Algemene informatie

Hoe zich te ontdoen van phytophthora op aardappelen? Oorzaken en methoden van strijd

Pin
Send
Share
Send
Send


Phytophthora vindt plaats op de groene delen van planten: stengels, bladeren, steeltjes en beïnvloedt ook de knollen. De ziekte beïnvloedt de aardappelen intensiever met een hoge luchtvochtigheid en matig warm weer. Natuurlijk willen kwekers in een korte tijd van de ziekte af en beschermen ze het planten in de toekomst.

Hoe te vechten

Je kunt de ziekte op verschillende manieren bestrijden: dit en chemische middelen om aardappelen en mensen te beschermen. Overweeg wat de belangrijkste methoden zijn voor controle en preventie van het optreden van phytophthora.

De manifestatie van bacterievuur op aardappelen

Voorbereidingen en verwerkingstijd voor het planten

In de grond kan vegetatie voorkomen die is geïnfecteerd met sporen van de schimmel. Om de infectie niet te verspreiden, in het voorjaar, vóór het planten, wordt de grond bewaterd met Bordeaux-mengsel of kopersulfaatoplossing (1-3%), waarna de aarde wordt opgegraven.

De compositie wordt voorbereid op de dag van de landingen vóór het spuiten wordt het gemengd. Doe de oplossing in een sproeier en bespuit de gekiemde aardappelen, wacht 1-2 uur, na het planten van de knollen. Geadviseerd wordt om knollen naar de landingsplaats af te leveren in gesloten verpakkingen.

U kunt in plaats daarvan medicijn Maxim.

Hoe de bescherming van aardappelen tegen aardappelziekte na het planten te garanderen

Om de cultuur tegen de ziekte te beschermen, breng je verbindingen aan met koper, bijvoorbeeld Bordeaux-mengsel 1% (het wordt bereid door 100 g kopersulfaat, 100 g kalk in een emmer water van tien liter te gieten).

De intervallen tussen 7-10 dagen spuiten. Laatst gesproeid 21 dagen vóór de oogst.

Gelijktijdig met het spuiten kan het Bordeaux-mengsel geen andere fungiciden gebruiken.

Bordeaux-mengsel

Middelen om aardappels te voorkomen van phytophthora

  • Isoleer gezonde struiken van zieke mensen, inclusief afvalophaling, wieden, dit zal het verschijnen van de ziekte op de stengels en bladeren uitstellen tot de tijd van ontluiking.
  • Kies voor het planten alleen gezonde aardappelen.
  • Behandel paddenstoelen met schimmels.
  • Houd gewasrotatie: ze planten aardappelen per jaar, na 2 jaar weer lupinen, bonen, bonen en dan aardappelen.
  • Als je de bosjes hoog opstapelt, beschermt het hen gedeeltelijk tegen secundaire infecties.
  • Sanitaire maatregelen - we staan ​​geen stagnatie van vocht toe, het is niet nodig om de aardappels water te geven door 's avonds te sprenkelen, want anders zal er' s morgens dauw verschijnen, en het onkruid tijdig verwijderen.
  • Vermijd overmatige stikstof.
  • Maai de toppen een week voor de oogst.als je van plan bent om aardappelen te gebruiken, en voor 10 dagen, als je van plan bent om de knollen in de toekomst te planten.
  • Oogst wanneer er geen regen is, na het drogen van de aardappelen gedurende 5 uur. Graaf de gangpaden 5 dagen vóór de oogst. Dit maakt het plukken van aardappelen eenvoudiger en verwijdert onkruid.

Pin
Send
Share
Send
Send