Algemene informatie

Hoe u uw eigen straatstenen in het land kunt maken

Pin
Send
Share
Send
Send


De plaveien platen zijn een van de meest optimale opties voor het rangschikken van landpaden. Door dergelijk materiaal te leggen, blijft de grondlaag in leven, zonder de ontwikkeling van het wortelstelsel van bomen die er dichtbij groeien te beschadigen of te belemmeren. De tegel passeert perfect vocht en stoom, als depot voor regenwater, langzaam verdampend water in de atmosfeer. Dat is de reden waarom de planten nabij dit pad hun versheid lang behouden, zelfs zonder water te geven. Uiteindelijk is het leggen van tuinpaden met tegels erg mooi.

Landnummer doe het zelf

Legpatroon van bestratingsplaten

Na veroudering is het al mogelijk om de tegel op zijn plaats te zetten. Lay-outgebieden leggen die niet grenzen aan hoofdgebouwen, eenvoudig (zie afb. Rechts):

 1. Verwijder de zode.
 2. Stel de rand in (zie hieronder).
 3. We plannen een site per niveau. Om hellingen te maken voor afvoer, zoals soms wordt geadviseerd, is dit niet nodig - de afvoer loopt door de tegel.
 4. We plaatsen de vuurtorens (afgewerkt of zelf gemaakt van pijpen, zie hierboven), we gieten gemalen steen met een laag van 5-6 cm.
 5. We maken het gelijk met een regel of een half baken
 6. Vuurtorens verwijderen.
 7. Dumpen, ervoor zorgen dat het werkvlak niet "zweeft".
 8. Op dezelfde manier vullen en egaliseren we 3-4 cm zand, maar voorlopig rammen we niet.
 9. We bevochtigen het zand met een scheutje plons, het is niet overvloedig, zodat het blijkbaar niet doorbuigt.
 10. We wachten op de dag, ram zand.
 11. We leggen de tegel uit, beginnend vanaf de stoeprand en 10-15 mm in het zand rijden met een rubberen hamer. Ze versloeg ook fragmenten met elkaar. We beheersen het maaiveld.
 12. De openingen tussen de tegels vallen in slaap in zand.
 13. We vegen het overtollige zand weg - de stoep is klaar.

Opvullen, nivelleren, aanstampen en bestraten moet worden gedaan terwijl u op de grond staat. Het is onmogelijk om op de voor het leggen voorbereide oppervlakken te stappen! Daarom moeten grote oppervlakten worden geplaveid. Dit geldt ook voor ter plaatse gegoten tegels. In dit geval is de voorbereidende planning vooral belangrijk: voordat we met de werkzaamheden beginnen, tekenen we een schema van de site en geven we de volgorde van bestrating aan. Met looppaden eenvoudiger: ze kunnen de zijkant effenen.

Het blinde gebied rond het huis met een fundament is veel moeilijker te regelen. Hier wordt de doorlatendheid van tegels bestrating nadelig en is het noodzakelijk om een ​​ondergrondse meerlaagse afvoer te maken. Het schema van het leggen ervan wordt getoond in Fig. Vergeet niet dat de tegel niet alleen vocht binnenlaat, maar ook in de grond houdt. En wat goed is voor komkommers op de bedden, het kan leiden tot een uitval van het gebouw.

De trottoirplaat bestrating

Over stoepranden

Zonder een rand tegel kruipt, maar de stoeprand is duur en zwaar. Het leggen van de stoeprand is ook gecompliceerd: je hebt een greppel nodig, er is een zandkussen van 12-15 cm en de stenen zelf worden op een laag cementzandmortel gelegd, ze vullen ook de groeven tussen de stenen. Het is waarschijnlijk niet mogelijk om het gemakkelijker te doen, omdat De stoeprand staat onder aanzienlijke zijdelingse druk.

Nu, speciaal voor bestratingplaten, is een veel betere oplossing gevonden: een onzichtbare stoeprand, zie fig. aan de rechterkant. Het is heel eenvoudig om een ​​dergelijke rand te maken: een afgewerkt plastic of metalen profiel wordt met gewone pinnen op de grond vastgemaakt. Als je nu de grond giet en met een lint van 0,5-0,7 m gazongras naar buiten zaait, wordt de tegel op zijn plaats gehouden sterker dan een stenen stoeprand.

Tegel snijmachine

Over het snijden van tegels

Je bespaart niet genoeg op patronen van een tegel met vormen, en het is handiger om ze uit stukken te verspreiden. Maar om een ​​tegel met een molen te snijden - je zult niet ademen van stof, je kunt ziek worden zonder een masker. Professionals maken in dit geval gebruik van een speciale machine, gerangschikt volgens het principe van guillotineschaar met snijranden van harde legering (zie afb.). Ze kunnen niet alleen tegels snijden, maar ook baksteen met tegels.

Turbo-betoncirkels

Voor een stukje werkt de guillotinemachine echter niet goed voor zichzelf: het is erg duur, zowel te koop als te huur, en voor iets anders is het niet geschikt, behalve om een ​​vogel te onthoofden. Wanneer u in één keer werkt voor het zagen van tegels, kunt u diamantwielen aanbevelen zoals "Turbo beton", zie de afbeelding rechts. Ze geven een minimale hoeveelheid stof.

Betegeld exotisch

Een nieuwigheid van de laatste tijd is een gloeiende stoeptegel (zie fig.), En dit is helemaal geen ontwerper-rage. Buiten de stad, in het donker, niet voor lang, en ga van het pad af, struikelen en bevestig de fysionomie aan een alpine glijbaan, of loopt zelfs in een maag op de schutting.

Gloeiende bestratingstegels

Er zijn nog maar weinig tegels te koop en maar weinig mensen kunnen het lichte ontwerp van tuinpaden betalen. De meeste lichtbalk wordt gebruikt voor het markeren van voetpaden. Om dit te doen, is een van de reeds gelegde tegels geverfd met polymeerverf met het effect van lichtaccumulatie, TAT-33 of zijn analogen. Deze verfsoorten zijn onschadelijk, bestand tegen weersinvloeden en mechanische slijtage.

Het is noodzakelijk om vers en schoon te schilderen (beter - nog niet op zijn plaats gelegd) tegel in de zomer in de ochtend bij goed weer: om het lichtaccumulatie-effect blijvend te zijn, moet de verf volledig drogen in fel zonlicht. Onder dergelijke omstandigheden duurt de gloed, die duidelijk zichtbaar is op een maanverlichte nacht, ongeveer 10 uur.

Voor speelplaatsen voor kinderen en zwembadframes zijn rubberen tegels gemaakt van geperste gefreesde gefreesde niet-geschikte banden verbonden met polyurethaan goed geschikt (bovenaan in de afbeelding hieronder). Voor kinderen is een rubbertegel goed voor zijn zachtheid en voor natte plaatsen, omdat hij, in tegenstelling tot cement, absoluut ongevoelig is voor regelmatig overvloedig weken in de hitte. Er is geen verschil in de kwaliteit van dergelijke tegels geproduceerd door koude en hete technologieën. Reverse statements zijn een echo van de handelsoorlogen van fabrikanten.

Rubberen tegels

De tegels kunnen eenvoudig van begin tot eind worden gelegd (linksboven in afb.), Verbonden met sloten (rechtsboven in afb.) Of spikes (linksonder op foto) .De laatste zijn duur, ze zijn bedoeld voor sportfaciliteiten. Alle rubbertegels van de kruimels worden gestapeld op polyurethaanlijm - ze zijn licht en zullen niet onder hun eigen gewicht op hun plaats blijven. Bij het leggen, indien nodig, eenvoudig snijden met een mes.

Stevige gegoten rubberen tegels worden uit elkaar gehouden, rechtsonder in afb. Ze zijn verbonden met sloten, vereisen geen oppervlaktevoorbereiding voor installatie. Maar het uiterlijk is onopvallend, daarom worden ze meer toegepast in de industrie. Sommige fabrikanten proberen ze in het dagelijkse leven in te voeren voor tijdelijke sporen, decoratieve versieringen, maar lopen op gegoten rubber is niet bijzonder aangenaam in schoenen. Toegegeven, deze tracks dienen heel lang, maar dit is niet essentieel voor tijdelijke vloeren.

Te koop meer en meer kunststof bestrating tegels. Het is goedkoper om te produceren, sterker en, wat nog belangrijker is in onze tijd, milieuvriendelijker dan cement. De cementindustrie is een van de krachtigste bronnen van milieuverontreiniging. Daarnaast is plastic gieten zeer nauwkeurig en kunt u een helderder kleur krijgen dan cement (twee posities links in de afbeelding).

Kunststof tegels

Voor decoratieve terrassen kan kunststof echter nog niet concurreren met beton. Het belangrijkste is dat UV-bestendige kunststoffen niet worden verwacht en ook niet worden verwacht. Daarom plastic tegels in 2-3 jaar vervagen en beginnen af ​​te pellen. De tweede is dat plastic heel licht is en niet op zijn plaats blijft onder zijn eigen gewicht, net als rubber. De tegel ervan is nodig om op een laag in 2-3 cm cement-zandmortel over een kiezelzandkussen te leggen. Het werk is ingewikkeld, de vloer ademt niet meer en cement is nog steeds nodig.

Een ander ding - tijdelijke tracks, samengesteld uit tegels op de sluizen, twee poses. rechts op fig. Ze passen het microrelief bijna net zo goed als rubber, laten de aarde ademen, zijn bestand tegen het gewicht van de auto en vereisen geen voorbereiding van het onderliggende oppervlak.

Tot slot: paden en platforms in het land

Dus, wat moet het huisje of de tuin plaveien? Het is beter om op een ouderwetse manier een blinde ruimte rond het huis te maken, van gegoten beton, of om tegels aan professionals te toevertrouwen. De tracks op de site zijn goedkoper te maken met zelfgebouwde tegels van cementzand: in de zomer kun je het goed doen en precies maken wat je wilt. En rond het zwembad, als er een is, is het beter om rubberen kruimeltegels op 0,5-1 m te leggen - je glijdt niet weg en na 3-4 jaar wrijf je niet weg, zoals cement.

Een artikel aan een nieuwe verzameling toevoegen

Bij de vervaardiging van straatstenen met hun handen beginner-ambachtslieden te wachten op veel verschillende en niet altijd aangename verrassingen.

Een tegel, die in eerste instantie een volledig esthetische en duurzame uitstraling heeft, kan plotseling massaal instorten zowel in het stadium van drogen, opslaan en leggen, als helemaal aan het begin van de operatie. Daar kunnen veel redenen voor zijn, maar allemaal voegen ze in de regel met succes toe aan één vrij prozaïsche reden, wiens naam een ​​poging is om geld te besparen. En we praten niet altijd over het opslaan van materialen. Soms gaat het om tijd proberen te winnen. In deze publicatie leggen we uit hoe je de meest voorkomende fouten kunt vermijden om niet de held van het spreekwoord te worden dat 'de vrek betaalt twee keer'.

Fout 1. Ongeschikt cement

Voor de vervaardiging van straatstenen wordt het aanbevolen om cementmerk M 500 te gebruiken. Het is snel op zijn plaats, is bestand tegen belastingen tot 500 kg per 1 cm2, oplossingen op basis van dit cement zijn bestand tegen agressieve milieu-invloeden.

De straatstenen zijn in de regel onderhevig aan aanzienlijke slijtage. En als u materiaal spaart, ziet het er in het begin alleen esthetisch uit, maar wanneer het wordt gebruikt, breekt het vrij snel af of verdwijnt het geleidelijk in stof. Daarom wordt het gebruik van inferieur cement niet aanbevolen.

Fout 2. Slecht zand

Vaak, om geld te besparen, brengen de bewoners van de zomer zand van de dichtstbijzijnde steengroeve en zetten het meteen aan het werk. Maar om een ​​kwaliteitsproduct te krijgen, volstaat een enkele visuele beoordeling van de gebruikte materialen niet. Zand moet worden gezeefd. Anders kunnen de verschillende componenten het u moeilijk maken. Kleine schelpen zetten zich bijvoorbeeld op de voorkant van de tegel en bederven het ontwerp. Als ze binnen blijven, zijn ze vaak niet volledig gevuld met beton. In de toekomst absorbeert de tegel actief water, dat zich ophoopt in de holtes en wanneer de temperatuur schommelt, vernietigt het het beton van binnenuit.

Onvoorgebakken zand kan niet worden gebruikt om de mortel te maken, dit leidt tot het optreden van gebreken aan het oppervlak van de tegel en zijn verdere barstvorming.

Als er klonten klei in het zand zouden zitten, dan gevangen in een betonmix, zullen ze hoogst waarschijnlijk niet volledig oplossen, en bij de vervaardiging van de tegel zullen ze zich verstoppen onder een dunne laag cement. Bij het leggen of bedienen van dergelijke tegels breekt in de regel.

Fout 3. Overmaat of gebrek aan water

Water kan de sterkte van het product aanzienlijk beïnvloeden. Als de betonoplossing te vloeibaar is, zal de tegel breekbaar blijken te zijn. Maar als je een te droge oplossing kneedt, dan kunnen binnenin ballen cement blijven, die later in poriën veranderen op het "gezicht" van je tegel. De consistentie van de oplossing moet doen denken aan een kleverig deeg, het mengsel mag niet uit de troffel glijden.

Als u water uit open bronnen gebruikt, moet u ervoor zorgen dat ze geen overmatig veel kalk bevatten, omdat dergelijk water maakt de tegel breekbaar.

Fout 4. Het gebruik van olie van lage kwaliteit

Om beter van de vorm af te kunnen tappen, gebruiken veel verschillende soorten oliën. In de regel, om geld te besparen, smeren beginner tegelzetters de mallen in met gebruikte smeerolie en worden daarom de eerste partij tegels verwend door zwarte vlekken. Het gebruik van dergelijke tegels mag u in de regel niet doen, omdat de tuinpaden de aderen van de site zijn en altijd in zicht zijn.

Maar nieuwe motorolie kan ook een bron van hoofdpijn zijn. Het is immers niet bedoeld voor het vervaardigen van tegels en heeft daarom niet de vereiste eigenschappen. Vaak wordt met trillingen van de triltafel een laag beton afgezet, de zogenaamde "melk" wordt onderaan gevormd en de olie duwt hem weg. Dientengevolge verschijnen onregelmatigheden, in de volksmond "schalen" genoemd, op de tegel. Om dit niet te laten gebeuren, is het bij de productie van een tegel mogelijk om Emulsol te gebruiken. Het wordt met succes gebruikt in de bouw bij het gieten van bekisting.

Bij afwezigheid van waardige alternatieven, raden sommige vakmensen aan om de "voorouder" van Emulsol te gebruiken: spilolie.

Breng smeermiddel aan op het formulier moet een extreem dunne laag zijn, het is het beste om inleidende testen uit te voeren, omdat een of twee afgedankte tegels goedkoper zijn dan een hele verwende batch. Maar de beste optie is om formulieren te kopen voor tegels gemaakt van een materiaal dat een lage hechtingsgraad heeft aan cement. Meestal zien ze eruit als siliconen bakvormen, en de tegels die ermee zijn gemaakt, lijken veelkleurige figuurkoekjes.

Fout 5. Weigering van weekmaker

Natuurlijk kun je tegels maken zonder. Maar in omstandigheden van onstabiele klimaat- en temperatuurschommelingen is dit riskant. De weekmaker helpt de oplossing uniformer te maken, verdeelt het kleurpigment gelijkmatig (indien gebruikt), verhoogt de sterkte en vorstbestendigheid, evenals de waterafstotende eigenschappen van de producten. Bovendien maakt het het mogelijk om het verbruik van cement en water te verminderen en in sommige gevallen zonder een triltafel, aangezien formuleringen op basis van veel weekmakers zijn zelfdichtend.

De weekmaker moet worden verdund met water, het is aan te raden om het een dag voor het mengen van de tegeloplossing te doen (als dit niet in tegenspraak is met de instructies).

Fout 6. Het gebrek aan versterking bij de vervaardiging van randen en grote artikelen

Bij de productie van grote of langwerpige elementen, zoals randen, hopen velen het zonder gebruik van fittingen te doen. Maar in dergelijke gevallen is wapening een must. Om dit te doen, kunt u een metalen staaf of gaas gebruiken, evenals sommige soorten draad.

De vorm wordt ongeveer de helft gevuld met een oplossing, waarna het versterkingsmateriaal wordt gelegd, dat wordt gegoten met een tweede laag oplossing.

Als u geen wapening gebruikt, moet de stoeprand waarschijnlijk worden verzameld uit onnauwkeurig puin

Fout 7. Onjuiste verzegeling

Een van de criteria voor de kwaliteit van de tegel is de dichtheid. Dit betekent dat het bij de vervaardiging van tegels met hun eigen handen wenselijk is om een ​​triltafel te gebruiken. Je kunt het kopen. Maar veel beginnende tegelzetters geven er de voorkeur aan om met hun eigen handen een triltafel te maken op basis van een klein plankje, veren van de kleppen van auto's en de eenvoudigste elektromotor die de nodige trillingen levert. Tegel gemaakt door trilgieten is meestal duurzamer dan geproduceerd door eenvoudig gieten.

Als een triltafel slagen sommige ambachtslieden erin oude wasmachines te gebruiken. Meestal bieden ze voldoende trillingen om de oplossing te comprimeren.

Het is belangrijk om er rekening mee te houden dat wanneer de trilling te sterk is, de betonmix onregelmatig tegen de wanden van de mal stuitert, en als het te zwak is, is het slecht verdicht. De maximale vibratietijd is meestal 3 minuten. Maar voor sommige composities is 30 seconden voldoende. Als de tegelvorm te lang trilt, kan het omgekeerde proces beginnen - luchtmeenemen en als gevolg daarvan stratificatie van beton.

Aangezien het beton krimpt bij het trillen van de triltafel, is het noodzakelijk om tijdig een oplossing toe te voegen zodat alle tegels dezelfde dikte hebben. Dit is vooral belangrijk bij het gieten van randen, anders zal het inlijsten van uw nummer niet uniform zijn.

Fout 9. Verkeerde opslag

Sommige beginnende meesters weerstaan ​​tegels in de vorm van ongeveer twee dagen, en vervolgens in een heuvel, verschuivende karton. Maar omdat de tegel op dit moment nog steeds geen tijd heeft om volledig te drogen en sterk genoeg te worden, barst het uit. Ervaren tegelzetters adviseren om een ​​tegel niet langer dan drie stukken te vouwen totdat deze voldoende sterk is. Het duurt 3-4 dagen.

Sommige vakmensen adviseren ook om tegels verticaal op te slaan tot ze de maximale sterkte bereiken.

Fout 10. Verkeerd drogen

Na het gieten van de vorm met tegels, is het noodzakelijk om een ​​film in te wikkelen om een ​​constante temperatuur en vochtigheid te behouden en deze op een warme, maar niet zonnige plaats te plaatsen, die goed beschermd is tegen neerslag. De tegel kan binnen 2-3 dagen uit de vorm worden gehaald, maar dit betekent niet dat het vanaf dit moment kan worden gebruikt om tuinpaden te onderhouden. Het vereist 2-3 weken extra drogen. Paradoxaal genoeg heeft beton om kracht te winnen water nodig. Daarom, als u de tegel droogt bij zeer warm weer, kunt u deze periodiek voorzichtig bevochtigen.

De maximale sterkte van beton bereid op basis van cement M 500, bereikt 28 dagen na het gieten. Vanaf dit punt kunnen tegels zonder angst gelegd en gebruikt worden.

Als je dit materiaal leest en van gedachten verandert over een eigenzinnig avontuur met het maken van tegels, moet je niet wanhopen. Er zijn veel andere ideeën voor tuinpadontwerpen. En als je nog steeds vastberaden bent, wenst Ogorod.ru je veel succes en passend weer.

Vorm voor tuinpaden. Waar giet je gietvormen?

Tuinpad doe het zelf foto.

Begin met het verlagen van uw tuinpadkosten met tegelvormen. Вместо закупки готовых пластиковых форм, накопите освобождающиеся от замороженных продуктов емкости, сделанные из не хрустящего мягкого пластика и выдерживающие множество циклов отливки.

Изготовленные в таких подложках тротуарные элементы мало отличаются от заводских и хорошо подходят для мощения в саду пешеходных дорожек.

Варианты форм для отливки плитки из бетона.

Voor het gieten van grote betonproducten, bouwt u houten vormen met een bodem of een raamwerk van staven, geplaatst wanneer u op een vlak oppervlak werkt. Zelfgebouwde platen met een dikte van 80 mm en van binnen versterkt met een draad zijn bestand tegen aanzienlijke belastingen en zijn geschikt voor het bouwen van platforms voor tonnen of voor het afdekken van parkeerplaatsen voor auto's.

Platform voor plastic vaten.

Maak ronde vormen door oude emmers (potten, pallets, bekkens) in ringen van 35-60 mm breed te snijden. Elementen van de oorspronkelijke configuratie komen uit smalle tinstrips die verbonden zijn door een ring en willekeurig gebogen zijn. Nadat je tegels van verschillende diameter hebt gelegd, krijg je een interessant nummer.

Fototuinpad met lage kosten.

Hoe straatstenen te plaatsen

Bereid voor het werk de volgende apparatuur voor:

 1. Capaciteit van 20-40 liter.
 2. Dimensionale emmer.
 3. Boorcapaciteit van meer dan 700 watt.
 4. Nozzle-menger.
 5. Troffel.
 6. Jar en penseel.
 7. Handschoenen.

Hulpmiddelen voor het gieten van betontegels.

Handige technische olie en een stuk polyethyleen. Kopen cement voor het gieten van tegels met je eigen handen, neem een ​​hoog merk (400 of 500). Neem zand, ontdaan van klei en plantaardige insluitsels en gebruik alleen schoon water.

Werkorder

Giet in de container een deel cement en drie zand, roer de inhoud. Terwijl u wat water toevoegt, blijft u met een mixer werken totdat een homogene, papperige massa is verkregen.

De tegeloplossing voorbereiden.

Nadat u de oplossing een paar minuten hebt bewaard, mengt u hem opnieuw. Controleer de consistentie - het mengsel moet van plastic zijn en mag niet uit de troffel glijden.

Klaar-oplossing voor het invullen van formulieren.

Om het product gemakkelijker te verwijderen te maken, borstelt u de olie op de binnenoppervlakken en bedekt u de hoeken en uitstekende vlakken zorgvuldig.

Smering van plastic mallen.

Vul het formulier met een tweederde oplossing, zorgvuldig afdichtend met een troffel.

Vul het formulier in met een oplossing.

Schud en schud de container, verdun het mengsel gelijkmatig. Probeer volledig uit de lucht te komen.

We verdelen de oplossing in de vorm.

Vul het substraat met de oplossing naar boven, sluit af en schud opnieuw. Maak de achterkant van de tegel glad, laat kleine onregelmatigheden achter voor betere grip tijdens het leggen.

Vul alle formulieren in, plaats ze op een schaduwrijke plaats zonder tocht en bedek ze met plasticfolie.

Tegels in vormen drogen.

Bij temperaturen van 20 ° C en hoger kunnen de tegels de volgende dag worden geopend, waardoor de containers stil blijven staan.

Drogen van tegels in vormen - de tweede dag.

Na twee dagen verwijdert u de gietstukken door de mallen voorzichtig te draaien en lichtjes op de plastic bodem te drukken. Vouw ze in rijen met een hoogte van niet meer dan 5 stukken om te drogen.

Geglazuurde tegels drogen.

Onderhouden een zelfgemaakte tegel onder een luifel gedurende drie weken, totdat de concrete oplossing de berekende sterkte krijgt.

Hoe cementtegels te leggen doe het zelf

Een tuinpad dat alleen bestemd is voor voetgangersbewegingen kan worden geregeld zonder een serieuze voorbereiding van de basis als:

 1. In plaats van het pad ligt een goed vertrapte grond, niet opgegraven en niet verrijkt in de afgelopen jaren.
 2. Het niveau van het oppervlak is geschikt voor hoogte en wordt niet overstroomd met water.

Beoordeel het gebied waar de toekomstige stoep zal liggen. Als de grond aan alle voorwaarden voldoet, gebruik dan een vereenvoudigde methode om tegels te leggen.

Lijst met benodigde apparatuur

 1. Bouw auto.
 2. Emmer.
 3. Shovels.
 4. Bubble niveau.
 5. Roulette.
 6. Haringen.
 7. Elastisch touw.
 8. Hamers - rubber en metaalbewerking.
 9. Schaar.
 10. Broom.
 11. Spuit de slang of gieter.
 12. De Bulgaar, een schijf op een steen.

Uitrusting en materialen voor het leggen van cementtegels.

Zand is vereist op de nivelleerinrichting: één kar (ongeveer 6-7 emmers) per spoor van 2 m lang en ongeveer 60 cm breed.Het gebruik van geotextielen voorkomt mogelijk uitwassen van de zandlaag en vermindert onkruidontkieming, maar zonder dat het pad vrij duurzaam zal zijn .

Tegelopeenvolging

Nadat de contouren van het spoor zijn geschat, verwijdert u de vegetatie met een bajonetspade en snijdt u de bovenste laag aarde.

De weg voorbereiden voor het tuinpad van het apparaat.

Steek de pinnen in en strek het touw aan de rand van het pad, plaats het op een hoogte van 60-80 cm en plaats het in overeenstemming met de geplande helling.

Vul de inkeping met zand van ongeveer 20-30 mm. Maak het maaiveld glad, focus op het touw - creëer een min of meer vlak oppervlak zonder hobbels en holtes.

Water de nivellerende laag van de gieter tot plassen beginnen te vormen. Voeg waar nodig zand toe en laat opnieuw morsen. Controleer de kwaliteit van het zandkussen, loop op het oppervlak. Er blijven ondiepe afdrukken over - de laag is goed verpakt.

De onderliggende zandlaag.

Knip een stuk geotextielmateriaal op maat en bedek het met de bodem van de greppel, met kleine toelagen aan de zijkanten over.

We leggen geotextielen op de onderliggende zandlaag.

Gebruik zand gezift door een fijn gaas, giet een bevestigingslaag met een schep.

We plannen een werkende laag gezeefd zand.

Geef de hoogte van de tegellocatie weer - de afstand van het zandige substraat tot het touw moet overeenkomen met de dikte van de straatsteen. Trek aan het zand en hark het overtollige "op zichzelf". Condenseer het zandbed met water, vul zo nodig de holtes.

We laten de vuurtorens zakken, egaliseren het zand.

Leg de eerste tegel, gelijk aan het touw en diep overstromend met een rubberen hamer.

We leggen de eerste tegels.

Voeg zand toe wanneer u de bestrating met een kleinere dikte moet plaatsen. In zelfgemaakte cementgietwerk zijn vaak niet-standaard afmetingen.

Pas de hoogte van het leggen van het tuinpad aan.

Leg de resterende tegels end-to-end en controleer de vlakheid van het oppervlak. Giet het zand royaal van de zijkanten van de loopbrug en in de opening.

Veeg over het pad met een bezem, maak het oppervlak van de straatstenen schoon en drijf het overtollige weg in de leegte. Stap niet op de tegel totdat de naden volledig zijn gevuld.

We vegen het overtollige zand weg.

Verstuif de bestrating van de gieter, voeg gruis toe aan de verschenen openingen en spoel het water opnieuw.

Het zand wordt samengeperst met water.

Maak voor elke nadering een strook van ongeveer 2-2,5 m lang. Nadat u de site met plaveienplaten hebt gevuld, gaat u verder. De bestrating zonder spleten leggen - na verloop van tijd verspreiden de betonnen elementen een beetje en verschijnen naden van 3-4 mm, noodzakelijk voor thermische uitzetting.

Wanneer aan alle vereisten van de weloverwogen technologische keten wordt voldaan, zal het resultaat een duurzaam tuinpad zijn.

Fototuinpad van eigengemaakte tegels.

Hoe zorg je voor het pad in de tuin

Let op de staat van de gelegde bestratingplaten, reinig tijdig de bladeren en laat de overstroming van de baan niet toe met smeltwater.

Verwijder in de winter vers gevallen sneeuw, laat het niet verstoppen, anders ontstaat er bij het intreden van ontdooien ijs op het oppervlak, dat moeilijk te verwijderen is zonder de betontegel te vernietigen.

Fototuinpad in de winter.

Een schone, nette canvasbaan of natuurlijk met onkruid bedekte openingen tussen de platen - een kwestie van smaak.

Leggend materiaal dat het ontstaan ​​van onkruid voorkomt, lost het probleem niet volledig op. Vegetatie verschijnt nog steeds, maar minder en het is gemakkelijker te verwijderen - trek gewoon de spruiten eruit en vervang de aanvulling.

Het is gemakkelijk om voor een "wild" tuinpad te zorgen en het is niet elk jaar om de procedure uit te voeren. Om terug te keren naar het pad van de vorige staat die je nodig hebt

 1. Emmer.
 2. Het mes.
 3. Handmatige onkruidheffer.
 4. Grasschaar.
 5. Broom.
 6. Tuinfan.

Hulpmiddel voor het schoonmaken van het tuinpad van het gras.

Vooruitgang op het spoor schoonmaken

Verwijder het grote onkruid aan de zijkanten van de loopbrug met behulp van een lifter: plak het gereedschap naast de wortel, draai rond de scheut en trek de plant met uw hand naar buiten.

Zorg voor het pad in de tuin.

Trek het gras in het canvas, waarbij je de wortelstok eerder diep sneed met een mes.

Verwijder onkruid uit de openingen tussen de tegels.

Gebruik tondeuses om extra planten langs het pad af te knippen.

Verwijder onkruid langs het pad.

Maak de grond tussen de tegels los met een mes tot een diepte van 2-3 cm.

Reinig de verbindingen met een plastic ventilator ongeveer de helft van de dikte van de asfalteermachine.

De naden van het tuinpad schoonmaken.

Loop met een bezem over het pad en veeg aardekorrels weg.

Het pad vrijgemaakt van onkruid in de datsja.

Dat is alles - uw pad is als nieuw geworden.

Budgetversie van het tuinpad - foto.

Het plaveisel dat op het zand is gelegd, laat perfect water door, en een lichte beweging van de tegels wordt geëlimineerd door het beschadigde gebied over te brengen. Elk tuinpad zakt tijdens de werking, maar dankzij de zachte basis kunt u fouten snel en met een minimum aan inspanning corrigeren.

Voordelen van straatstenen

De samenstelling van tegels heeft zijn belangrijke voordelen ten opzichte van andere materialen:

 1. Duurzaamheid en sterkte. Door de jaren heen heeft de tegel zijn uitstekende eigenschappen en originele uiterlijk behouden. Het is bestand tegen lage temperaturen, vervorming en scheuren.
 2. Economy. De directe kosten van dit materiaal zijn hoger dan andere. Maar gezien de duurzaamheid en het gemak van onderhoud, zijn de voordelen ervan voor de hand liggend.
 3. Milieuvriendelijkheid. Bij de vervaardiging van tegels worden geen schadelijke, agressieve stoffen gebruikt die vrijkomen bij verhitting in de omgeving. Onaangename geur is ook niet vreemd aan dit materiaal.
 4. Eenvoudig te onderhouden. De tegel heeft alleen periodiek wassen nodig. Water sijpelt in de gaten tussen het materiaal. Indien nodig kunnen afzonderlijke onderdelen eenvoudig worden vervangen of gerepareerd. Bovendien is tegelmateriaal herbruikbaar.
 5. schoonheidsleer. De absolute verscheidenheid aan vormen, kleuren en diktes maakt straatstenen de meest succesvolle oplossing voor het modelleren van de site.

Naast deze functies kunnen straatstenen op zichzelf worden gemaakt. Dit proces is behoorlijk lang, tijdrovend, maar ook heel opwindend tegelijk. Met onafhankelijke productie kunt u exclusieve tuinpaden met de gewenste vormen en kleuren bouwen. Bovendien kan het besparen van geld aanzienlijk zijn.

Voorbereiding van gereedschappen en materialen

De sleutel tot succes bij de vervaardiging van duurzame en mooie straatstenen ligt in de zorgvuldige voorbereiding van schrootgereedschap:

 • Betonmixer. Het vereenvoudigt het proces van het kneden van cementmortel enorm.
 • Vormen van plastic of siliconen. Ze zijn nodig om de gewenste vorm van het product te geven. Ze worden verkocht in bouwmarkten. Kan verschillende vormen en grootten hebben. Om het proces te versnellen, is het raadzaam om minstens 10 stuks van elk type te kopen. Elk formulier is ontworpen voor niet minder dan 200 gebruiksmogelijkheden.

 • schudapparaat. Het wordt gebruikt om de oplossing alle holten en convexiteiten van de vormen te laten vullen. Het is een metalen frame, gemonteerd op het bureaublad. Een vibratiemotor is ermee verbonden, waardoor de nodige trillingen worden gecreëerd. Dit apparaat kan nergens door worden vervangen. Zonder dit kan het eindproduct in de handen afbrokkelen.

 • emmers.
 • Lopatka.
 • Troffels.
 • Borstels.
 • Capaciteiten voor invetten en weekmaker.
 • Doek doek.

Om de oplossing voor te bereiden, hebt u het volgende nodig:

 • zand- gezeefde rivierfractie van 0,4-0,6 mm (18 kg).
 • cement- zonder versterking voor gietstukken van het merk 400-500 (20 kg).

 • water- 15-17 liter, afhankelijk van de stijfheid.
 • Vet voor schimmel (zonder onzuiverheid van olieproducten).
 • het wassen (voor het wassen van producten na verwijdering uit de mal).
 • ontharder- merk C-3 (70 g).
 • Indien gewenst - kleurpigmenten (0,5-0,7 kg).

Wat betreft de vormen voor de tegel, veel tuinders liever op te slaan. De meest voordelige optie is om de formulieren zelf te maken. Voor de vervaardiging kunt u de balken van hout van 5x5 cm en kleine latten gebruiken.

Dit proces kost veel tijd en moeite. Maar wanneer de tegels worden gemaakt met hun eigen handen, kunnen de vormen van hout helpen om de verharde tegels volledig probleemloos te maken. Hiervoor heeft u spijkers nodig, de staven en lamellen vastmaken, de vormapparatuur voorzichtig demonteren en demonteren.

De oplossing in het formulier gieten

Ten eerste is het noodzakelijk om de vormen te verwerken met smeerolie of emulsie. Maar het meest effectief in dit geval - spray in een spuitbus.

Om de prestatiekenmerken van de tegel te verbeteren, kan na het vullen van de helft van de mal een metalen gaas of draad op de massa worden gelegd en pas daarna kan de mal naar boven worden gevuld.

Pin
Send
Share
Send
Send