Algemene informatie

Aardbeienras Queen Elizabeth

Pin
Send
Share
Send
Send


Bijna op elke site kun je heldere aardbeien vinden. Deze vruchten kunnen als vers geproefd worden en er heerlijke jam en jam van maken. Aardbeienras "Elizabeth", dat ook de naam "Queen Elizabeth" of "Elizabeth II" heeft, is erg populair bij tuinders. Heesters brengen behoorlijk grote vruchten. Tegelijkertijd is het niet nodig om speciale agrotechnische maatregelen uit te voeren voor de teelt van dit gewas. Het artikel zal bevatten: beschrijving van het aardbeienras "Elizaveta", recensies, foto's van de plant en nuttige aanbevelingen. Na het lezen van deze informatie kan iedereen deze cultuur zelfstandig laten groeien. Het is ook de moeite waard om de regels van zorg en voeding voor planten van deze soort te overwegen.

Aardbei "Elizabeth": beschrijving van de variëteit, foto's, beoordelingen

Dit type cultuur behoort tot de categorie remontant. Dit betekent dat u in de zomer vele malen kunt oogsten. De eerste keer dat de plant wordt bevrucht, begint rond het derde decennium van mei of begin juni. Daarna heeft de plant een beetje tijd nodig om kracht te krijgen. De tweede oogst kan worden genomen in de tweede helft van juli. Dan dragen aardbeien vruchten in augustus. Als het warm weer is, kun je in het najaar nog wat bessen krijgen. Tegelijkertijd blijft het gewas gewassen produceren tot aan de nachtvorst.

Struiken met uitgestrekte begroeiing en sterke stammen ontmoeten elkaar op de foto van aardbeienras "Elizabeth". Recensies met een beschrijving van de bessen vertellen over hun asymmetrische vorm, die een beetje op kegels lijkt. Ook hebben de vruchten een felle rode kleur.

Deze variëteit brengt vrij grote bessen mee, waarvan het gewicht kan oplopen tot 50 g. Met de juiste zorg voor het gewas van een struik, kunt u maximaal 2 kg sappig fruit krijgen.

De voordelen van de variëteit

Voordat aardbeien "Elizabeth" worden geplant, is het de moeite waard om de positieve aspecten van dit type cultuur te onderzoeken:

 1. Begint veel eerder te rijpen dan andere soorten van deze bes.
 2. Beert fruit voor het begin van koud weer.
 3. Bestand tegen de meeste soorten ziekten en plagen.
 4. De bessen zijn erg groot en mooi, zodat ze kunnen worden gekweekt voor de groothandel.
 5. Verdraagt ​​perfect vorst.
 6. Bessen worden lange tijd opgeslagen en worden goed getransporteerd.
 7. Tijdens het koken valt het fruit niet uit elkaar.
 8. Begint vrucht te dragen in het landingsjaar.

Bovendien worden de takken met bessen niet op de grond gedrukt en rotten ze niet.

Gebrek aan variatie

Gezien de kenmerken van de aardbei "Elizabeth", is het redelijk om te zeggen over de minpunten van deze variëteit:

 • als het weer te warm is, dan houden de struiken op te groeien en vrucht te dragen,
 • bij constante regens worden de bessen waterig en niet zo zoet
 • na drie jaar teelt, worden de vruchten kleiner, dus de struiken worden aanbevolen om elke 2 jaar te worden vernieuwd,
 • goed vruchtbaar alleen in vruchtbare grond en op voorwaarde van tijdige voeding.

Opgemerkt moet worden dat de smaak van bessen erg afhankelijk is van weersomstandigheden. Daarom, als er weinig zonnige dagen in de regio zijn en het vaak regent, is het de moeite waard om een ​​andere cultivar te kiezen.

Aardbei "Elizabeth": groeien en verzorgen

Eerst moet je een zonnige en droge plaats voor de plant kiezen. Je moet ook zorgen dat de struiken worden beschermd tegen de wind. Het wordt niet aanbevolen om Elizaveta remontante aardbeien in het laagland te planten. Het groeit het beste op zandige en leemachtige landen. In wetlands overleeft de plant het niet.

Let ook op de zuurgraad van de grond, deze mag de 6 pH niet overschrijden. Om de kwaliteit van het land te beoordelen, volstaat het om een ​​speciale elektronische gadget aan te schaffen.

Het is het beste om een ​​gewas te planten in het derde decennium van juli of begin augustus. Sommigen geven er de voorkeur aan dergelijke gebeurtenissen in het najaar te houden. In dit geval zullen alle opkomende bloemstelen moeten worden afgescheurd. Als er geen sterke koudegolf is in de lente, kunt u de landing uitstellen tot in deze tijd van het jaar.

In de regel worden broedende en snorharen gebruikt voor de fokkerij. Tegelijkertijd moet op één stopcontact minimaal 2-3 bladeren zijn.

Sommigen geven de voorkeur aan aardbeizaden "Elizabeth". In dit geval moeten de zaailingen thuis landen en vervolgens naar de open grond brengen.

Beginnen met het verzorgen van de plant moet in de beginfase zijn. Om dit te doen, is het voor het planten nodig om het gebied op te graven en alle wortels van onkruid, stenen en ander puin eruit te verwijderen. Als de struiken een te ontwikkeld wortelsysteem hebben gevormd, is het aan te raden deze een beetje te kappen. Het is beter om gedroogde bladeren te verwijderen, zodat ze geen voedingsstoffen achterlaten.

Het is noodzakelijk om struiken te planten op een afstand van ten minste 25 cm tussen spruiten en ten minste 50 cm tussen rijen planten.

Het wordt aanbevolen om organische of minerale meststoffen aan voorbereide putten toe te voegen. Om dit te doen, geschikt calciumnitraat en rotte mest.

Hoe te planten?

Met de overwoekerde snor van aardbei "Elizabeth" moet je voorzichtig handelen. Om goed te landen, moet je:

 1. Om de putten op de vereiste afstand van elkaar te vormen. Giet een kleine heuvel in elke inkeping.
 2. Voeg een dressing toe voor aardbeien "Elizabeth".
 3. Geef de bronnen water.
 4. Leg jonge struiken erin en maak hun wortels in een neerwaartse richting recht.
 5. Bedek de planten op zo'n manier dat het 'hart' van de cultuur niet ondergronds wordt gevonden. Anders zullen de struiken rotten.
 6. Bedek jonge planten met plastic flessen met gaten.

Nadat de bovenste laag van de aarde een beetje uitdroogt, moet je de struiken opnieuw water geven.

Blijven bemesten de planten nodig hebben om de eerste vruchtzetting cultuur. Het is het beste om te gebruiken in de vorm van een oplossing van top-dressing-as of speciale formuleringen die specifiek voor deze plant zijn bedoeld.

Watergift: beoordelingen van tuiniers

Het feit dat de plant niet genoeg water heeft, geeft de bladeren van de cultuur aan. Als ze verwelken en er levenloos uitzien, moet je de grond bevochtigen. Het is echter beter om zo'n staat niet naar voren te brengen.

Volgens beoordelingen van ervaren tuinders, is het water geven van aardbeien "Elizabeth" het beste 2 keer per week gedaan. Als het echter erg warm is en er sprake is van sterke droogte, wordt het aanbevolen om elke 2-3 dagen water te maken.

Sommige tuinders doen ook een beroep op een beetje bedrog om het besproeien van de plant te verminderen. Om dit te doen leggen ze hooi rond de struiken. Het houdt vocht goed vast en zorgt ervoor dat planten langer meegaan. Bij constante regenval kan het hooi echter gaan rotten, dus het moet worden verwijderd.

Tuinders raden aan aardbeien alleen "onder de struik" te drenken. Als er vocht op de bladeren van de plant komt, kunnen de bladeren bij warm weer worden verbrand.

Voor aardbeien van dit ras wordt het aanbevolen om stikstofsupplementen te gebruiken die in de eerste helft van de zomer en de lente worden aangebracht. Het is het beste om natrium- of calciumnitraat te gebruiken.

Stikstof heeft een positief effect op de ontwikkeling van groene plantelementen. Kalium is noodzakelijk voor de volledige ontwikkeling van de wortelstok. Ook helpt dit onderdeel de beschermende functies van aardbeien te versterken. Dankzij dit ontwikkelen de vruchten zich op de juiste manier. Calcium wordt aanbevolen om ervoor te zorgen dat essentiële sporenelementen niet "in de grond gaan". De vermelde componenten verminderen het alkalinegehalte van de aarde. Bovendien kunt u de plant aan het einde van de zomer voeden. In dit geval kunnen op chloor gebaseerde meststoffen niet worden gebruikt.

Ook adviseren deskundigen het gebruik van organische meststoffen. Onder hen is in de eerste plaats rotte mest. Daarnaast hebben kruideninfusies en humus een positief effect. Als u zich niet wilt bezighouden met zelf-voorbereiding van top dressing, dan kunnen kant-en-klare mengsels op basis van biohumus worden gekocht bij een gespecialiseerde winkel.

Topdressing (extra wortel) in de loop van de bloei

Dit type kunstmest is erg handig voor planten. Hier zijn de beste recepten van ervaren tuinders:

 1. Meng 2 g kaliumnitraat en mangaan. Voeg 1 g boorzuur toe, verdund in warm water. Voeg aan het mengsel een liter vloeistof toe.
 2. Los 300 g as op in een liter heet water en meng grondig. Het resulterende mengsel moet gedurende 2 uur worden geïnfuseerd en worden belast.
 3. Giet 1000 g geperste gist met vijf liter water en houd de resulterende samenstelling 24 uur aan. Daarna kan de oplossing worden gebruikt voor het spuiten van aardbeien.

Bovendien kunt u ready-feeding kopen. Er moet echter voor worden gezorgd dat de componenten van de samenstellingen niet hetzelfde zijn.

Bemesting met vruchtvorming

Wanneer het leggen van bessen plaatsvindt, is het noodzakelijk om alle bladverbanden uit te sluiten op basis van anorganische componenten. Tegelijkertijd raden tuinders aan om de volgende wortelmeststoffen te bereiden:

 1. Verdun een paar kg verse mest in een emmer water en laat de compositie gedurende 3 dagen intrekken. Daarna moet de resulterende massa worden verdund met 10 liter water.
 2. Neem een ​​paar kg kippenmest en verdun in een emmer water. Laat het mengsel gedurende 3 dagen infunderen. Daarna moet een portie van de oplossing 10 porties water toevoegen.

Bemesting na vruchtlichamen

Aangezien dit ras verschillende keren per seizoen gewassen produceert, is het na elk proces noodzakelijk om de nodige agrotechnische maatregelen te nemen. Voor aardbeien wordt de verzorging na de vruchtvorming als volgt uitgevoerd:

 1. In de vroege zomer, wordt het aanbevolen om planten te voeden met calciumnitraat. Daarna kun je een beetje organisch maken.
 2. Aan het einde van de zomer, volgens beoordelingen van tuiniers, is het het beste om planten met een agroplant te bemesten. Hierna kunt u ook biologische dressing toevoegen.
 3. In de herfst wordt aanbevolen om de struiken te voeden met organische stof en kalium.

Voor aardbeien is het vruchtdragen na het vruchtlichamen erg belangrijk, omdat de gewasopbrengst ervan afhangt.

Hoewel deze plant nogal resistent is tegen de meeste ziektes, kan zware neerslag op de bladeren vlekken vormen. Daarom is het aanbevolen om bij hoge luchtvochtigheid de planten te bedekken.

Als we het hebben over ongedierte, vallen ze soms deze verscheidenheid aan aardbeien aan. Om de planten te beschermen, gebruiken ervaren tuinders vaak bitoxibacilline. Hieruit kunt u een oplossing voorbereiden.

Het moet het blad van aardbeien periodiek inspecteren. Als er tekenen van schade werden gezien, moet de plant worden behandeld. Het wordt ook aanbevolen om de kenmerken van de meest voorkomende plagen te kennen.

Maybot-larven

Deze plagen worden beschouwd als de meest fervente vijanden van aardbeien van deze variëteit. Om zich te ontdoen van parasieten is Trichopol het meest effectief. Het is voldoende om het langs de bedden of direct onder de struiken te strooien.

Als de keversrollen alleen bepaalde struiken raken, kunnen ze worden bewaterd met ammoniak, waarvan 1 theelepel moet worden verdund in een liter water. Deze behandeling wordt in het zomerseizoen meerdere keren aanbevolen. Bovendien bevat ammoniak stikstof, wat nuttige aardbeien zijn.

Nematoden en bugs

Microscopische wormen bouwen hele labyrinten in de bessen en bladeren van de plant, dus je moet ze zo snel mogelijk kwijtraken. Om dit te doen, strooi haver onder de struiken. Het wordt ook aanbevolen om calendula en goudsbloemen naast aardbeien te planten.

Bedwantsen kunnen gemakkelijk worden geïdentificeerd aan de hand van hun karakteristieke onaangename geur, die de smaak van het fruit kan beïnvloeden. Om er vanaf te komen, moet je zwarte cohosh tussen struiken planten.

Aardbeiensnor fokken

Om een ​​grote aardbeienplantage te krijgen, is het niet nodig om te lijden aan de ontkieming van zaden en de voorbereiding van jonge zaailingen. Veel gemakkelijker om snorplanten te gebruiken. Dit kan op twee manieren worden gedaan.

Als de struiken vrij dicht bij elkaar groeien, volstaat het om alleen de mof van de hoofdbus naar de grond te duwen. Nieuwe struiken zullen snel wortel schieten en beginnen vruchten af ​​te werpen. Om de snorharen te fixeren, kunt u alle beschikbare materialen gebruiken, zoals stenen of gebogen draad.

Wanneer tuiniers van plan zijn jonge planten op een nieuwe plek te planten of zaailingen voor de verkoop willen bereiden, plaatsen ze aardbeienbussen in transportpotten.

Ook kan de snor eenvoudig worden afgesneden en geplant op elke geselecteerde plaats in de buitenwijk.

Rekening houdend met de beschrijving van de variëteit aan aardbeien "Elizabeth", foto's en overzichten van deze variëteit, kunnen we concluderen dat dit gewas pretentieloos is en een hoge opbrengst heeft. Met de juiste zorg en tijdige voeding, zal de plant het hele zomerseizoen en vóór het begin van de eerste sterke nachtvorst genieten van zoete bessen.

Koningin Elizabeth

Aardbeistruiken zijn vrij hoog, krachtig, zeer uitgestrekt. De bladeren zijn groot, hol, lichtgroen van kleur, glanzend. De tanden van de randen van de bladplaat zijn scherp. Snorvariatie vormt veel. De bloemen zijn wit, niet gedraaid. Stelen sterk, staand, gelegen ter hoogte van de bladeren, niet geneigd om op de grond te liggen onder het gewicht van het gewas.

Bessen zijn groot, regelmatig rond-conisch van vorm, wanneer de eerste oogst kan worden gedomineerd door kamvormige vruchten. De huid is rood, glanzend. Het vlees is vrij dicht, sappig, met een uitgesproken aroma. De smaak van het dessert van de eerste koningin Elizabeth is zoet en zuur, harmonieus, maar in smaak verliest het merkbaar zijn verbeterde versie. Bessen zijn universeel in gebruik, goed in elke vorm. Ze verdragen ook transport en opslag op korte termijn (ongeveer 3 dagen). Het uiterlijk van de vruchten van aardbeien is prachtig, naast na het oogsten blijven ze droog en netjes, zodat het ras geschikt is voor commerciële teelt. Toch moet worden gezegd dat koningin Elizabeth 2 de eerste agrofirms van grote plantages bijna volledig heeft verdreven en dat de "oorspronkelijke" variëteit op dit moment alleen leeft op de achtertuinpercelen van tuinders en in kleine boerderijen.

Vruchtlichamen begint op een lange lichte dag, ongeveer vanaf het begin van juni. Het oogsten van aardbeien geeft snel, rijpt zeer vriendelijk, wat de verzameling vergemakkelijkt. Er is echter één nuance - vruchtvorming vindt plaats in een korte tijd, vooral in regio's met een korte zomer. Dus de opbrengst van de eerste Elizabeth is veel lager dan de tweede, grotendeels vanwege de duur van de vruchtlichamen. Wat de grootte en het gewicht van de bessen betreft, zijn de verschillen tussen de twee familieleden niet zo groot. In de "originele" variëteit kan het gemiddelde gewicht van de bessen in een seizoen variëren in het bereik van 20-30 gram, afhankelijk van landbouwtechnologie en weersomstandigheden. Bij de eerste oogst kunnen gigantische vruchten worden gevormd en tot 100 gram, maar een meer haalbaar resultaat is 40 gram. Overigens zijn aardbeienvruchten stabiel, bessen krimpen aan het einde van het seizoen slechts licht.

De gemiddelde opbrengst per plant is 1 kg, maar deze kan oplopen tot 1,5 kg met de juiste landbouwtechnologie. Opgemerkt moet worden dat dergelijke indicatoren veilig als hoog kunnen worden beschouwd, de variëteit kan vol vertrouwen concurreren met andere populaire variëteiten op de markt. Maar natuurlijk verliest ze duidelijk haar volgeling. In termen van enkele andere kenmerken verschillen de 'verwanten' niet bijzonder, dus gaan we verder met de beschrijving van de tweede variëteit, die de vorige koningin gemakkelijk van de aardbeitroon verving.

Heeft agrotehnika

Het is tijd om te praten over groeien. Laten we beginnen met de eerste Elizabeth. In landbouwtechnologie is het vrij eenvoudig, vereist niet veel aandacht. Het is alleen belangrijk om de meest standaard maatregelen uit te voeren, om voldoende vocht in de bodem te bewaken en om tijdig te bemesten. Het vereist niet veel dressings, twee of drie per seizoen is voldoende. Bijzondere aandacht moet worden geschonken aan het verwijderen van bakkebaarden, aangezien aardbeien deze in grote hoeveelheden vormen. Ze nemen veel voedingsstoffen over, dus als je hun aantal niet rationaliseert, krimpen de bessen. Vergeet niet om de plantage op tijd te verjongen. Voor dit ras moet zo'n evenement ongeveer eens in de 2-3 jaar worden gehouden, afhankelijk van de intensiteit van het gebruik.

Gedurende een aantal jaren werkte ze als een televisieprogramma-editor bij toonaangevende producenten van sierplanten in Oekraïne. In de datsja, van alle soorten agrarische werken, geeft de voorkeur aan oogsten, maar omwille van dit, is ze klaar om regelmatig te wieden, plukken, knijpen, water, vastbinden, uitdunnen, enz. Ik ben ervan overtuigd dat de lekkerste groenten en vruchten thuis worden verbouwd!

Heb je een fout ontdekt? Selecteer de tekst met de muis en klik op:

"Vorstbestendige" variëteiten van tuinaardbeien (meestal alleen "aardbeien") hebben ook beschutting nodig, evenals gewone variëteiten (vooral in die regio's waar er sneeuwloze winters of vorst zijn afgewisseld met ontdooien). Alle aardbeien hebben oppervlakkige wortels. Dit betekent dat ze zonder dekking uitvriezen. De overtuiging van de verkopers dat aardbeien "vorstbestendig", "winterhard", "vorstbestendig tot -35", enz. - zijn bedrog. Tuinders moeten in gedachte houden dat nog niemand het wortelsysteem van aardbeien heeft kunnen veranderen.

Oklahoma boer Karl Burns ontwikkelde een ongewone variëteit van veelkleurige maïs genaamd Rainbow Corn. Зерна на каждом початке – разных цветов и оттенков: коричневые, розовые, фиолетовые, голубые, зеленые и др. Такого результата удалось добиться путем многолетнего отбора наиболее окрашенных обычных сортов и их скрещивания.

Один из самых удобных методов заготовить выращенный урожай овощей, фруктов и ягод – заморозка. Некоторые полагают, что замораживание приводит к потере питательных и полезных свойств растительных продуктов. Als resultaat van het onderzoek ontdekten wetenschappers dat de vermindering van de voedingswaarde tijdens het invriezen vrijwel afwezig is.

Het thuisland van peper is Amerika, maar het belangrijkste veredelingswerk voor de teelt van zoete variëteiten werd met name uitgevoerd door Ferenc Croat (Hongarije) in de jaren 20. XX eeuw in Europa, voornamelijk in de Balkan. Peper is al vanuit Bulgarije naar Rusland gekomen, daarom heeft het zijn gebruikelijke naam gekregen: "Bulgaars".

Van variëteitstomaten kun je "je" zaden krijgen voor het volgende jaar (als je de variëteit echt leuk vond). En met hybride is het nutteloos om het te doen: de zaden zullen worden verkregen, maar ze zullen het erfelijke materiaal dragen van de verkeerde plant waaruit het is genomen, maar van zijn vele "voorouders".

Het is noodzakelijk om medicinale bloemen en bloeiwijzen te verzamelen aan het begin van de bloeiperiode, wanneer het gehalte aan voedingsstoffen daarin zo hoog mogelijk is. De bloemen worden verondersteld door handen gescheurd en trekken de ruwe stelen af. Gedroogde verzamelde bloemen en kruiden, verspreid in een dunne laag, in een koele ruimte op natuurlijke temperatuur zonder toegang tot direct zonlicht.

Er is geen natuurlijke bescherming voor tomaten van de late bacterievuur. Als de phytophtora aanvalt, gaan alle tomaten (en ook aardappelen) verloren, ongeacht wat er in de beschrijving van de variëteiten wordt gezegd ("rassen resistent tegen aardappelziekte" zijn slechts een marketingtruc).

Nieuwe Amerikaanse ontwikkelaars - robot Tertill, die wiedt in de tuin. Het apparaat is uitgevonden onder leiding van John Downes (de maker van de robotstofzuiger) en werkt autonoom onder alle weersomstandigheden en beweegt op oneffen oppervlakken op wielen. Tegelijkertijd snijdt hij alle planten onder de 3 cm af met de ingebouwde trimmer.

Natuurlijke toxines zijn te vinden in veel planten, geen uitzondering en die worden gekweekt in tuinen en moestuinen. Dus in de kuilen van appels, abrikozen en perziken is er blauwzuur (blauwzuur), en in de toppen en schil van onvolgroeid solanaceous (aardappelen, aubergines, tomaten) - solanine. Maar wees niet bang: hun aantal is te klein.

Pin
Send
Share
Send
Send