Algemene informatie

Beschrijving en kenmerken van driekleurige kippen

Pin
Send
Share
Send
Send


Dit type pluimvee is ontwikkeld door een groep wetenschappers uit Frankrijk. Het moeizame selectieproces van hybride en kruisingen heeft geleid tot de opkomst van dit ras. Deze kippen hebben uitstekende indicatoren voor de kwaliteit van vlees en eieren.

Nu wordt het ras driekleur breed gefokt niet alleen in Russische steden, maar ook in Europa.

verschijning

De naam van het ras zegt al dat ze uiterlijk niet lijken op andere vertegenwoordigers vanwege hun kleur. Tricolor kippen worden gekenmerkt door:

 • de grote omvang van het lichaam, kenmerkend voor vleessoorten,
 • compacte carrosserie en land landing,
 • kleine vleugels en vrij gigantische benen,
 • klein hoofd, bijna onmiddellijk in het lichaam.

Mannetjes hebben allemaal dezelfde kenmerken, alleen zijn ze massiever van formaat en helderder van kleur. De verschillen tussen het uiterlijk van kippen en hanen zijn duidelijk zichtbaar op de foto:

kenmerken van

Volgens externe indicatoren hebben driekleurige kippen veel overeenkomsten met andere soorten (lucht, verpakking, enz.). Helder verenkleed en bonte kleur - dit is wat hen onderscheidt van de meerderheid.

De smaak en structuur van vlees zijn op een hoog niveau en het feit dat deze kenmerken worden overgedragen op nakomelingen heeft een gunstige invloed op de kwaliteit van het product. Deze vogels verschillen in die zin dat ze normale omstandigheden nodig hebben voor hun onderhoud en ze kunnen zich aanpassen aan elk klimaat en weer.

De productiviteit van kippen stelt u in staat om de vruchten van hun fokkerij jaarrond te plukken. Jonge vogels kunnen in zeer korte tijd worden verhoogd naar 2,5. Na 2,5 maand zal de kip ongeveer 3 kg wegen, en je krijgt zacht, mager vlees dat zeker aan je smaakbehoeften zal voldoen.

Tricolor-kippen groeien snel, dus worden ze meestal ongeveer 7 weken bewaard. Als het nodig is om ze te laten liggen voor het leggen van eieren of het laten broeden van nageslacht, moet er rekening mee worden gehouden dat ze vrijwel geen moederinstinct hebben.

Eierproductiesnelheid die driekleurige kippen laat zien:

Deze vogels zijn immuun voor ziekten en kippen hebben geen speciale voorwaarden nodig. Ze zijn niet extreem actief, dus ze brengen niet veel onnodige problemen met zich mee.

Regels voor voeding en fokken

Feedkleur moet een speciale feed zijn, maar u kunt ook een paar graangewassen zelfstandig mengen. Gebruik de gemalen maïs, gerst, tarwekorrels, snijd de brandnetels fijn en vermaal alles met zure melk. Na 2 weken wordt het aangeraden om de jonge kuikens met gehakt gras te voeren.

Giet er gekookt water in, waarin kruiden kunnen worden toegevoegd om het verteringsproces te verbeteren. Dit zal de gezondheid van uw kuikens aanzienlijk verbeteren.

Wat de fokkerij betreft, zullen driekleurige kippen het beste groeien op een schone en gemakkelijke plaats. Het kan een vloer of een kooi zijn. Zorg ervoor dat de vloer altijd bezaaid is met droog en schoon zaagsel. Het is noodzakelijk om de vochtigheidsgraad in de kamer te controleren. Het mag het cijfer van 65-70% niet overschrijden.

Kies de temperatuur die geschikt is voor vogels voor een snelle en juiste groei. Vergeet niet dat er geen tocht in de kamer moet zijn, omdat dit de ontwikkeling van kuikens kan belemmeren of zelfs tot de dood kan leiden.

Als de werf geen kippen hoeft te fokken, kun je ze in kooien plaatsen, nadat je ze hebt uitgerust met alles wat nodig is voor het leven van de vogels. Tricolor moet altijd toegang hebben tot water en voer. Vervang beddengoed regelmatig en houd het droog.

Het belangrijkste in het proces van het telen van kippen is het handhaven van een niveau van orde en netheid, evenals regelmatig water en voer ze. Laat ze in het huis worden geplaatst in een hoeveelheid die hun groei en beweging in de kooi niet zal belemmeren.

Het is ook belangrijk om de luchtcirculatie te controleren. Vereist frisse lucht zonder tocht en vochtigheid.

Voors en tegens van het fokken van driekleur

Alle bovenstaande informatie en de beschrijving van het ras vertellen hoe winstgevend het is om dit ras te laten groeien. Om alle informatie samen te vatten, kunt u de belangrijkste factoren benadrukken die de hoge prestaties van fokkippen benadrukken:

 • want de inhoud van dit ras hoeft zich niet aan specifieke regels te houden, ze zijn niet pretentieus, noch in voedsel noch in omstandigheden
 • om ze te laten groeien, hoef je geen grote bedragen uit te geven
 • juvenielen groeien snel en worden zwaarder, dus de kosten van kuikens zijn in relatief korte tijd goed,
 • In tegenstelling tot hun familieleden, wordt het ras niet beïnvloed door veel virussen, hun immuunsysteem maakt het mogelijk om verschillende ziekten te overwinnen.

Vasthouden aan de regels van het voederen en het verzorgen van vogels, kunt u producten van hoge kwaliteit en een goed inkomen krijgen. Het overheersende aantal rassen en de afwezigheid van minnen garanderen de populariteit en winstgevendheid van dit soort huiskippen.

Prijs op pluimveebedrijven

Het is het meest voordelig om kuikens of jonge kippen te kopen, omdat deze zich het snelst aanpassen aan de omstandigheden en vervolgens een hoge eiproductie hebben.De gemiddelde kosten van een eendagskuikentje bedragen ongeveer 40-50 roebel. Koop ze beter op boerderijen die zich bezighouden met het kweken van kippen.

De kosten van deze vogels zijn afhankelijk van het bedrag van de kosten die de eigenaar heeft gemaakt voor zijn fokkerij. Dit ras wordt niet vergeefs beschouwd als erg populair voor thuisveredeling.

Je kunt deze vogels in de video zien:

Redbro (Red Bro)

Kleur vleeskuiken roodbro gefokt door kruising van twee hoofdrassen: Maleis vechtende kippen en Cornish. Gekweekt in Engeland meer dan 90 jaar geleden, maar vandaag zijn de beroemdste centra voor het fokken van deze slachtkuikens gevestigd in de Verenigde Staten en Frankrijk.

 • Het gevederte is dicht, heeft een rode, roodbruine kleur.
 • Het hoofd is groot.
 • Korte snavel.
 • Felrode oorlellen en bladachtige kam.
 • Goed zichtbare hulpspieren.
 • Voeten dik.
 • Ontwikkelde teer.

Ze verschillen in goede gezondheid, hebben geen vaccins en antibiotica nodig. De vogel is sterk, bestand tegen ziekten, raakt gemakkelijk gewend aan de nieuwe omstandigheden van detentie.

 • productie van eieren - 160 eieren (individuele kopieën geven maximaal 300 stuks),
 • eiergewicht - 60 gram
 • levend gewicht van kip - 3 kg,
 • levend haangewicht - 4,5 kg.

Jonge kippen worden al op de leeftijd van 5-6 maanden geboren en de vogel krijgt zijn hoofdmassa met zes maanden. Dieetvlees is mager en vezelig. Het ras betaalt perfect voor eten, op de leeftijd van 35 dagen kan de jonge groei een gewicht van 1,2 kg bereiken en in twee maanden is het al meer dan 2,5 kg.

Meester Gris

Kleurgrill (foto in de tekst) master grey (gris) werd in Frankrijk gefokt, het verwijst naar kippenvlees en ei-productiviteit.

Mooie vogel, grijs-witte kleur, pretentieloos en winterhard. Het voelt geweldig als de vloer en cellulaire inhoud. Kalme, sociale, bijna manuele kippen bereiken 4 kg lichaamsgewicht. Hanen kunnen tot 7 kg wegen.

Kippen groeien snel en in der minne: het overlevingspercentage is 98%. Tegen de leeftijd van anderhalve maand winnen ze 1,5 kg, tot twee - 2,5 kg.

Ondanks het feit dat het ras wordt verklaard als vlees-ei, is de eiproductie van een moeder grijs heel behoorlijk - 300 eieren, met een gewicht van 65-70 gram. Scampering begint om de vier maanden.

Foxy Chick

Kippen van het foxy chik-ras van vleesproducerende richting van productiviteit. Wordt als ideaal beschouwd voor thuisonderhoud:

 • de veiligheid van kippen - 100%
 • eierproductie gemiddeld tot 250 eieren
 • eiergewicht tot 70 gram, crème schaal,
 • levend gewicht van kip - 4 kg,
 • levend haangewicht - tot 7 kg.

Naast een goede productiviteit hebben kippen een mooie uitstraling. De kleur van het verenpak kan variëren van lichtrood tot diepbruinrood. Heldere grote vogel - slechts een decoratie van de tuin.

Naakte nek

De oorsprong van dit ras is niet bekend met zekerheid. Meest gebruikelijk in Roemenië, Hongarije, Duitsland. Het opvallendste onderscheidende kenmerk is de afwezigheid van veren in de nek, zelfs bij kippen. Kleur pen alle mogelijke tinten.

De kleurenkuikens (de foto van een ganzenvogel is hieronder) zijn van gemiddelde grootte, hebben een dicht vlezig lichaam. Het hoofd is afgerond met veren in de achterkant van het hoofd. De snavel is enigszins gebogen. De kam is rechtopstaand, klein, enkel of verstelbaar.

De nek is rood zonder veren, gebogen. De basis van de nek is versierd met donzige veren.

Convexe brede borst is afgerond. De achterkant is breed en plat. Vleugels dicht bij het lichaam. Sterke lange benen, metatarsus niet volwassen.

De vogel past zich goed aan aan verschillende klimatologische omstandigheden, verdraagt ​​de kou vrij goed, maar vanwege zijn naakte nek wordt hij nog steeds grotendeels in de zuidelijke regio's gefokt.

Het enige nadeel van kleurenbraadkuikens is de complexiteit van hun reproductie. Het fokken van jonge dieren is beter om te kopen bij pluimveebedrijven of gespecialiseerde bedrijven.

De verscheidenheid aan kleurkippen wordt verklaard door de natuurlijke wens van specialisten om meer geavanceerde rassen en kruisen naar voren te brengen. Diversiteit van soorten wordt geboden door niet alleen slachtkuikens, maar ook pluimveevlees, eieren en eierstrengen als bronrassen te gebruiken.

Bekijk de video: Airco valt door dak van basisschool (September 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send