Algemene informatie

We krijgen een grote oogst van aardbei Ali Baba

Pin
Send
Share
Send
Send


Aardbeien - de favoriete bes van veel tuinders, die niet alleen een smakelijk uiterlijk, een uitstekende smaak en aroma heeft, maar ook veel nuttige stoffen bevat. Volgens de concentratie van vitamine C ligt de vrucht van deze cultuur alleen op zwarte bessen. En het bevat meer ijzer dan ananas, druiven en appels. Ali Baba aardbeienvariëteit is rijk aan vruchtvorming, maar om een ​​goede oogst te krijgen, moet je een aantal landbouwregels volgen. Voor een beginnende tuinman is het ook nuttig om de beschrijving van de voor- en nadelen van de variëteit te kennen.

Wat is het verschil tussen aardbeien en aardbeien?

Veel tuinders zijn verward tussen de concepten aardbei, bos en aardbei. Laten we proberen deze diversiteit te begrijpen.

Aardbeien, die tegenwoordig veel lijken op een grote bes, zijn eigenlijk verwant aan de wilde bessen. De vruchten zijn klein, enigszins langwerpig, hebben een zeer zoete smaak en een rijk aroma. Deze cultuur groeit dik tapijt op de site, maar geeft een magere oogst. Daarom wordt het vaak gebruikt als materiaal voor landschapsdecoratie van het gebied. Aardbeien zijn onderverdeeld in vrouwelijke en mannelijke planten, om deze reden is de opbrengst relatief laag.

Maar die grote, dieprode en sappige bessen die in bijna elke tuin te vinden zijn - dit zijn tuinaardbeien. Tuinaardbeien staan ​​bekend om hun goede opbrengst. Dit komt door de aanwezigheid in de cultuur van biseksuele bloemen met meeldraden en stampers die zichzelf kunnen bestuiven.

En tenslotte is gewone wilde aardbei een struik met kleine geurige bessen. De verschillen met aardbeien zijn qua uiterlijk en opbrengst. De vruchten van aardbeien hebben een kleinere, afgeronde vorm en een helderrode tint.

Geschiedenis van de variëteit

De reparatieaardbei Ali Baba is gefokt door Nederlandse fokkers. Het is het resultaat van het werk van de medewerkers van Hem Genetiks, die een hoogrenderende variëteit wilden creëren. De resulterende cultuur heeft veel positieve eigenschappen, zodat de vraag bij tuinders. Door de compacte afmetingen kan het Ali Baba-ras in potten worden gekweekt als sierplant.

Strawberry Description

De aardbeienstruik is semi-uitgespreid, groeit in hoogte tot 15-20 cm. De bessen zijn verzadigd rood van kleur, hebben een kegelvorm. Hun gewicht is 3-5 jaar. Fruit heeft een zoete en zure smaak en wit vlees. Heb een uitgesproken aroma. Ali Baba is een wilde variëteit. Het aantal bloeiwijzen is 15-20 keer groter dan bij andere soorten aardbeien. Variëteiten van half juni tot het begin van de vorst zonder pauze.

Locatieselectie en grondvoorbereiding

Plaats voor aardbeien kiest een goed verlichte. Op de heuvels wordt het planten gedaan zodat de struik zich op een vlakke ondergrond bevindt. Als de site zich in een vallei bevindt, wordt de procedure uitgevoerd op richels of richels. De meest geschikte precursoren voor de plant: peulvruchten, zuring, knoflook, mosterd, sojabonen, linzen, klaver, rogge, boekweit.

Het is belangrijk! Aardbeien mogen niet worden geplant in gebieden waar voorheen tomaten, Physalis of aardappelen werden gekweekt.

Voor het planten moeten zaden een grondmengsel van 3 delen zand en 5 delen humus bereiden. De grond kan verschillende micro-organismen bevatten die ziekten van het wortelstelsel veroorzaken.

Om de planten te beschermen, wordt aanbevolen de bodem voor te stomen. Hiervoor wordt het mengsel in een oven geplaatst die gedurende 3-4 uur wordt verwarmd tot 90 ° C - 100 ° C. Het is mogelijk om pas te planten na het koelen van de grond.

Regeling en tijdstip van aanlanding

Zaaizaden geproduceerd van februari tot april. Het is belangrijk om de volgende regels in acht te nemen:

 1. In 2 weken na de opkomst van scheuten duiken jonge boompjes op. Dat wil zeggen, verplaats naar andere containers, met een afstand tussen planten van 2 cm.
 2. Wanneer er 4-5 bladeren verschijnen, moet u de volgende keuze uitvoeren. Deze keer wordt de afstand tussen scheuten verhoogd tot 5 cm.
 3. Na de vorming van 6 bladeren wordt de plant in de volle grond getransplanteerd. De ruimte tussen de rijen moet 25-30 cm zijn, tussen de struiken - 20 cm.

Tabel: besproeiingsschema

Het is belangrijk! Het is niet nodig om de aardbeien water te geven door besprenkeling, omdat vocht in het gewas het fruit kan doen rotten.

Voeraardbeien beginnen in het tweede jaar van de teelt. Gebruik hiervoor zowel minerale als organische stoffen. Kalium, superfosfaat en nitraat worden onder de plant geïntroduceerd. 10 m² De plot vereist 50 gram van elke stof. Om organische mest te bereiden, moet je de toorts verdunnen in water in een verhouding van 1: 5 of vogelpoep tegen 1:15. Topdressing wordt gemaakt volgens een bepaald schema.

Wat moet je nog meer weten over het telen van aardbeien?

Een van de fasen van zorg voor aardbeien is mulchen. Deze procedure helpt de verdamping van vocht uit de bodem te voorkomen, verbetert de samenstelling en voorkomt de groei van onkruid. De grond is bedekt met een laag zaagsel, stro of gras van 10 cm dik. Om het wortelsysteem van lucht te voorzien en onkruid te verwijderen, wordt het aanbevolen om de grond tussen rijen los te maken.

Aardbeien worden drie keer gewied voordat de bessen rijpen. Het is onwenselijk om de grond los te maken tijdens het vruchtlichamen. Samen met het onkruid worden ook de oude rode bladeren verwijderd, dit helpt de struiken te verjongen.

Vóór de winterperiode wordt de aarde rond de plant schoffel en mulch. Het sneeuwdek is een goede warmte-isolator: het beschermt de grond tegen bevriezing. Met een sneeuwloze winter voor aardbeien die onderdak nodig hebben. Goed hooi, stro of bladeren. Deze materialen zijn het meest toegankelijk, maar hebben enkele nadelen. Ze hopen vocht op, coalesceren en in de lente is het moeilijk om zich van de struiken te scheiden. Bij veelvuldige dooien kunnen planten onder zo'n schuilplaats sterven. Daarom wordt het, om de aardbeien te beschermen, aanbevolen om vuren takken, droge frambozentakken of kreupelhout te gebruiken.

U kunt ook het materiaal Agrotex gebruiken. Het wordt over de bogen getrokken, die in de herfst boven de struiken worden geplaatst. Agrotex passeert vocht en licht, vermindert temperatuurschommelingen.

Zaadteelt

Zaden worden geoogst van de grootste en gezondste bessen. Je kunt ze op twee manieren krijgen. De eerste omvat de volgende acties:

 1. Snij van de vrucht met het mes de bovenste laag van de schil af.
 2. Plantgoed verspreid op papier en gedroogd gedurende meerdere dagen in de zon.
 3. Dan heel wat strijd om de zaden van de pulp te scheiden. Bewaar ze op kamertemperatuur in papieren zakken.

Het is belangrijk! Zaden kunnen worden gescheiden van de pulp en met behulp van water. Goed voorbereid materiaal geschikt voor gebruik binnen 3-4 jaar.

Vóór het zaaien worden de geoogste zaden 6 uur in water gedrenkt. Voor de landing zijn dozen of containers van 10 x 30 x 50 cm nodig. De rest van het proces heeft de volgende kenmerken:

 1. Onderaan de tankstapel drainage van gebroken stenen zodat het 1/3 van het totale volume in beslag neemt.
 2. Vervolgens wordt de doos gevuld met een grondmengsel bestaande uit zand en humus in een verhouding van 50/50.
 3. De aarde wordt bevochtigd en gaat rond het zaaien. De afstand tussen de rijen moet 5 cm zijn.
 4. De zaden zijn erg klein, dus ze worden maximaal 0,5 mm begraven.
 5. Vakken bedekt met glas voor de eerste scheuten.

Opnames verschijnen over 30 dagen. Om zaadontkieming te versnellen, kan de doos worden afgedekt met polyethyleen en gedurende 2-3 dagen in een koelkast worden bewaard. Daarna moet de container in een kamer met een temperatuur van 22 worden geplaatst°S - 25°S.

Er is een andere manier om zaden te planten. De kenmerken zijn als volgt:

  Eerst worden de zaden 6 uur geweekt. Plaats gefilterd papier op een schotel, spreid het plantmateriaal erop uit, plaats het in een plastic zak en plaats het op een goed verlichte, warme plaats.

Het is belangrijk! Direct zonlicht mag niet op de zaadzak vallen.

 • Wanneer de zaden wortels hebben, worden ze in dozen getransplanteerd met een samenstelling van humus en zand (verhouding 1: 1).
 • Zaailing methode

  Rassadny-methode wordt als de eenvoudigste beschouwd. Volwassen aardbeienstruik kan worden onderverdeeld in een willekeurig aantal delen. Het belangrijkste is dat elk van hen minstens 2 gezonde wortels moet hebben. De beste tijd voor de procedure is het einde van de lente, het begin van de herfst. Tijdens vorst kunnen de wortels slecht lijden en zal de struik het niet accepteren.

  Het is belangrijk! Delenkov-bladeren moeten worden verwijderd.

  Voor het planten op de site eerst gaten graven. Hun diepte moet overeenkomen met de grootte van het wortelstelsel. Een mengsel van 1 kg humus en 50 g gegranuleerd superfosfaat wordt in de putjes gegoten. De struik wordt in een gat geplaatst. In dit geval moet u ervoor zorgen dat de wortels goed zijn uitgerekt en niet gebogen. De gaten zijn bedekt met aarde en verdicht rond de struik. Na het planten wordt elke plant bewaterd met 0,5 liter water.

  Het is belangrijk! Voor het verplanten van aardbeien, wordt het aanbevolen om te kiezen voor bewolkt weer.

  Kenmerken van het kweken van "Ali Baba"

  Voor aardbei "Ali Baba" producenten in de beschrijving van het ras benadrukken de eenvoud en eenvoud van de teelt. Maar op sommige punten is het beter om speciale aandacht te besteden.

  Net als zijn voorvader van wilde aardbeien geeft Ali Baba de voorkeur aan penumbra. Als je het op een open plek plant, is er kans op het krijgen van droge en harde bessen; als je het op een schaduwrijke plek plant, zal het gewas klein zijn.

  Aardbei geeft de voorkeur aan niet-zure, ademende vruchtbare grond. Het is noodzakelijk om het land te landen voor de landing of om het met as te morsen. Lage wetlands moeten worden vermeden, omdat ze hoogstwaarschijnlijk schimmelziekten veroorzaken als ze worden gekweekt.

  Vergeet de vruchtwisseling niet. Goede voorlopers van aardbeien zijn knoflook, uien, wortels en bieten. Na solanaceous (aardappels en tomaten) en kruisbloemigen (kool, radijzen, rapen), zal het moeilijk zijn om te groeien.

  Selectie en voorbereiding van zaden

  Selectie van zaden moet op verantwoorde wijze worden benaderd. - met de verkeerde keuze kun je het hele seizoen verliezen. Het is beter om ze in gespecialiseerde winkels te kopen, het is mogelijk om goedkoper in de markt te vinden, maar niemand garandeert hun kwaliteit aan jou. Als er een aardbei van deze variëteit is, dan kun je de zaden zelf verzamelen. Natuurlijk zal er niet zo'n percentage ontkieming zijn als van gekochte zaden, maar het aantal verzamelde zaden elimineert dit nadeel.

  Aardbeienzaden worden gekenmerkt door een grote variatie in de opkomsttijd van scheuten, het verschil kan 3-4 weken bedragen. Om vriendelijke scheuten te krijgen, besteed je stratificatie van zaden, Dit kan op verschillende manieren worden gedaan:

  • strooi de zaden op een vochtige doek bevochtigd met smeltwater, laat gedurende 6 uur op een warme plaats staan, bedek het met een film en plaats het in de koelkast gedurende 3 dagen, dan in de voorbereide grond landen,
  • doe schone sneeuw in een bakje met voorbereide grond, stamp het een beetje en doe er aardbeienzaadjes op met een pincet of een tandenstoker, bedek het met een film en zet het op een lichte plaats, de sneeuw zal smelten, de zaden zullen op de grond vallen, warm en kiemen,
  • verwerk zaden met groeibevorderaars, bijvoorbeeld Epin of kalium humate.

  Aardbeien planten

  Aardbeienzaailingen zijn behoorlijk veeleisend op de bodem. De gemakkelijkste manier is om kant-en-klare grond te kopen. Als u geen geschikte kunt vinden, kunt u deze zelf voorbereiden:

  • 1 deel groot rivierzand, 3 delen neutraal veen, 1 deel humus,
  • 1 deel neutraal veen, 2 delen graszodengrond, 1 deel grof zand,
  • 2 delen zwarte aarde, 1 deel zand, 2 delen turf.
  Je kunt zaailingen in turftabletten laten groeien volgens de instructies van de fabrikant.

  De voorbereide grond wordt geplaatst in een container met een laag van niet minder dan 5 cm, geëgaliseerde, ondiepe groeven worden erin gemaakt op een afstand van 2 cm en bevochtigd met een sproeier. Aardbeienzaad verspreid in de groeven met een pincet of een tandenstoker bevochtigt de aarde opnieuw. Van bovenaf worden zaden niet met aarde besprenkeld. De container is bedekt met een film en op een lichte plaats (op de vensterbank) geplaatst. Het is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de grond niet uitdroogt.

  Na het verschijnen van twee echte bladeren van de zaailingen, storten de struiken zich in afzonderlijke potten, na het verschijnen van 5-6 worden ze in open grond geplant.

  Hoe zorg je voor "Ali Baba"

  Zoals hierboven vermeld, is "Ali Baba" vrij bescheiden, maar om zijn potentieel volledig te onthullen en het grootste en meest smakelijke gewas te krijgen, is het noodzakelijk om rekening te houden met enkele subtiliteiten.

  Juiste watergift

  Aardbeien als vochtige, maar niet drassige grond, bovendien is de variëteit "Ali Baba" gepositioneerd als droogtebestendig. Om de optimale luchtvochtigheid te behouden, was het gemakkelijker om de struiken te mulchen (zaagsel, stro of gras), zodat het noodzakelijke vochtgehalte in de bodem wordt gehandhaafd. Met onvoldoende water gevende bessen zijn klein en niet sappig.

  Het toevoegen van dressings

  Ali Baba is een remontante variëteit die het hele seizoen vruchten afwerpt. Zonder top dressing zullen de planten snel uitgeput raken. Om dit te voorkomen, moet het land regelmatig worden bemest. In de lente worden ammoniumnitraat of carbamide (50 g per 10 m2) en humus toegepast, terwijl meststoffen met kaliumfosfor (15-20 g per 10 m2) of organische meststoffen (respectievelijk bereide koningskaars of vogelpoep) worden gevormd tijdens de vorming van steeltjes en actieve vruchtzetting. Voor een betere vorming van eierstokken en weerstand tegen ongedierte, wordt het aanbevolen om struiken met boorzuurpreparaten te behandelen.

  Bodemverzorging

  Aardbeien geven de voorkeur aan lichtgewicht, ademende grond, dus deze moet regelmatig worden losgemaakt. Aan de andere kant is het wortelstelsel van aardbeien oppervlakkig, dus dit mag niet worden misbruikt, vooral tijdens de vruchtperiode. Daarom is mulchen de beste optie, het stelt je in staat om de grond niet los te maken, en zelfs onkruidbestrijding zal veel eenvoudiger zijn.

  Fokkerijmethoden

  Er zijn twee manieren van reproductie voor deze aardbei met bessen: door zaden of door een struik te verdelen.

  Voor het verzamelen van de zaden geselecteerde gezonde grote sappige bessen. Gebruik een scherp mes om de schil van de zaden te verdunnen, droog het een aantal dagen en wrijf het dan met je vingers om de pulp van de zaden te scheiden. Goed geprepareerde zaden worden 3-4 jaar bewaard. Ontkiem ze zoals hierboven beschreven. Een volwassen struik kan worden opgedeeld in verschillende delen met een scherp mes, het belangrijkste is dat elk van hen ten minste twee gezonde jonge wortels en ten minste drie bladeren heeft. De bruine wortels van vorig jaar afgesneden.

  Delenki geplaatst in vooraf voorbereide gaten, waarvan de diepte moet overeenkomen met de lengte van de wortels (je moet ervoor zorgen dat de wortels niet buigen). Het gat wordt ingeperst en de plant wordt bewaterd met een 1% oplossing van ureum of ammoniumnitraat. Bladeren met delenok moeten worden verwijderd. Deze procedure moet worden uitgevoerd in koele tijd, bij bewolkt weer, bij voorkeur in de late lente of vroege herfst.

  Omdat de Ali Baba-aardbei zwaar groeit, moet de deling en verdunning van de struiken worden gedaan, zelfs als je het niet wilt reproduceren. Laat in dit geval de krachtigste en krachtigste planten gewoon achter.

  Ziekten en plagen

  Dit is een redelijk stabiele variëteit, maar nog steeds zijn schimmelziekten en sommige plagen niet omzeild.

  Om schimmelziekten (bacterievuur en vlekken) te bestrijden, is het noodzakelijk om een ​​optimaal vochtregime te handhaven, aardbeienstruiken profylactisch te behandelen met Bordeaux-mengsel of "Fitosporin", oude en vervaagde bladeren te verwijderen.

  Van aardbeien- en spintmijten als preventieve maatregel, tijdige reiniging van bladeren voor de winterslaap, onkruidbestrijding, decontaminatie van plantgoed met een zwakke oplossing van kaliumpermanganaat, planting calendula tussen rijen helpt. Als de profylaxe niet heeft geholpen en aardbeienplanten al zijn geïnfecteerd, is het mogelijk om de aftreksels van de uieschil te spuiten (5 uur op 5 l schillen voor 10 l water gedurende 5 dagen) of met een oplossing van paardebloemen (400 g bladeren of 200 g wortels gedurende 2-3 uur per liter). water). In gevorderde gevallen moet je je wenden tot de chemie en de aardbeienbeplantingen verwerken met Bitoxibacilline of Karbofos.

  Rang "Ali Baba" is met recht een van de meest populaire: vruchtbaar, smakelijk, koudebestendig, resistent tegen ziekten en plagen, en vereist geen bijzonder zorgvuldige zorg. Weinigen van degenen die het probeerden te laten groeien, waren ongelukkig. We hopen en je zult het leuk vinden.

  Beschrijving van het aardbeienras Ali Baba

  De variëteit van aardbei Ali Baba behoort tot kleurechte remontante variëteiten.

  Remontrance is het vermogen van meerdere bloei en vruchtvorming. Reparatiesoorten tuinaardbeien vormen bessen vanaf half juni tot de eerste nachtvorst. Ze geven de grootste oogst in de eerste twee jaar van de teelt.

  Ali Baba aardbeien van zomer- en half herfstfruit

  Het ras is in 1995 gefokt door de Nederlandse fokker Hem Zaden. Struiken planten krachtig, sterk maar compact. Hoogte - ongeveer 15 cm De massa bessen - tot 7 g, vruchten met een conische vorm, helder rood. Het vlees is wit. De smaak en geur doet denken aan wilde aardbeien. Whisker Bush geeft niet.

  Plaats en tijdstip van landing

  Aardbeien zoals open zonnige plaatsen, niet-zure grond. Grondwater moet niet erg dichtbij zijn, omdat de cultuur geen overmatig vocht verdraagt.

  Goede voorgangers voor aardbeien: bieten, wortels, uien, knoflook, bonen, bonen, dille. De slechte zijn aardappelen, tomaten, kool, komkommers.

  De beste tijd om te landen op volle grond is eind mei, gunstiger bij bewolkt weer. Zaailingen moeten als volgt worden geplant: de afstand tussen de rijen is 20-40 cm, de afstand tussen de planten is 15-25 cm. Dit lijkt groot, maar men moet niet vergeten dat Ali Baba een goede struik heeft.

  Перед высадкой землю удобрить: на квадратный метр внести по ведру торфа и перегноя. В гряде сделать лунку, а в ней — небольшой земляной холмик. На возвышении расположить саженец, расправить корешки. Земля не должна покрывать сердечко куста (центральную почку), иначе растение может загнить. Полить рассаду и делать это каждый день до полной адаптации саженца на новом месте.

  Высадка саженца земляники в открытый грунт

  Общие рекомендации

  Zorg voor het Ali Baba-ras is hetzelfde als voor andere variëteiten van aardbeien.

  1. Water geven - als de grond uitdroogt, ongeveer 1 liter niet-koud water per plant, voorkom overmatig vochtverlies. Drinktijd - ochtend. Beregening is niet geschikt.
  2. Wieden - onkruid niet alleen "stelen" voedingsstoffen en water van gekweekte planten, maar ook dienen als een schuilplaats voor ongedierte en een voedingsbodem voor ziekten.
  3. De grond losmaken.
  4. Bemesten.

  Tabel: tekenen van schade en beheersmaatregelen

  1. Zaailingen moeten gedurende 15 minuten in water met een temperatuur van 46-47 ° C worden geplaatst en vervolgens worden gespoeld in water met 10-15 ° C.
  2. Na het plukken van bessen, spray Karbofos (3 eetlepels per 10 liter water, watertemperatuur 30 ° С).
  3. Naleving van de vruchtwisseling (verander plaatsen voor aardbeien in 2-3 jaar).
  4. Na het verzamelen van de bessen, snijd alle bladeren van de struiken af.
  5. Behandel met een oplossing van colloïdale zwavel (50 g per emmer water) in het vroege voorjaar, vóór de bloei en tijdens de rijping van de bessen.
  6. Onkruid verwijderen.
  7. Spuiten met een oplossing van het medicijn Bitoxibacilline (40-80 g per 10 l water).
  1. Behandeling met het medicijn Fitosporine (15 ml per 10 l water).
  2. Kunstmest Gezonde tuin (2 korrels), Zirkoon (2 druppels), Fitoverma (5 druppels). Na een dergelijke verwerking, pluk bessen pas na 2 dagen.

  Zaden planten

  Zaaiende zaden - in februari-maart. Grondmengsel voor hen: 3 delen zand en 5 delen humus. Meng de zaden met zand, gelijkmatig verdeeld over het bevochtigde oppervlak van het mengsel. Bedek de container met glas. Strooi als de grond droogt. Opnamen verschijnen binnen een maand. Ze moeten uitharden, dagelijks een tijdje het glas verwijderen. In fase 1-2 van deze bladeren, vallen boompjes naar beneden en zitten in potten. Na het verschijnen van 6 echte bladeren, kunnen zaailingen in de volle grond worden geplant.

  Het voorbereiden van zaailingen van aardbeien uit zaden is een tijdrovende, maar gerechtvaardigde manier.

  oogst

  Ali Baba is een zeer vruchtbare aardbei variëteit. De bessen beginnen vroeg in het midden van juni te rijpen, de struiken dragen vruchten tot de herfstvorst. Het is noodzakelijk om fruit te verzamelen bij droog weer, 's ochtends of' s avonds, in rieten manden, het is mogelijk plastic containers. Hoe eerder de bessen worden gegeten, hoe beter. Ze worden slecht vervoerd, niet langer dan drie dagen bewaard in de koelkast. Alsook van elke aardbei, bereid geurige jam, jam, compotes voor. Vanwege hun kleine formaat zijn vruchten ideaal om in te vriezen, terwijl ze nuttige stoffen en vitaminen behouden.

  Aardbei Ali Baba is in staat tuinlieden te behagen tot ze rijp zijn

  Beoordelingen van aardbeienras Ali Baba

  De bessen bleken erg smakelijk, zoet, geurig, op een afstand was er een aardbeistruik die naar zichzelf wenkte. De bessen waren helder karmozijnrood met rijk rood vlees, dichte, zeer mooie vorm. De oogst was uitstekend. Genoeg voor jam en lekkernijen. En dus dat volgend jaar de remontante aardbei ons zou verrassen met zijn oogst, al onze aardbeien werden uitgedund. Een deel werd aan vrienden gegeven en een deel werd op een nieuw bed gelegd. In het voorjaar merkten ze dat er geen enkele struik was beschadigd, maar de variëteit bleek winterhard en ziektebestendig te zijn.

  Foxi1502

  http://irecommend.ru/content/sort-ali-baba-pered-kotorym-ne-vozmozhno-bylo-ustoyat-rasskazhu-i-pokazhu

  Ali Baba is een middelmatige variëteit die geen interesse vertegenwoordigt, de enige deugd is de intrigerende naam.

  Sergei

  https://forum.tvoysad.ru/post13323.html

  Maar het "wonder" zelf is Ali Baba! Ik ben heel blij met deze aardbei, hoewel het mijn eerste jaar is. Vrij groot voor aardbeien, zoet en veel zelfs in het jaar van zaaien! Toegegeven, ik moet een voorbehoud maken dat ik het heb gezaaid op 25 januari. Ze steeg heel goed op, in tegenstelling tot dezelfde Rugen, die nogal uitgerekte scheuten heeft, en door het te planten leek het al een volwaardige plant. Rozet was 6-8 bladeren. Dus ik raad iedereen aan.

  Vezhira

  https://forum.tvoysad.ru/post13323.html

  Ali Baba is een aardbei met kleine vruchten, het draagt ​​normaal twee of drie jaar vruchten, daarna is het beter om het te vernieuwen.

  visserij

  http://izhevsk.ru/forummessage/109/723526-2.html

  Vorig jaar kocht Ali Baba aardbeien, de opbrengsten waren erg hoog, er waren bessen voor de vorst, maar ze hielden niet van de smaakkwaliteiten, je kunt ze niet vergelijken met bosaardbeien, en de smaak is niet hetzelfde. Struiken Ali Baba groeien erg goed! Ik heb een fout gemaakt - ik heb het in de buurt geplant, ik zal het opnieuw planten, ik besloot het voor nog een seizoen te verlaten, misschien zullen we het beter proberen.

  NeSS111

  http://izhevsk.ru/forummessage/109/723526-2.html

  Hoge opbrengst in het eerste jaar van planten, aroma, mooie verschijning, gemak van verzorging maakte de aardbei Ali Baba populair en geliefd. Men hoeft alleen te onthouden dat deze variëteit aan bessen, net als andere remontante soorten, elke 2-3 jaar moet worden bijgewerkt. Onder de omstandigheden van agrotechnologie is het mogelijk om elk jaar grote oogsten te krijgen en van de aardbeien te genieten tot de vorst.

  Aardbei Ali Baba - geurig wonder in je tuin

  Er staat geschreven: 2012-09-23 om 14:44:13

  Er staat geschreven: 2012-09-24 om 16:38:23

  Er staat geschreven: 2013-03-31 om 03:00:55

  Er staat geschreven: 2014-06-16 om 16:57:03

  Er staat geschreven: 2015-02-06 om 08:58:19

  Er staat geschreven: 2015-02-10 om 23:00:55

  Er staat geschreven: 2015-02-21 om 23:49:22

  Er staat geschreven: 2015-02-25 om 13:40:54

  Er staat geschreven: 2017-04-07 om 08:58:40

  Er staat geschreven: 2017-10-01 om 21:02:34

  Er staat geschreven: 2018-02-16 om 14:26:14

  Er staat geschreven: 2018-08-20 om 19:26:21

  Alle rechten voorbehouden © 2002-2018 My-shop.ru®, Your Store LLC

  Bij het plannen van het tuinperceel heb ik meteen besloten dat ik zeker een aardbeienveld zou hebben. Naast de functie van esthetisch ontwerp, remt het onkruid en brengt het in feite een oogst van geurige bessen.

  Na het bestuderen van de informatie over verschillende soorten tuinaardbeien en aardbeien, was ik geïnteresseerd in remontante aardbeien, maar toen besloot ik naar iets meer geschikt voor onze gematigde zone te zoeken en stopte ik bij de gele mirakelaardbei. Uit de naam is duidelijk dat het onderscheidende kenmerk van deze variëteit de kleur van de bessen is.

  Garden Forum Your Garden

  In Europa wordt het voornamelijk gebruikt voor landschapsontwerp, maar in smaak zijn ongebruikelijke aardbeien niet minderwaardig aan vele soorten tuinaardbeien die we gewend zijn.

  Het ras was niet geregistreerd in het staatregister van fokresultaten, daarom is er geen informatie over zonering. Als u besluit om het "Gele Mirakel" op uw site te ontbinden, moet u op enig resultaat voorbereid zijn.

  Volgens de beschrijving is dit type aardbei zeer goed bestand tegen rot, daarom is het ideaal voor het vochtige Engelse klimaat, droogtebestendig en volkomen onpretentieus voor de bodem, waardoor het bijzonder aantrekkelijk is voor tuinders. Maar helaas kunnen indicatoren van resistentie tegen ziekten en plagen, vocht- en droogtetolerantie minder zijn dan aangegeven.

  Zaadgroeimethode

  Zaaiende zaden zouden eind februari en begin maart moeten beginnen, en dan in mei is het mogelijk om zaailingen in de volle grond te planten.

  1. Het is noodzakelijk om containers te maken met een hoogte van 6-7 cm en een universele bodem voor zaailingen met het toevoegen van houtas.
  2. De dag voor het zaaien van zaden moet de grond worden afgeworpen met een verwarmde zwakke oplossing van kaliumpermanganaat
  3. Zaden moeten op een afstand van 1-1,5 cm op het oppervlak van de grond worden uitgespreid, het is handiger om een ​​pincet te gebruiken.
  4. Na het verlaten van de tank, is het noodzakelijk om het af te dekken met een film en het in een warme kamer te bewaren.
  5. Grond met gewassen moet van tijd tot tijd worden bevochtigd, het beste van alles uit een spuitfles.
  6. Ook moeten tanks van tijd tot tijd worden gelucht, zodat schimmel niet verschijnt.
  7. Ongeveer drie weken later, wanneer de eerste scheuten verschijnen, moet de film worden verwijderd en na het verschijnen van de derde of vierde leaflet kan de Seneca in afzonderlijke containers worden geschoven.

  Zorg na het planten in de volle grond is standaard: drenken, onkruid wieden, de grond losmaken, struiken hakken.

  Het is nodig om 3-4 supplementen te maken, de eerste in de vorm van een complexe meststof met micro-elementen, voor de rest koeien of vogelpoep met de toevoeging van houtas zijn redelijk geschikt.

  Om samen te vatten

  Helaas heeft de variëteit, ondanks al zijn aantrekkelijke eigenschappen, geen staatstests doorstaan ​​en is het onmogelijk om te raden hoe deze wortel in je randen zal wortelen.

  Een andere waarschuwing: registratie in het register verplicht de zaadfabrikant om de kwaliteit en naleving van de aangegeven kenmerken strikt te bewaken, anders kunt u verkopen onder het mom van een geheel andere.

  Ik las de recensies van tuiniers die aardbeien hadden verbouwd in plaats van het gele wonder, wat niet overeenkomt met de beschrijving. Als je toch besluit het risico te nemen, is het het beste om de zaden van een van de bewezen producenten te kiezen, zoals Gavrish, Russian Garden, SeDek, Aelita, etc., dan is het meer kans om "Yellow Miracle" te laten groeien, maar niet onbegrijpelijk iets.

  Als je al hebt geprobeerd om experimenten met dit specifieke ras uit te voeren, kun je het resultaat delen in de opmerkingen bij het artikel. Je verhaal zal een hulpmiddel zijn voor andere tuiniers.

  Het unieke van de aardbei Ali Baba

  Bessen gepresenteerd variëteiten hebben een groot aantal vitamines en mineralen die essentieel zijn voor een goede ontwikkeling van het lichaam. Als onderdeel van de vrucht bevat een groot percentage van kalium, calcium, vitamine C.

  Het unieke van een dergelijke plant is dat deze wordt gekenmerkt door overvloedige vruchtvorming. Om een ​​goede oogst te krijgen, moet je je aan een aantal teeltregels houden.

  • goede droogtetolerantie
  • winterhardheid
  • uitstekende smaak,
  • ziekteresistentie.

  De reparatieaardbei Ali Baba is de beste dessertvariëteit op dit moment. De struik van deze plant is vrij krachtig, maar compact. De hoogte is in staat om 20 centimeter te bereiken. Als de jonge boompjes op de juiste plaats worden geplant en goed worden verzorgd, verschijnen er in het eerste levensjaar een groot aantal bloemen op hen. De variëteit is niet in staat om ranken te vormen, maar desondanks worden in korte tijd sterke en mooie struiken gevormd.

  Het wordt niet aanbevolen om de plant te planten op het grondgebied waar de tomaten vroeger werden verbouwd.

  Aardbeibessen van Ali Baba hebben een rijke rode tint. Hun gewicht varieert van drie tot vijf gram. Een onderscheidend kenmerk van de vrucht is hun zoetzure smaak. Het vlees is wit. Van dertig volwassen struiken is het mogelijk om elke twee dagen tot een liter bessen te verzamelen.

  Hoe aardbeien te laten groeien?

  Siteselectie speelt een van de hoofdrollen bij het planten van deze plant. Om aardbeien goed ontwikkeld en brengen het gewenste resultaat, moet worden geplant in goed verlichte gebieden. Het is het beste om het op hogere grond te laten groeien, maar als dit niet mogelijk is, wordt de procedure uitgevoerd op de ruggen.

  Om de zaden snel te laten ontkiemen, moet u de grond zorgvuldig bevuilen voordat u gaat zaaien.

  Juiste teelt van aardbeien Ali Baba bestaat uit de volgende fasen:

  1. Planten. Het is mogelijk om een ​​plant te planten, zowel met behulp van zaailingen en zaden. De grond moet bestaan ​​uit 5 delen humus en drie delen zand. Graanzaaien moet van februari tot maart zijn. Omdat de zaden erg klein zijn, mogen ze niet meer dan 0,5 cm worden begraven. Na 14 dagen na ontkieming moeten jonge planten duiken. De afstand tussen beide moet minstens 2 centimeter, maar niet meer dan 4 centimeter zijn. De volgende selectie wordt uitgevoerd nadat er 4-5 bladeren op de aardbeien verschijnen. Landing in de open grond gebeurt wanneer het uiterlijk van 6 hardhouten platen.
  2. Watering. De eerste irrigatie na de winter moet worden uitgevoerd wanneer de roosjes verschijnen. Tot die tijd wordt het bewateren van aardbeien niet aanbevolen, omdat er voldoende vocht in de grond is.
  3. Top dressing. Meststof is een belangrijk onderdeel van het kweken van een plant. De eerste voeding wordt alleen aanbevolen in het tweede levensjaar. Hiervoor is het beter om organische meststoffen te gebruiken. Op 1 m 2 moet je 2 tot 3 emmers meststof, 40 gram superfosfaat, een eetlepel salpeter en dezelfde hoeveelheid kaliumsulfaat combineren. Na het maken van het mengsel, wordt het aanbevolen om de grond los te maken tot op de diepte van de schop.
  4. Bereiden van aardbeien voor overwintering. Hoewel de plant niet bang is voor vorst, wordt het aanbevolen om struiken te bedekken. Gebruik hiervoor droge takjes frambozen en sparren. De tweede, niet minder bekende methode om planten voor de winter te maken, is om bogen boven de bedden te plaatsen met behulp van agrotex.

  Iedereen die een overvloedige oogst wil krijgen, moet speciale aandacht besteden aan de zorg voor aardbeien na de winter. Het eerste dat u moet doen is oude bladeren uit de struiken verwijderen. Het uitvoeren van een dergelijke procedure is noodzakelijk bij het begin van stabiele warmte.

  Een van de belangrijke stadia van de teelt van aardbeien Ali Baba is zijn mulchen. Deze procedure voorkomt niet alleen de verdamping van vloeistof uit de bodem, maar maakt het ook mogelijk om de eigenschappen ervan te verbeteren.

  Het wieden van planten moet drie keer worden uitgevoerd voordat bessen verschijnen. In de periode van groei en rijping van fruit is het onwenselijk om de grond los te maken. Bij het uitvoeren van een dergelijke procedure moet worden verwijderd op hetzelfde moment beschadigd oude platen.

  Zo'n plant heeft een goede weerstand tegen verschillende ziekten. Maar ondanks dit, beïnvloedt de struik vaak de teek. Om het te bestrijden, kunt u zowel een afkooksel van uienschillen als speciale preparaten gebruiken.

  Beschrijving van de aardbeivariant Ali Baba biedt de mogelijkheid om alle subtiliteiten van de plant en de regels van zijn verzorging te kennen. De aanwezigheid van dergelijke kennis zal zeker het gewenste resultaat geven bij de teelt van deze prachtige bessen.

  Groei Ali

  We kunnen zonder een excursie naar de landbouwmachines van kleine planten doen, we herinneren aan de belangrijkste zorgpunten: we groeien van zaad, planten, voer en voeder.

  Zaden worden geplant afhankelijk van de beschikbaarheid van apparatuur (verwarming, backlight-lampen), hetzij aan het einde van januari en begin februari, of, bij het ontbreken daarvan, aan het einde van maart en begin april. Er is meer dan eens opgemerkt dat de planten bij afwezigheid van aanvullende verlichting en verwarming, achterblijven bij de zaailingen die een maand later zijn geplant of gaan doorspoelen. Folter jezelf en de struiken niet: we planten op tijd, gebaseerd op de mogelijkheden.

  Voor diegenen die hopen op een wonder onder de lamp: lichte dag (lees extra verlichting), aardbeien hebben minstens 12 uur nodig. En zonder pauze.

  Dan - volgens de lijst: kiemen of zonder, in bulk, gemengd met fijn schoon zand of in een tablet van 1-2 zaden. Met het verschijnen van 2-3 echte bladeren - een duik met de verdieping van de poot van de zaailing, gevolgd door de groei van de zijwortels. Het is belangrijk om het groeipunt niet te verdiepen.

  In de grond - in de fase van 5-6 bladen hiervan, na het intrekken van de terugkeerbevriezing. Het plantpatroon is schaars, ondanks de compacte grootte van de kruimels: het voedingsgebied van de desperately vruchtdragende baby's moet uitgebreid zijn. Het plantplan is 35-40 cm tussen struiken, tussen rijen van 45 cm, afhankelijk van het aantal rijen. De breedte van de rij - ongeveer 1,2 m - wordt ook afgestoten door de breedte van het bekledingsmateriaal, vanuit het gemak van het verzorgen van de strook.

  Belangrijk: behoefte, net als andere kleine vruchten, aan veelvuldig eten om ziekten van het bladapparaat te vermijden in de vorm van verval, vlekken, wortelstelsel - tenminste in de vorm van vyvryvaniya. Als je niet opstapelt en de grond naar de nieuwe hoorns harkt, bereikt hun wortelstelsel de grond niet, en de wortel van de oude baarmoederstruik is niet langer zo actief, vooral tegen de volgende lente verdwijnt zijn activiteit. Schud visueel verhoogde struiken, wij blijven op advies van ervaren bessentelers leven en redden ze voor de kwalen.

  Met betrekking tot bemesten is het de moeite waard om het juiste energieplan uit te werken. Belangrijkste punten: in de beginfase van het groeiseizoen - nadruk op stikstof die vertrekt naar de start van het antenne-onderdeel, verhoging van het wortelstelsel. Stikstofsupplementen stoppen eind april en begin mei, vóór de uitbreiding van de steeltjes - tijdens de bloei wordt de eierstok vervangen door kaliumfosfaatmeststoffen, een complex mineraal, waarbij de stikstofcomponent minimaal is.

  Na vruchtvorming wordt fosfor-kalium geïntroduceerd, een kleine dosis stikstof - er is een mening over de eliminatie van stikstof, maar zowel zijn aanhangers als tegenstanders hebben het. In ieder geval is er niets dat stikstof in de herfst kan domineren.

  De weergave van aardbeien Ali Baba wordt uitgevoerd door de struik, zoals hierboven beschreven, door zaden te verdelen. Ali Baba zaailingen kunnen worden gekocht in de vorm van zaailingen vanwege de populariteit van het ras in containers met een gesloten wortelstelsel. Er zijn opties met een open, met een blote wortel - maar dit zijn niet de beste opties in vergelijking met zaailingen ZKS. Voor het planten van ACS-zaailingen is de beste tijd lente, ZKS of met een brok geplant op elk moment, inclusief juli-augustus - in de schaduw.

  Om zich voor te bereiden op de winter worden de aardbeien van Ali Baba niet gesnoeid als reparateur - na het fruiten zijn ze schoongemaakt, ze verwijderen beschadigde bladeren, zieke planten uit de bedden. Dek af - van plantmulch in de vorm van vuren takken, enz., Tot de optimale variant in de vorm van twee lagen 30 agi-textiel.

  Ze zijn talrijk, velen van hen - en niet altijd objectief: wat dacht je van de gemeenschappelijke oude variëteit, de beoordelingen over Ali Baba's aardbeien zijn veelzijdig - zonder sluwheid worden ze als veelbelovend geprezen onder productieve kleine planten. Lof voor de smaak, ononderbroken bijna vruchtlichamen, voor de relatieve aangepast voor veeleisend om te voeden, pretentieloosheid. Schold - wordt gevonden. Lage transporteerbaarheid, snelle degeneratie met alle gevolgen in de vorm van een daling van de opbrengst, slijpen. Er zijn echter verschillen met onze collega-niche: in vergelijking met Solimacher is het smakelijker en sappiger, in vergelijking met vele andere (we zullen hun reputatie niet op voorhand bederven) productiever. Daarnaast is dezelfde kleine Russische fokkerij niet zo decoratief in termen van miniatuurgrootte, maar niet minderwaardig in termen van opbrengst - ja, er zijn er een paar. Over het algemeen is het gezien het feit dat populariteit op de markt het werk van marketeers en de zaak is, mogelijk om de populariteit van Ali Baba als een mode, een golf af te schrijven. Maar de feiten zijn een koppig ding: laat hem de stroom raken, hem laten adverteren en adverteren, maar hem niet de productiviteit en de goede, in het algemeen, smaak ontnemen. Pretentieloosheid, schoonheid van een elegante bes - alles bij hem. Kleine nadelen in de vorm van een delicate, zachte pulp - ja, het is allemaal zacht, ik wil uitroepen. Так что думайте сами, решайте сами – а пока кто-то думает, другие пополняют садовые коллекции новыми жителями – душистыми, вкусными, и сказочно красивыми. Goede oogst!

  Bekijk de video: 8 Vegetables And Fruits That Will Keep growing Year After Year - Gardening Tips (November 2020).

  Загрузка...

  Pin
  Send
  Share
  Send
  Send