beton, grind, straatstenen), zijn steenblokken recentelijk populair geworden. Gemaakt van natuursteen, het heeft veel voordelen, maar de kosten zijn veel hoger. Een alternatief voor het natuurlijke blinde gebied zijn producten gemaakt van kunstmatige vullers, naast een aanvaardbare prijs, ze onderscheiden zich door een verscheidenheid van soorten: vierkant, rechthoekig, veelhoekig. Dit werd mogelijk gemaakt door het bestaan ​​van vele vormen voor straatstenen.

Typen en kenmerken

De matrix voor de productie van de brugsteen zijn baden met verschillende configuraties, gemaakt van synthetische componenten. Afhankelijk van het materiaal zijn er verschillende soorten:

 • De plastische vorm voor straatstenen is de meest voorkomende, het wordt hoofdzakelijk gebruikt voor de vervaardiging van rechthoekige en vierkante producten, het kan een ander reliëf en patroon hebben. Sterk genoeg, dankzij verstijvingsribben, wanddikte 3 mm. Geeft het oppervlak een hoogwaardige glans. Het aantal productiecycli is ongeveer 250.
 • De vorm van polystyreen voor straatstenen is schokbestendig, geeft de textuur van natuurlijke stenen en verschillende patronen weer. Producten krijgen een spiegelend oppervlak dat lijkt op de gepolijste steen. De dikte van de muren is 3 mm, er zijn verstijvingsribben.
 • Silicone is verkrijgbaar met twee soorten oppervlak: mat en glanzend. Ontworpen voor 500 bedrijfscycli. Wanddikte - 4 mm.
 • Polyurethaan heeft een hoge mate van sterkte. Het is bedoeld voor de vervaardiging van een reliëfoppervlak van een steen met fijne details. Het aantal werkingscycli - ongeveer 100

Hoe u een eenvoudige vorm kunt krijgen

Bij het plannen van de verbetering van uw achtertuin plot of cottage, kunt u kant en klare elementen van een blinde ruimte kopen. Zelf de steen maken zal een minder dure manier zijn. Hiervoor hebt u naast de opvulling matrices nodig die u gemakkelijk kunt vinden in de advertentie: "Ik zal een formulier voor straatstenen kopen". Maar het is nog eenvoudiger om het zelf te maken met plastic, siliconen of geïmproviseerde middelen - een onnodige plastic container, een container uit water, enzovoort. Hiervoor heeft u een eenvoudige set gereedschappen en bouwmaterialen nodig: houten blokken, boormachine, schroevendraaier, zaag, gebouwniveau, schroeven of schroeven. Met al het bovenstaande kan de vorm van uw eigen handen voor de productie van straatstenen vrij efficiënt en snel worden gemaakt.

 1. Plastic. Eerst moet je een lijst maken met houten balken van de gewenste configuratie, deze moet 3 cm groter zijn dan de berekende maat van het product. Boards zijn verbonden met een schroevendraaier. Het niveau controleert de vlakheid van het frame-oppervlak. Plastic smolt op het vuur en schonk in de afgewerkte matrix. Het koelt ongeveer 1 uur. Nadat het nodig is om het afgewerkte cliché te verwijderen en het oppervlak te bewerken met fijnkorrelig schuurpapier om ruwheid en bramen te verwijderen.
 2. Silicium. Het frame voor de vervaardiging van de vorm kan worden gemaakt van elk materiaal dat voldoet aan de eisen van stijfheid: hout, metaal. Baai in siliconen, laat het een dag bevriezen.
 3. Voordat u de siliconenmassa giet, moet u ervoor zorgen dat er zich geen roest, vuil of stof op de oppervlakken van de container bevindt en deze ontvetten.
 4. De eenvoudigste manier is het gebruik van kant-en-klare plastic containers voor het bewaren van producten. Voor dit doel kan een plastic fles van 5 liter worden gebruikt, je hoeft hem alleen maar op een bepaalde hoogte te knippen.

De prijs van de formulieren voor de fabricage van straatstenen is afhankelijk van hun configuratie, het gebruikte materiaal, de grootte en het aantal gegoten producten in één matrix. Gemiddeld zijn in Moskou de kosten van plastic mallen als volgt:

Wat is nodig

Als materialen die geschikt zijn voor de vervaardiging van de matrix, kunt u gebruik maken van:

 • Houten balken.
 • Plastic.
 • Silicone.
 • Metal.
 • Gips, etc.

Hoe dan ook, het werk vereist bepaalde gereedschappen en armaturen. De uiteindelijke keuze bepaalt meestal het meest toegankelijke en vertrouwde materiaal in de verwerking.

Een hoofdmodel en matrix maken

Voordat u het formulier voor straatstenen vormt, moet u een hoofdmodel maken, wat een project is van het toekomstige product. U kunt in de winkel klaar staal van steen kopen. Het mastermodel is gemaakt in de vereiste afmetingen. Als je bepaalde vaardigheden hebt in het modelleren, kun je het maken van klei, gips, plastic, beton en zelfs gewone klei. Het belangrijkste is dat het oppervlak van het toekomstige moedermodel zorgvuldig moet worden uitgewerkt, omdat de polymeervormen zelfs de kleinste details van de patronen en reliëf zullen herhalen. Het mastersmodel kan ook dienen als een houten plank met een goed gedefinieerde textuur, stenen of andere elementen met een gestructureerd oppervlak. Het productieproces van een matrix voor het gieten van polymeervormen:

 1. Installeer het mastermodel op een plaat multiplex of een ander vlak plaatmateriaal.
 2. Maak een lijst rond het model van de master, die het verspreiden van het polymeermateriaal zal voorkomen. De afstand van de framewanden tot het model moet ongeveer 2 cm zijn, de hoogte van het frame moet het model met 2 cm overschrijden, zodat de wanden van de toekomstige vorm de gewenste dikte hebben. Om het polymeermengsel economischer te gebruiken, is het voor modellen met complexe vormen beter om frames in de vorm van polygonen te maken, waarvan de contouren ongeveer de contouren van het model volgen.
 3. Stel het frame in op de plaats waar het hoofdmodel ligt, zodat het gecentreerd is.
 4. Om ervoor te zorgen dat het vloeibare polymeermateriaal niet lekt, kunt u de verbindingen van het frame bevestigen met het vlakke afdichtmiddel.

Gereedschappen en materialen voor het leggen van straatstenen.

Voor het maken van mallen uit het resulterende model, hebt u materialen en gereedschappen nodig zoals:

 • houten staven
 • vloeibare kunststof (polyurethaan, siliconen, pleister),
 • elektrische boor,
 • schroevendraaier,
 • zag,
 • bouwniveau
 • schroeven.

Voor de vervaardiging van straatstenen uit de verkregen vormen zijn nodig:

 • betonmixer,
 • troffel,
 • spatel
 • cement,
 • het zand
 • wapeningsnet
 • kruiwagen
 • lompen
 • olie (groente of machine),
 • beschermende handschoenen
 • toegang tot elektriciteit en water.

Vormen voor straatstenen gemaakt van plastic

Het is heel eenvoudig om vormen uit plastic te maken. Om dit te doen, moet je een lijst met houten staven maken en er vloeibaar plastic in gieten. Nadat het is uitgehard, zijn de formulieren klaar voor gebruik.

Tekening van een metalen mal voor straatstenen.

In meer detail is het noodzakelijk om te stoppen bij de productie van een raamwerk. Dit vereist:

 1. Bereid 2 staven voor waarvan de lengte 3 cm langer moet zijn dan die van de toekomstige stenen blokken.
 2. De andere 2 staven moeten exact overeenkomen met de toekomstige afmetingen van de straatstenen.
 3. Schroef de staven loodrecht op elkaar, om een ​​frame te krijgen, waarvan de interne afmetingen overeenkomen met de gewenste bestrating. Om de gelijkmatigheid te controleren, moet het vierkant en niveau worden gebruikt.
 4. Plaats het hoofdmodel van straatstenen in het frame en giet vloeibaar plastic.
 5. Na het drogen van het plastic (ongeveer 1 uur), kan de vorm voorzichtig worden verwijderd.
 6. In de aanwezigheid van ruwheid worden ze verwijderd met schuurpapier.

Vormen voor straatstenen van polyurethaan

Polyurethaanmengsel bestaat uit twee componenten. Het wordt in de matrix gegoten en de randen enkele centimeters hoger. Het mengsel moet alle luchtbellen onafhankelijk uitduwen. Gedurende de dag moet de polyurethaan mal zich in de bekisting bevinden totdat deze hard wordt. Na extractie moet het worden overgelaten om de laatste hardheid nog 2 dagen te verkrijgen. Pas daarna is de polyurethaan mal voor bestrating klaar voor gebruik.

Werk met polyurethaan moet worden uitgevoerd in overeenstemming met veiligheidsregels:

 • het werk moet zich in een goed geventileerde ruimte bevinden
 • gebruik persoonlijke beschermingsmiddelen
 • vermijd contact van polymeermengsels met huid en ogen,
 • Vermijd contact van polyurethaan met water en natte oppervlakken.

Vormen voor straatstenen gemaakt van siliconen

De vorm van gebruik voor straatstenen.

Het maken van siliconenmatrijzen voor straatstenen is een eenvoudig proces. Gebruik hiervoor een speciale siliconen voor gieten, die uit drie componenten bestaat: basis, katalysator en verharder.

Werkvoorschriften met het gieten van siliconen:

 • De proporties van de siliconencomponenten moeten zo nauwkeurig mogelijk worden gemeten.
 • de vorm van de toekomstige straatstenen moet goed zijn voorbereid, dat wil zeggen, gereinigd van vuil en stof en ontvet,
 • De matrix moet ook worden voorbereid voordat er siliconen in worden gegoten.

 1. Maak een matrix klaar om er siliconen in te gieten. Zorg voor de dichtheid.
 2. Stimuleer gelijkmatig sculpturale, niet-verstevigende klei in de container en vermijd openingen. Hij moet de matrix tot de helft vullen.
 3. Leg op de klei een master model geolied met plantaardige of machine olie.
 4. Meng de componenten van siliconen volgens de instructies in de instructies.
 5. Giet siliconen in de matrix in een dunne stroom en probeer de vorming van luchtbellen te voorkomen.
 6. Laat de siliconen een dag bevriezen en haal het eindproduct uit de container.

Vorm voor straatsteen

Houten vorm voor straatstenen is de gemakkelijkste en goedkoopste optie. Alleen vierkante, rechthoekige, veelhoekige of ruitvormige vormen kunnen echter van hout worden gemaakt. De eenvoudigste manier om de staven samen in de gewenste vorm te kloppen en ze met hoeken te bevestigen. Maar het is beter om deze kwestie serieuzer en zorgvuldiger te benaderen. Dan is het formulier betrouwbaar en gemakkelijk in gebruik.

Voor de vervaardiging van houten vormen voor straatstenen heeft u nodig:

 • houten blokken van de vereiste lengte voor de vervaardiging van de gewenste vorm en een hoogte die de parameter van steenblokken met 2 cm overschrijdt,
 • houten latten van dezelfde lengte
 • schroevendraaier met schroeven en schroeven
 • zaag of legpuzzel,
 • lijn,
 • gon,
 • afplakband
 • schuurpapier H-6,
 • vernis op hout.

Voor gemakkelijke afzuiging van straatstenen moet de vorm worden gesmeerd.

De stadia van het maken van een houten vorm moeten worden bekeken in het eenvoudigste voorbeeld - een vierkante vorm:

 1. Om een ​​markering te maken, waarbij u niet alleen rekening houdt met externe formaten, maar ook met interne.
 2. Snijd in repen van de gewenste lengte.
 3. Combineer alle delen met plakband. Het zal ze tijdelijk voor het gemak in de toekomst repareren. Controleer de vlakheid van de hoeken met behulp van een vierkant.
 4. Bevestig daarna alle details met schroeven of schroeven. Voor de vierkante vorm zijn 8 schroeven genoeg, wat de nodige sterkte van de structuur zal opleveren.
 5. De binnenkant van de mal schuren met schuurpapier om de gladheid van de straatstenen in de toekomst te verzekeren.
 6. Vernis de binnenkant van de mal. Dit maakt het gemakkelijk om het eindproduct uit de mal te verwijderen. Maar vóór elk gebruik van het formulier, is het nog steeds nodig om het in een zeepoplossing te bevochtigen om te voorkomen dat het product gaat kleven.
 7. Na het gieten van de oplossing in de mal en het invriezen, demonteert u de mal door alle schroeven los te draaien. Het is dus gemakkelijk om schade aan de straatstenen te voorkomen wanneer u de mal verwijdert.

Dergelijke mallen kunnen herhaaldelijk worden gebruikt. Het belangrijkste is dat alle staven zeer nauw aan elkaar moeten worden bevestigd om te voorkomen dat de oplossing door de spleten stroomt.

Tot slot kunnen we enkele nuttige tips aanbevelen.

Het is beter om verschillende identieke formulieren tegelijk te doen. Dit zal tijd besparen bij het maken van straatstenen.

Vergemakkelijking van het werk bij het leggen van bestrating platen zal helpen klaar hoekelementen. Het is beter voor hen om van tevoren speciale hoekige vormen voor te bereiden. Dit elimineert de noodzaak om de hele tegel te knippen.

Variaties van vormen

Tegenwoordig is er een breed scala aan straatstenen te koop. Ze zijn onderverdeeld in categorieën die worden bepaald door de vorm van het product en de manier waarop het wordt gelegd. Er zijn de volgende soorten tegels:

 • universeel,
 • vierkant, rechthoekig,
 • willekeurige vorm
 • modulair,
 • milieu,

Betreffende de methode om tegels te vervaardigen die in gegoten worden verdeeld, gedrukt. Het is mogelijk om geëxtrudeerde tegels alleen in fabrieken met gespecialiseerde apparatuur te produceren. Een dergelijk proces vereist aanzienlijke contante uitgaven. Daarom worden dergelijke tegels niet thuis gemaakt.

Anders dan geperste, gegoten tegels zijn eenvoudig zelf te maken. Om dit te doen, volstaat het om formulieren voor de vervaardiging van tegels aan te schaffen of te ontwerpen en de noodzakelijke oplossing te maken.

Waar zijn vormen van gemaakt?

In elke ijzerhandel kunt u formulieren kopen voor het gieten van tegels. Ze hebben een andere kwaliteit en daarom een ​​andere prijs. De indeling van vormen hangt af van het materiaal waaruit het is gemaakt. Overweeg de belangrijkste typen van deze apparaten.

De mal voor de vervaardiging van gegoten tegels kan als volgt zijn:

 • rubber,
 • siliconen,
 • glasvezel,
 • plastic.

Tegenwoordig worden rubberen matrijzen beschouwd als verouderde technologie. Ze worden snel duurder als gevolg van de constante stijging van de prijzen voor grondstoffen. Deze apparaten zijn ook zwaar, vereisen parallel gebruik van extra apparatuur (triltafel, speciaal rek en schilden).

In het proces van het verminderen van de kosten van formulieren, voegt de fabrikant aan rubber technische koolstof toe in grote hoeveelheden, wat de kwaliteit van producten negatief beïnvloedt. De levensduur van deze formulieren zal niet meer dan een paar maanden zijn, ze kunnen ook donkere vlekken achterlaten op de voltooide tegel.

Vooral populair zijn de vormen van siliconen. Een van hun voordelen is de elasticiteit, het gebruiksgemak, de mogelijkheid om tegels met kleine details te versieren. Maar de prijs van dergelijke vormen is niet de meest democratische.

Siliconen mal is ontworpen voor thuisgebruik, met de productie van een groot aantal tegels, kan het niet aan, omdat het niet sterk genoeg is.

Glasvezelmatrijzen worden vaker gebruikt bij het maken van tegels van grote, decoratieve betonfiguren of elk ander volumetrisch product. Formulieren gemaakt van glasvezel kunnen geen kwaliteit worden genoemd. Vaak zijn ze zelfs niet geometrisch, voordat de bewerking van de vormen voor tegels smering vereiste.

Vanwege de smering verschijnen poriën en holtes op het afgewerkte product en wordt er geen glanzend oppervlak gecreëerd. Dergelijke tegels hebben vaak aanvullende verwerking nodig. Om deze redenen gebruiken vakmensen zelden de vormen van dit materiaal.

Vaker worden plastic mallen gebruikt voor de onafhankelijke productie van straatstenen. Dankzij modern materiaal zijn dergelijke vormen perfect voor thuisgebruik, evenals voor de vervaardiging van een groot aantal tegels.

Verschillende soorten kunststof worden gebruikt voor de productie van dergelijke producten, en de kenmerken van de vormen zijn afhankelijk van het bronmateriaal. Maar alle vormen van kunststof zijn duurzaam, ze zijn niet onderhevig aan vervorming en scheuren.

Let bij het kiezen van een formulier op het certificaat voor het product, dat het materiaal en de kenmerken aangeeft. De kosten van plasticinventaris variëren van twintig tot zestig roebel.

Hoe maak je zelf een formulier?

Desgewenst kan de inventaris niet kopen, en het zelf doen. Overweeg in detail hoe u het formulier zelf kunt maken tegen minimale kosten. De meest geschikte materialen voor een dergelijk doel zijn hout, metaal, plastic. Het is niet nodig om de klassieke regels na te leven, apparaten kunnen elke vorm en grootte hebben.

Houten vormen zijn gemaakt van geschaafde planken of multiplex. Vorm na het voorbereiden van het materiaal een soort doos zonder bodem, geef het de gewenste vorm, installeer het op de rubberen mat.

Gebruik montage foam, silicone om de opening tussen de bodem en de vorm af te dichten. Daarna kan de kant en klare vorm worden gegoten in betonoplossing. Tegels worden pas verwijderd nadat de oplossing volledig droog is.

Voor het maken van metalen inventaris kunt u fragmenten van een conventionele pijp gebruiken. De pijp wordt in ringen van gelijke hoogte gesneden en geeft de gewenste geometrische vorm. Als u een tegel met een patroon wilt maken, moet het formulier op een verhoogde rubberen mat worden geplaatst. Voordat de betonoplossing wordt gegoten, moet de binnenkant van de metalen mal met olie worden behandeld.

Het maken van plastic mallen is iets gecompliceerder. In eerste instantie is het noodzakelijk om een ​​houten frame te maken waarin gesmolten plastic wordt gegoten. Het is de moeite waard eraan te denken dat de zijkanten van het frame een lengte hebben die groter is dan drie centimeter vanaf de zijkant van het formulier. Gebruik voor het bevestigen van houten delen metalen hoeken of schroeven.

De afmetingen van het tweede frame moeten identiek zijn aan de grootte van de vereiste tegel. Combineer vervolgens de twee frames, plaats de structuur op de basis en vul de plastic massa. Na volledige afkoeling van het plastic wordt de houten structuur verwijderd.

Om te leren hoe u interessante en originele vormen voor straatstenen kunt maken, bekijk foto's en video's van trainingsworkshops.

Materialen om formulieren te maken

Er zijn veel opties voor grondstoffen, waar u desgewenst formulieren kunt maken voor het bestraten van platen met uw eigen handen. Hiervan kunt u degene kiezen waarmee hij comfortabel werkt. Конечно, пресс формы для бетонной тротуарной плитки в домашних условиях изготовить из них не получится, а вот создать хорошую опалубку, идеально подходящую для литьевой технологии – это вполне реально.

Hout werd bijna het allereerste materiaal waaruit de mallen waren gemaakt voor het gieten van betonproducten. Werken met haar is vrij eenvoudig en aangenaam. Maar er zijn nadelen die kunnen worden ondervonden als u de voorkeur geeft aan de boom als basis voor de bekisting:

 • door het te gebruiken, kun je alleen eenvoudige geometrische vormen maken - ruit, vierkant, rechthoek, zeshoek. Het voorvlak, indien gewenst, is versierd met behulp van mock-upafbeeldingen die in de winkel zijn gekocht of met de hand zijn gemaakt,
 • de boom is van korte duur. Giet met een enkel monster kan niet meer zijn dan 20 stukjes betonproducten. Maar als er een kleine hoeveelheid werk gepland is, dan kan dit feit in principe worden genegeerd,
 • montage mechanisme is niet erg handig in gebruik.

Het gebruik van houten vormen biedt een uitstekende gelegenheid om producten te versterken, hun levensduur te verlengen.

Voor de leerling, die eigenaar is van de lastechniek, zal het niet moeilijk zijn om metalen vormen voor tegels te maken. De resulterende bekisting zal niet alleen verschillen in lange levensduur, maar ook in vrij nauwkeurige geometrie.

Vooral is het handig om ter plekke platen te gieten. Met deze methode is slechts één bekisting nodig. Bovendien kan het met succes worden gebruikt voor het aandrijven van producten met daaropvolgende droging. De metalen vorm "laat" het betonproduct "los" en kan gemakkelijk worden gereinigd van de resten van de oplossing.

Gips heeft lang een leidende positie bekleed in de niet-officiële beoordeling van materialen voor de vervaardiging van straatstenen. Hij verdiende zo'n populaire liefde met zijn onmiskenbare voordelen:

 • lage kosten
 • de mogelijkheid om de meest complexe vormen te implementeren
 • de eenvoud van het creatieproces.

Maar al deze prachtige eigenschappen worden in evenwicht gehouden door een serieus nadeel - gipsproducten zijn erg kwetsbaar, vooral in de toestand van constant gebruik.

De meeste van deze vormen zijn geschikt voor het maken van decoratieve gipsproducten die natuursteen imiteren en worden gebruikt in het interieurontwerp.

Je kunt interessante vormen maken met een complex patroon met behulp van speciaal plastic. Dit is een vrij nieuwe thuistechnologie, maar deze is al wijdverbreid geaccepteerd. De bekisting ervan heeft een nauwkeurige geometrie, met hoge prestaties en gebruiksgemak. Met dergelijke vormen kunt u zelfs het harde mengsel inschenken, samengeperst met behulp van een triltafel.

Rubber speciale rassen zijn al lang gebruikt in dit gebied van de bouw. Maar het is onmogelijk om rubberen mallen onafhankelijk in normale leefomstandigheden te produceren. Hiervoor hebt u speciale drukapparatuur en gereedschappen nodig. Ja, en in gebruik is een dergelijke bekisting veeleisend genoeg, het kan alleen maar gegoten beton zijn, gevolgd door verdichting op de schudtafel. Daarom wordt deze technologie als verouderd beschouwd en is het moeilijk om het benodigde materiaal en de benodigde hulpmiddelen voor de implementatie ervan te vinden.

Polyurethaan en siliconen

Tegenwoordig zijn siliconen en polyurethaan de toonaangevende materialen voor het maken van vormen. Vooral zijn ze onmisbaar in gevallen van het vrijkomen van bekistingen in grote hoeveelheden. Bovendien kunt u met deze polymeren verschillende geometrische combinaties maken.

Maar kiezen tussen polyurethaan en siliconen is het beste om de voorkeur te geven aan de eerste optie. Zelfgemaakte siliconenvorm voor straatstenen wordt zeer snel vernietigd, omdat het bronmateriaal zelf bang is voor alkali, wanneer de bekisting van de polyurethaanverbinding bijna eeuwig is. Polyurethaan werkt zo goed met beton dat vormen die ervan zijn gemaakt zelfs in serieuze fabrieken worden gebruikt.

Soorten straatstenen

Bestrating is onder andere verschillend door verschillen in de materialen waaruit het is gemaakt. Volgens deze functie is het voornamelijk verdeeld in drie soorten:

 • beton,
 • klinker tegels
 • tegel gemaakt van natuursteen.

Dit type straatsteen heeft zijn eigen kenmerken:

 1. Stenen van dergelijke straatstenen zijn niet gemaakt van puur beton, maar met additieven die de kwaliteit verbeteren, zowel qua prestaties als qua uiterlijk.
 2. Volgens het fabricageproces wordt betonnen bestrating door middel van vibratie in een vorm gegoten met verdichting en onder hoge druk geëxtrudeerd.

Vibro-betonnen bestrating van beton vertoont slechte prestaties, is niet erg sterk, onderhevig aan slijtage en de destructieve werking van rijp. Geperst betonnen straatstenen hebben iets betere eigenschappen. Over het algemeen wordt betonnen bestrating gekenmerkt door beschikbaarheid en lage kosten. Daarnaast zijn het verschillende decoratieve kenmerken, die met behulp van toegevoegde kleurstoffen worden uitgedrukt in allerlei kleurvariaties. Weet je dat?De voorlopers van moderne straatstenen waren verbrande stenen op de vuren, waarlangs de wegen in het oude Mesopotamië vijfduizend jaar geleden waren geplaveid.

De klinkersteen die wordt verkregen door het afvuren van geperste klei bezit tamelijk hoge prestatie-eigenschappen vanwege het ontbreken van poriën daarin, die het vochtbestendigheid en weerstand tegen temperatuurverschillen geeft. Bovendien is deze steen eenvoudig te installeren, omdat deze aan beide zijden hetzelfde oppervlak heeft en twee keer dunner kan zijn dan betonnen bestrating. Decoratieve eigenschappen zijn ook veel klinker, maar de waarde is ook hoger dan die van betonnen stenen.

Natuursteen

De stenen blokken van een natuursteen zijn sterk en duurzaam. Vooral goed geschikt voor dit doel graniet. Tijdens het gebruik is het praktisch niet toegeven aan wissen, vocht en temperatuurdalingen, scheurt het niet en weerstaat het enorme belastingen. Maar het kost veel meer dan andere soorten tegels.

Om stenen straatstenen te maken, moet je eerst speciale vormen maken, ook wel matrices genoemd. Ze goten een oplossing van een bepaalde samenstelling uit, die na verharding al hun geometrie en textuur herhaalde.

Van het formulier voor de vervaardiging van straatstenen vereist:

 • hoge weerstand tegen mechanische stress
 • hoge slijtvastheid
 • chemische weerstand.

De huismeester kan zelfstandig de matrix maken:

 • plastic,
 • siliconen,
 • houten,
 • polyurethaan.

Leer hoe je bestratingstegels giet voor de buitenwijk zelf, maak een pad van houtsneden, beton en tegels.

De matrix van kunststof is de meest betrouwbare en duurzame vorm die bestand is tegen wel duizend vullingen zonder te barsten en zonder de originele vorm in de loop van de tijd te verliezen. Bovendien draagt ​​de kunststofmatrix de vereiste geometrische vormen en de nodige textuur uiterst precies over aan de steen. Siliconenmatrices worden gekenmerkt door een hoge elasticiteit, waardoor het gemakkelijk is om er afgewerkte producten van te maken.

Bovendien zijn siliconenvormen anders:

 • hoge treksterkte
 • relatief lage kosten
 • ideale eigenschappen bij de vervaardiging van mallen voor gips.

Hun nadelen zijn onder meer:

 • lage weerstand tegen chemicaliën,
 • de mogelijkheid van luchtbellen bij hun vervaardiging die de kwaliteit van de vormen nadelig beïnvloeden.

Houten vormen voor de vervaardiging van kunststenen zijn gemaakt van ongelijke staven. De textuur wordt geleverd door een speciale kunststof substraat.

De voordelen van dit type matrix zijn onder meer:

 • lage kosten
 • gemak van productie.

En hun nadelen zijn:

 • slechte dichtheid
 • zeer korte levensduur
 • ongeschiktheid voor de vervaardiging van gevormde platen.

Polyurethaanvormen behoren tot de populaire soorten matrijzen voor de vervaardiging van kunststeen. Hun onbetwiste voordelen zijn:

 • elasticiteit,
 • sterkte
 • duurzaamheid,
 • dimensionale stabiliteit
 • stabiliteit
 • chemische weerstand
 • lage inertie
 • verhoogde slijtvastheid.

Bovendien heeft polyurethaan een hoge vloeibaarheid, waardoor de fabricage van de matrix uiterst nauwkeurig is om de textuur van het oorspronkelijke monster te herhalen. Weet je dat?Voor het eerst werden in het begin van de 19e eeuw in Nederland bruikbare kunstmatige bestratingstegels geïntroduceerd die in staat waren om te concurreren met natuursteen. De eerste kunstmatige bestrating was gemaakt van zand, gebakken klei en water.

Hoe jezelf te maken

Voordat u een matrix maakt voor het gieten van kunststeen, moet u een hoofdmodel hebben dat een voorbeeld van het toekomstige product vertegenwoordigt. Voor de productie op ware grootte gebruikt gips, klei, beton, plastic of klei. Natuurstenen van de vereiste afmeting zijn daarvoor geschikt, en een boom met een geschikte textuur, en ander materiaal met een kenmerkende textuur.

En om een ​​vorm te maken waarmee polymere matrices worden gegoten, is het noodzakelijk om de volgende stappen uit te voeren:

 1. Bevestiging van het mastermodel op multiplex of soortgelijk plaatmateriaal.
 2. Voorkomen van de verspreiding van polymeer materiaal (waarvoor het sjabloonmodel wordt omgeven door een frame op een afstand van twee centimeter van de framewand tot het modeloppervlak). De hoogte van het frame moet het hoofdmodel enkele centimeters overschrijden.
 3. Afdichten van de voegen van de framewanden met een vlak oppervlak met een afdichtmiddel om lekkage van vloeibaar polymeer onder de wanden te voorkomen.
 4. Het vullen van de vloeistof tussen de polymeermateriaalruimte tussen het model en de wanden van het frame tot hun volledige hoogte.

Gebruik een van de volgende methoden om een ​​formulier te maken met behulp van een hoofdmodel:

 • staven van hout
 • polyurethaan, plastic, siliconen,
 • elektrische boor,
 • zag,
 • bouwniveau
 • schroevendraaier,
 • zelftappende schroeven.

Het proces om mallen uit plastic te maken

In de aanwezigheid van een hoofdmodel is het belangrijkste werk hier om een ​​kader omheen te maken. Om dit te doen:

 1. Maak houten spijlen zo dat het kader rondom het model minstens twee centimeter tussen het model en de wanden zou blijven. En de hoogte van de staven moet minstens twee centimeter hoger zijn dan het model.
 2. Verbind de spijlen tussen de schroeven en spijkers.
 3. Stel het mastermodel precies in het midden van het frame in, waarbij u ervoor zorgt dat de ruimte tussen de mast en het frame gelijk is rond de omtrek.
 4. Vul deze opening met vloeibaar plastic tot de hoogte van de framewanden.
 5. Na ongeveer een uur moet de voltooide matrix worden verwijderd. Voor dit kader kunt u eenvoudig demonteren.
 6. Als u ruwheid krijgt, kunnen deze eenvoudig worden verwijderd met schuurpapier.

Siliconen mal maken

Ingrediënten van speciale gietsiliconen:

Voor de vervaardiging van een matrix hiervan is het noodzakelijk:

 1. Omring het mastermodel met het frame van het vorige voorbeeld.
 2. Smeer het model met elke soort olie.
 3. Zet het in het midden van het frame.
 4. Meng de siliconencomponenten precies zoals aangegeven door de fabrikant.
 5. Giet de resulterende oplossing in een dunne stroom in de ruimte van het frame naar het model. Luchtbellen zouden niet mogen voorkomen.
 6. Nadat de silicone binnen 24 uur is uitgehard, verwijdert u de kant-en-klare matrix.

Houten vormen maken

Uit dit materiaal worden alleen vierkante, rechthoekige, veelhoekige, ruitvormige vormen verkregen. Dit vereist:

 • houten staven met een lengte die een ruimte van 2 cm tussen het frame en het model biedt, en 2 centimeter grotere hoogte dan het model,
 • schroevendraaier,
 • zaag of legpuzzel,
 • lijn,
 • gon,
 • afplakband
 • emery,
 • vernis voor hout
 • zelftappende schroeven.

Misschien bent u ook geïnteresseerd om te weten hoe u het dak bedekt met een ondulin met uw eigen handen, hoe u op de juiste manier behang op de muren lijmt en hoe u het venster voor de winter kunt verwarmen.

En voor de vervaardiging van de eenvoudigste vierkante vorm hebt u nodig:

 1. Markeer het oppervlak waarop de structuur zal worden gemaakt.
 2. Bereid 4 balken met een gegeven lengte.
 3. Verzamel een frame van hen en maak het vooraf vast met plakband.
 4. Verstevig het frame met schroeven.
 5. De binnenzijde van het frame om schuurpapier te verwerken.
 6. Vernis het om de verwijdering van de afgewerkte steen uit de mal te vergemakkelijken.
 7. De verbindingen tussen de staven om het afdichtmiddel te verwerken om lekkage te voorkomen.

Productie van polyurethaanvormen

Polyurethaanmatrices zijn duurzaam, betrouwbaar en duurzaam. Voor hun productie moet:

 1. Polyurethaanmengsel giet in de constructie van de staven en meestermodellen, volgens het voorbeeld van de vorige opties.
 2. De randen van het oppervlak waarop de structuur staat, moeten een paar centimeter omhoog worden gebracht om de afgifte van luchtbellen uit polyurethaan te vergemakkelijken.
 3. Laat het een dagje staan.
 4. Na verwijdering uit het frame moet de resulterende vorm nog twee dagen worden bewaard voor de laatste uitharding.

Hoe een mengsel te bereiden voor de vervaardiging van straatstenen

Om kwalitatieve straatstenen te krijgen, moet je een goede vorm in een goede mengeling gieten. Ze moet:

 • sterkte
 • lage wateropname
 • weerstand tegen extreme temperaturen,
 • slijtvastheid
 • weerstand tegen mechanische stress
 • minimaal poreuze structuur.

Bij de vervaardiging van straatstenen gebruikt twee methoden voor de vervaardiging:

 • trillingsgieten gebruiken,
 • door vibropressing.

Het vibrerende gieten, waarbij je de eenvoudigste triltafel kunt gebruiken die je met je eigen handen hebt gemaakt, is de enige methode die thuisbehandelaars straatstenen thuis kunnen krijgen. Vibropresseren vereist speciale dure apparatuur en bepaalde kwalificaties voor het onderhoud ervan. Hoogwaardige straatstenen, gemaakt door onze eigen, zijn meestal dubbel gelaagd met versterkende additieven tussen de lagen (maar natuurlijk heeft eenlaags tegel ook de noodzakelijke kenmerken en is ook eenvoudiger te vervaardigen). Eerst wordt de gelaatslaag gemaakt, waarna deze basisch wordt gemaakt. Daarom is het mengsel voor de vervaardiging van straatstenen van twee soorten. Tussen de twee lagen tegel wordt gelegd versterkingsmateriaal, dat een segment is van metalen staven, zo gelegd dat ze een rooster vormen. Deze bewerking kan worden vervangen door het toevoegen van versterkende synthetische vezels aan de oplossing. Het is belangrijk!Het tijdsinterval tussen deze twee processen mag niet meer dan 25 minuten bedragen om het delamineren van de tegel te voorkomen.Mix voor gezichtsverzorging. Om een ​​vierkante meter van het gekleurde oppervlak van de stoep te verkrijgen, die sterk en vorstbestendig is, moet u:

 • cement PC500 - 3 emmers,
 • kleine steenslag en rivierzand gemengd in gelijke verhoudingen - 6 emmers,
 • dispergeermiddel en pigmentkleurstof in de vorm van een oplossing - 0,8 l,
 • water - 8 l.

Cement moet in een mengsel van zand en weekmaker worden gegoten en na grondig mengen gemalen steen toevoegen en tenslotte water in kleine hoeveelheden gieten. De dichtheid van de resulterende oplossing moet lijken op dikke crème, maar de oplossing moet het vermogen behouden om gemakkelijk over het volume van de vorm te worden verdeeld.

Video: voorbereiding van gekleurd beton voor straatstenen en tegels

De kwaliteit van straatstenen wordt aanzienlijk verbeterd bij gebruik tijdens het vullen van de matrix van triltafels. Vibratie bevrijdt het mengsel van luchtbellen, minimaliseert het aantal poriën in het product en maakt het daardoor sterker.

Meng voor basislaag. Het is ongeveer op dezelfde manier bereid als in het geval van de gezichtshuid, maar het bevat geen kleurstof en dispergeermiddel. Dispergeermiddel kan niet zo dure weekmakers vervangen, bijvoorbeeld in de vorm van dikke reinigingsmiddelen. Sommige veranderingen ondergaan en de verhouding tussen het zand-grind mengsel en cement, die nu 1: 3 is. Het is belangrijk!Bij het maken van mallen voor straatstenen wordt het aanbevolen om gelijktijdig hoekmatrices te produceren waarmee u hoeken kunt maken en dus niet in hele stenen kunt snijden. Beide lagen in de vorm - zowel gezicht als basis - moeten minstens twee centimeter dik zijn. Overstroomde vormen moeten 5-10 minuten op de meegeleverde vibratietafel worden gehouden, dan het oppervlak egaliseren, de vormen bedekken met een film en 1-2 dagen laten drogen bij een temperatuur van +15 tot +25 ° C.

Ongebruikelijke vormen van gewone dingen.

Om kleine betonproducten te vullen, kunt u elke vorm gebruiken die u in uzelf aantreft. Dit kan een verscheidenheid aan plastic containers zijn: wegwerpdozen, glazen containers, plastic flessen, containers voor de lunch, verpakkingen onder de taart. Over het algemeen alles, zolang de vorm zelf voldoende rigide is.

Als alternatief kunt u een plastic vat, een vijfliter aubergine of een pijp in ringen van de gewenste dikte snijden en deze gebruiken om betonelementen te verdrijven.

Een ander creatief idee dat het internet opblies - in plaats van vormen wordt een groot vel van elke plant gebruikt, waarop een betonmix zonder behandeling wordt aangebracht. Natuurlijk zal het plaatsen van de site met dergelijke producten niet lukken, maar om eenvoudig een interessante tuinsteeg te maken.

Dit soort formulieren voor bestrating platen meest budget en eenvoudig. Het is echter de moeite waard om te overwegen dat deze bekisting wegwerpbaar is. Daarom zal ze van tevoren moeten bevoorraden.

Welke hulpmiddelen kunnen nodig zijn

Het gebruik van gereedschap is afhankelijk van de materiaalkeuze. Absoluut handige standaardset - handzaag, schroeven en een schroevendraaier (schroevendraaier, boormachine), hamer. Voor het werken met metaal kan nuttige lasmachine, metaalboren, klinkmateriaal zijn. De praktijk leert dat er tijdens dergelijk werk geen onnodige hulpmiddelen zijn., kunnen niet-standaard beslissingen worden genomen waarvoor een verscheidenheid aan aanpassingen nodig zal zijn.

Некоторые формы для заливки тротуарной плитки надо защитить от влаги с помощью олифы, краски или лака. Для этого потребуется кисть, ЛКМ с растворителем. Выбор защитного покрытия не столь принципиален, het belangrijkste is om een ​​afsnijding van het water te bieden.

Voor het schuren van afgewerkte producten is schuurpapier nodig, slijper of boor met een mondstuk voor het slijpen.

Ontdek op de pagina's van onze site hoe u betonstraatstenen schoonmaakt! Laat ons u vertellen welke hulpmiddelen en materialen u hiervoor nodig heeft.

En in dit artikel vindt u enkele nuttige aanbevelingen over het reinigen van het gras tussen tegels.

We hebben ook stapsgewijze instructies voor u voorbereid over het maken van paden van straatstenen! Zoek naar details in het volgende materiaal.

Het proces van het maken van formulieren

Welk materiaal u ook kiest om een ​​unieke bekisting te maken, denk goed na over alle nuances:

 • om het ontwerp te begrijpen - teken het. Het schema is vooral nodig als er een inklapbaar vormmechanisme is voorzien,
 • denk goed na over de geometrie. Geproduceerde producten moeten idealiter worden aangesloten, dit vereenvoudigt niet alleen het proces van leggen, maar verbetert ook de esthetiek van het voltooide spoor aanzienlijk,
 • maak de halve en hoekdelen zodanig dat u geen hele producten snijdt, wat het metselwerk aanzienlijk zal versnellen.

Houten bekisting

Om één formulier te maken, duurt het gemiddeld 1,5 strekkende meter hout en een uur vrije tijd. Maar deze gegevens zijn puur individueel, het hangt allemaal af van uw plannen.

 • stukken hout van meer dan 15 mm dik,
 • zag,
 • schroevendraaier,
 • emery,
 • bouwniveau
 • meetlint
 • meubilair hoeken,
 • schroeven.

Om de samenstellende elementen van de vorm goed te snijden, is het het beste om een ​​klein diagram te maken waarin de plaatsen van hun verbindingen duidelijk zichtbaar zijn.

Meet alle onderdelen zorgvuldig en knip ze uit de bar.

Als het hout sterke onregelmatigheden of ruwheid heeft, is het het beste om het oppervlak schoon te maken met schuurpapier. Zulke kleine fouten kunnen het perfecte aankoppelen van toekomstige producten belemmeren.

Voordat u de onderdelen van het formulier stevig vastzet, gebruikt u het gebouwniveau om precies alle hoeken te meten. Houd er rekening mee dat het noodzakelijk is om de bevestiging zorgvuldig uit te voeren: deze moet betrouwbaar genoeg zijn om de oplossing niet uit te lekken, maar tegelijkertijd is er een kans om de bekisting gemakkelijk te demonteren nadat het beton is uitgehard. Om het uittrekken van het product te vergemakkelijken nadat het beton begint te harden, maar nog niet voldoende sterkte heeft gekregen om te strippen, maakt u de bevestiging lichtjes los.

Nadat het formulier klaar is, plaatst u het op een vlak oppervlak en controleert u opnieuw met een niveau.

Je weet niet hoe je een betonnen oppervlaktereliëf maakt? Gebruik je favoriete optie:

 • in plaats van de bodem, in het stadium van het samenstellen van de vorm, kunt u een veelzijdig oppervlak bevestigen, bijvoorbeeld plexiglas of schuimplafondplaatmateriaal,
 • Krijg speciale stencils of rubberen matten die eenvoudig in het beton kunnen worden geperst tijdens de schenkfase.

Metalen bekisting

Het proces van het maken van vormen voor het bestraten van platen van metaal lijkt sterk op het algoritme van het werk bij de vervaardiging van houten bekistingen, met slechts één verschil - de bevestigingspunten worden niet met schroeven vastgezet, maar gewoon gelast. Voor het gemak kunt u kleine handgrepen van rondhout bevestigen. Maar als je in een plan bent om een ​​vorm te maken om beton te weerstaan ​​totdat het uithardt, dan is het vanuit een constructief oogpunt het beste om een ​​begrijpend model te bedenken.

Gipsbekisting

Om de vorm te maken, naast het meest basismateriaal - droog gips grof en fijn malen, hebt u het volgende nodig:

 • een model dat de vorm aanneemt van de toekomstige vorm
 • olie of vaseline,
 • droge verf
 • water
 • metalen plug,
 • houten frame. Kies het met inachtneming van de dikte van de toekomstige pleisterbekisting, aangezien de afmetingen van de oorspronkelijke vorm met 5 cm worden verminderd,
 • dunne metaaldraad.

Maak een houten frame van de gewenste grootte, dat een soort toekomstige muurvorm zal worden.

Plaats het model in het midden van de houten bekisting en bedek het overvloedig met olie. Als u wilt dat de wanden van gips worden gemaakt, moet het houten frame ook worden gesmeerd.

Los de compositie op voor de eerste laag. Daarvoor moet u:

 • 7 gram verf
 • 1 liter water
 • een paar fijngemalen pleisterwerk.

Om te interfereren met de ingrediënten moet u een homogene massa van dikke consistentie verkrijgen.

Los grofgemalen gips op met water in voldoende hoeveelheden om het ingevette oppervlak ongeveer 5 cm te bedekken. Wees voorzichtig en let op een gelijkmatige laagdikte.

Breng de eerste gipssamenstelling aan op het werkoppervlak met een dikte van 8 mm.

Zodra het droog is, krast u het oppervlak met een vork - voor betere grip en snel aanbrengen van een tweede compound. Voor meer sterkte in het midden van de tweede laag, de draad opmetselen.

Na volledige uitharding van het gips - een geschatte tijd van ongeveer een dag - verwijdert u het voorzichtig uit het model. Om dit te doen, plaats het formulier kort in het water, het zal helpen om gips meer plastic te verzenden. Steek pennen tussen het model en de gipsen mal en draai voorzichtig los. Dus zonder schade aan de bekisting en modellen kunt u het resulterende product verwijderen.

Kunststof bekisting

Het productieproces van bekistingen gemaakt van kunststof is zo eenvoudig dat zelfs het bedrijf dat de beginner maakt, dit met een beetje zorg en toewijding kan verwerken.

Neem veiligheidsmaatregelen in acht bij het werken met gloeiend heet vloeibaar plastic! Gebruik beschermende handschoenen en een veiligheidsbril. Het is ook belangrijk dat het lichaam volledig gekleed is in dikke kleding.

Benodigde materialen en gereedschappen:

 • schroeven
 • nagels,
 • platen langer dan de geplande afmetingen van straatstenen,
 • schroevendraaier,
 • hammer,
 • bouwniveau en meetlint,
 • betegeld model, waarvan de contouren op de voorkant zijn afgedrukt,
 • zag,
 • emery,
 • plastic.

Monteer het houten frame van de gewenste vorm, aangezien de afmetingen van toekomstige producten gelijk zullen zijn aan de grootte van de interne vorm van de resulterende bekisting. Gebruik in dit geval het niveau om de gelijkmatigheid te waarborgen. Vergeet niet dat plastic precies elke vorm herhaalt. Zodat de uiteinden glad zijn nadat het frame is gemonteerd, schuur het goed van binnenuit.

Leg het model op de bodem van de resulterende houten kist met decoratief fineer. Tegelijkertijd moet het ongeveer 2 cm van de wanden van het frame bewegen.

Smelt kunststof in elke geschikte container en giet het in de vorm.

Nadat het volledig is afgekoeld - ongeveer 60 - 70 minuten - wordt het afgewerkte product geëxtraheerd.

Polyurethaanbekisting

Het algoritme voor het maken van een polyurethaanvorm voor het bestraten van platen met hun eigen handen is vergelijkbaar met de vorige. Maar er zijn subtiliteiten van het werken met een polyurethaanverbinding die moet worden overwogen. Daarnaast heeft het basismateriaal het volgende nodig:

 • een oplossing op wasbasis of een gewoon afwasmiddel,
 • borstel
 • spatel
 • multiplex,
 • schroevendraaier,
 • zelftappende schroeven
 • object genomen als een patroon om een ​​decoratieve laag te maken. Dit kan een kant en klaar concreet product zijn, elk object met een patroon, houten platen en zelfs textiel.

Plaats het model waarop de mal op een vlak oppervlak wordt gegoten.

Monteer het multiplex frame zo dat het een goed frame blijkt te zijn, minstens 2,5 cm hoog, en het moet vanaf alle zijden 2 cm van het model verwijderd zijn.

Behandel het frame en het model grondig met wasvet of wasmiddel. Dit maakt het gemakkelijk om de polymeervorm na uitharding te scheiden.

Bereid het polyurethaan volgens de instructies op de verpakking. Volg tegelijkertijd de voorzorgsmaatregelen strikt. Alle werkzaamheden moeten worden uitgevoerd in een goed geventileerde ruimte of in de frisse lucht.

Giet het voorbereide monster zo snel mogelijk. Houd de container tegelijkertijd met silicone 2 cm boven de bekisting, zodat luchtbellen uit polyurethaan vrijkomen.

Het harden van het polymeer vindt plaats in ongeveer anderhalf uur, afhankelijk van het materiaal en de fabrikant. Na die tijd kunt u het voltooide formulier eenvoudig verwijderen. Het gedetailleerde gietproces wordt beschreven in de video.

Productie van gipsen mallen - eenvoudige en betaalbare manierDe enige voorwaarde is de aanwezigheid van een monster- of een mastermodel.

Het fabricageprincipe is eenvoudig - een houten kist is gemaakt, 10 cm groter dan het model, er wordt gips in gestort en een gegoten model wordt eruit geperst. Als een optie - het model wordt gegoten met een laag gips en voorzichtig verwijderd. Het oppervlak van het model moet bedekt zijn met vernis of waxmastiek, zodat het pleister er niet aan kleeft.

Het wordt aanbevolen om gips niet in zuivere vorm te gebruiken.en om een ​​gietmengsel te maken, dat veel sterker is en geen scheuren en krimp vertoont tijdens het stollen. De afgewerkte gietsel moet meerdere keren geweekt worden met lijnolie of vernis om desintegratie tijdens het werk te voorkomen.

De voordelen van deze methode zijn de goedkoopheid van het materiaal en het gemak van productie.

Op onze site leert u ook welke patronen van bestratingplaten kunnen zijn! We bieden de 5 meest populaire opties voor tekeningen.

En in dit materiaal vindt u een trainingsvideo over bestratingstechnologie! Leer alles over de functies van het werk met dit materiaal.

Welk materiaal is beter

In termen van oppervlaktekwaliteit, flexibiliteit en duurzaamheid de leiders zijn polyurethaan, siliconen, plastic. Ze reageren niet op vocht, ze zijn eenvoudig schoon te maken, ze verdragen een groot aantal werkcycli zonder speciale problemen. Ze zijn echter veel moeilijker te produceren dan houtproducten, minder duurzaam dan metalen, en veel duurder dan gips.

Wizard-training moet worden overwogen.. Ten eerste verdient het werken met hout de voorkeur, voor de ander, met metaal, enz. Het eindresultaat wordt grotendeels bepaald door de professionaliteit van de fabrikant.

Elk product draagt ​​de afdruk van de persoonlijkheid van de meester, dus het is moeilijk om het beste materiaal ondubbelzinnig te benoemen.

Voorbereiding voor het gieten

En hoe vormen smeren voor straatstenen? Allereerst is het noodzakelijk om de vorm te laten weken of coaten met lijnolie, vernis of soortgelijke materialen, met uitzondering van het contact met water. Dit is niet van toepassing op kunststof-, siliconen- of polyurethaanproducten. Alvorens te gieten, moet de vorm met was worden gesmeerd.dat zal de extractie van bevroren tegels vergemakkelijken. De laag moet egaal en dun zijn, zonder druppels en druppels.

Het wordt aanbevolen om het formulier te voorzien van handgrepen. of grepen om het kloppen van tegels te vergemakkelijken, aangezien het gewicht met het beton vrij groot is, zou het mogelijk moeten zijn om de vorm te behouden en het risico van vallen te elimineren.

Mogelijke fouten, tips

Bij de vervaardiging van de matrix is ​​het, indien mogelijk, noodzakelijk om een ​​lichte helling van de wanden naar buiten te weerstaan.

Te dunne wanden, vooral bij het werken met plastic, leiden tot een snelle schimmeluitval. De dikte moet zodanig zijn dat de container kan worden opgetild en vervoerd zonder dat het beton wordt vernietigd.

Hout en gips moeten regelmatig lakwerk bedekken en de bestaande laag bijwerken. Zo wordt het oppervlak beschermd tegen vocht en kromtrekken.

Als vormen voor de tegel kunnen afgewerkte plastic containers worden gebruikt, het trimmen van plastic pijpen of andere gespecialiseerde onderdelen.

Veiligheidsmaatregelen op het werk

 • Alle handelingen met chemisch actieve elementen moeten worden uitgevoerd in een goed geventileerde ruimte of buiten. Ademhalingsorganen, ogen moeten worden beschermd door een gasmasker en een veiligheidsbril. Dit geldt met name bij het werken met polyurethaan.
 • Het lassen moet volgens de regels gebeuren, in een veilige ruimte met de aanwezigheid van brandblusmiddelen en in overeenstemming met de elektrische veiligheidsvoorschriften.
 • Voordat u met het werk begint, moet u in ieder geval vertrouwd raken met de veiligheidsregels voor dit gebied en zorgen voor de implementatie ervan.

Het creëren van matrijzen voor het bestraten van platen met uw eigen handen is een breed werkterrein voor creatieve mensen, die een kans bieden om hun verbeelding, originaliteit van denken en vaardigheden te tonen. Tegelijkertijd kan de kwaliteit van de productie niet slechter zijn dan de fabriekssteekproeven. Bovendien is het vaak cruciaal om geld en tijd te spenderen aan het zoeken naar de juiste tegel.

Bekijk de video: Gazonland vervanging gazons snijden graszoden leggen zoden (September 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send