Algemene informatie

Ei rassen: de beste

Pin
Send
Share
Send
Send


Uit de geschiedenis van de vorming van kippenei-eieren of, zoals ze ook worden genoemd, werden "eieren leggen" kippenrassen afgeleid (zoals de naam al aangeeft), specifiek voor het produceren van een groot aantal eieren. Rassen verschenen op verschillende tijdstippen. Sommige zijn bijvoorbeeld ontstaan ​​als gevolg van natuurlijk fokken of kruisen, uitgevoerd zonder de medewerking van specialisten (bijvoorbeeld het ras Leghorn of Ushanka).

In de 19e eeuw werd het creëren van kippenrassen "op de transportband" geplaatst en bij het fokken van bepaalde rassen werd een nogal complex meerstapsproces uitgevoerd: kruising van vertegenwoordigers van verschillende rassen, fokken, het vergroten van de populatie van bepaalde rassen, het consolideren van bepaalde kwaliteiten of het creëren van nieuwe rassen.

Bij het fokken van eierrassen van kippen, wordt altijd de nadruk gelegd op de productie van eieren, maar de vleeskwaliteit van de vogel wordt volledig genegeerd, omdat er een omgekeerd verband bestaat tussen het gewicht van de vogel en de eiproductie: hoe hoger de eerste indicator, hoe lager de seconde.

Kenmerken en functies

Eierleggende kippen lijken veel op elkaar. Tot de kenmerken die alle eierrassen gemeenschappelijk hebben, behoren zonder uitzondering het volgende:

  Laag lichaamsgewicht. Kippen verschillen meestal in vrij kleine maten (tenminste in vergelijking met vleesrassen): de kip weegt gemiddeld ongeveer 2-2,2 kg, en het gewicht van de haan bereikt slechts 3 kg.

De ruggengraat van de vogel is vrij licht, het verenkleed is dik, maar strak tegen het lichaam, de vleugels en staart zijn goed ontwikkeld, hebben een grote lengte. De vogel wordt gekenmerkt door mobiliteit en hoge activiteit.

 • Het snelle begin van de puberteit. Het zijn de kippen van de eierrassen die beginnen te 'opgroeien' voor iemand anders: geslachtsrijpheid bij legkippen komt meestal voor op de leeftijd van 4 maanden.
 • Verloren instinct nasizhivaniya. De eeuwenoude selectie van lagen heeft ertoe geleid dat ze hun incubatievermogen bijna volledig hebben verloren, maar in sommige rassen is dit instinct niettemin aanwezig.

  Vanwege dit onaangename kenmerk is een toename van het aantal pluimvee alleen mogelijk met het gebruik van een speciale incubator of andere rassen die kunnen worden geïncubeerd. Snel metabolisme. Er wordt waargenomen dat eierkippen een versneld metabolisme hebben, wat nodig is voor regelmatige en frequente voetnoten van eieren (in feite elke 25 uur).

  Het is om deze reden dat eierrassen worden gekenmerkt door verhoogde eetlust, en daarom mineraal voedingsvoeder nodig hebben. Helaas is er een tekort aan calcium in eierrassen, wat belangrijk is voor hoge eierproductiesnelheden.

  Beschrijving van de beste rassen

  Onder de grote soortenrijkdom van kippenrassen, kan men er met name enkele selecteren die terecht als de beste in hun categorie worden beschouwd:

  Het wordt beschouwd als een van de meest bekende kippenrassen.

  1. Het lichaam heeft een vrij opgeheven vorm, die op een driehoek lijkt.
  2. Kam van gemiddelde grootte, verschillende heldere rode vorm. In hanen is het recht, bij kippen hangt het een beetje.
  3. Borst bol, goed ontwikkeld.
  4. Er zijn verschillende soorten kleuring van leghorn: wit, bruin, fawn, etc.
  5. Vertegenwoordigers van dit ras zijn mobiel, hebben een uitstekende eetlust, zijn winterhard, perfect acclimatiseren in bijna alle omstandigheden.
  6. Eén laag geeft ongeveer 200-250 eieren per jaar.

  Het beroemde ras, in de wereld bekend als de duivelsvogel. Vaak wordt dit ras niet toegeschreven aan het ei, en aan de vlees-ei rassen.

  • Vogel Wordt beschouwd als productief, eiergerechten en heeft tegelijkertijd zacht, smakelijk vlees.
  • Het uiterlijk van het ras is uiterst ongewoon: het heeft een volledig zwarte kleur en de top is V-vormig.
  • Het gewicht van de kip is ongeveer 3 kg, de haan - ongeveer 3,5 kg.

  Oekraïens Oesjanka

  Het ras werd 300 jaar geleden op het grondgebied van het huidige Oekraïne gefokt. Een uitstekend voorbeeld van de absolute harmonie van uiterlijk en technische kenmerken:

  1. Vertegenwoordigers van het ras hebben een hoge eiproductie, een goed ontwikkeld instinct van de ouders en een uitstekende uitstraling.
  2. Het hoofd van de vogel is vrij klein, met een roosvormige / bladachtige top.
  3. Auricles zijn bedekt met dikke tanks (vandaar dat het ras zijn naam kreeg).
  4. Het lichaam van een vogel is tamelijk dicht, enigszins langwerpig.
  5. Oekraïense oorkleppen zijn niet pretentieus voor voedsel, hebben geen speciale voorwaarden voor detentie nodig.

  Helaas is het ras niet bijzonder geschikt voor industriële veredeling, aangezien kippen pas op de leeftijd van zes maanden geboren worden, wat niet rendabel is als het nodig is om in korte tijd een groot aantal eieren te krijgen.

  Zeer productief winterhoenras, zonder pretenties voor de groeiomstandigheden.

  • De vogel is groot van formaat, heeft een gedrongen hurkenlichaam, scharlakenrode top en oorbellen.
  • Eén laag kan tot 300 eieren per jaar dragen, maar op voorwaarde dat er een grote hoeveelheid eiwit in het dieet aanwezig is.
  • Dit kippenkruis wordt vertegenwoordigd door 2 variëteiten: Dominant Black en Dominant Sussex. Beide soorten lagen produceren grote eieren, zijn zeer levensvatbaar en worden snel zwaarder.

  Zeer productieve hybride voor het fokken van eieren, die op dit moment als een van de beste in zijn categorie wordt beschouwd. Gepresenteerd door twee variëteiten:

  1. Hisex wit,
  2. Hisex Brown.

  De eerste variëteit verschilt niet in grote maten: het gewicht van een kip is ongeveer 1,7 kg, maar tegelijkertijd draagt ​​de vogel vrij grote. De puberteit treedt vroeg op en op de leeftijd van 4,5 maanden kun je de eerste eieren leggen. Eierproductie is ongeveer 280 eieren per jaar.

  De bruine variëteit heeft een grotere omvang - het gewicht van een vogel is ongeveer 2,4 kg, daarom zijn vogels soms geclassificeerd als vlees-ei rassen. De variëteit heeft een zeer kalm, zelfs flegmatisch temperament, daarom is het zelfs geschikt voor cellulaire inhoud. Eierproductie is ongeveer 300 eieren per jaar.

  Russisch wit

  Het resultaat van een lange en zorgvuldige oversteek van de leggorn met de lokale Russische rassen. Nu is het ras praktisch verdrongen door de "voorouder" - leggorn. Volgens de uiterlijke kenmerken van de Russische witte dichter bij de vlees- en eierrassen, in plaats van eieren:

  • De ruggengraat van de kippen is vrij hard en groot en het lichaam is langwerpig, diep.
  • Snavel, tenen en huid hebben een licht gelige tint.
  • Het verenkleed is wit, strak.
  • Het gewicht van de kip is ongeveer 2 kg, de haan - 2,7-3 kg.
  • Het ras heeft een zeer hoge productiviteit: een laag kan ongeveer 330 eieren per jaar produceren.

  Dit ras werd geselecteerd op ongeveer. Menorca om een ​​hoge eierproductiesnelheid van grote eieren te verkrijgen.

  1. De vogel heeft een vrij slanke lichaamsbouw.
  2. Kleur is van drie soorten: wit, geel.
  3. Het hoofd is vrij groot, rechtopstaand, met een massieve top.
  4. De borst is diep, de achterkant van de vogel is vrij lang.
  5. Eieren hebben een witte schil.
  6. Onder de kenmerken van het ras kan worden opgemerkt veeleisende omstandigheden van detentie en wandelen, evenals de gevoeligheid voor de invloed van ongunstige weersomstandigheden (met name plotselinge veranderingen in het weer).

  Er moet zorgvuldig aandacht worden besteed aan degenen die van plan zijn om het ras te laten groeien in een ruw klimaat, omdat de top van een vogel zal bevriezen bij strenge vorst. Eierproductie is ongeveer 180 eieren per jaar. Tegelijkertijd incubeert de vogel ze praktisch niet.

  Een wijdverspreide hybride die actief wordt gekweekt in grote boerderijen vanwege de productiviteit en bescheidenheid van de detentievoorwaarden. Het ras heeft bijna geen gebreken:

  • Ze is kieskeurig in haar eten, heeft een hoge eierproductiesnelheid (ongeveer 350 eieren per jaar), een goede gezondheid en een rustig, vriendelijk temperament.
  • De massa vogels is niet bijzonder groot: het gewicht van de kip is ongeveer 1,5 - 1,7 kg.

  Uitstekend in prestaties Een hybride die ideaal is voor het fokken in een huishouden.

  1. De vogel van het onderzochte ras onderscheidt zich door een lichte maar sterke botstructuur en de aanwezigheid van een tamelijk dicht verenkleed.
  2. De structuur van het lichaam is sterk, de borstspieren zijn sterk ontwikkeld, de nek is kort, gebogen. De buik van de vogel is volumineus (vooral bij kippen) en er zijn geen verenpoten.
  3. Het gemiddelde gewicht van een kip is ongeveer 2 kg.
  4. Het ras is zeer winterhard, pretentieloos voor de teeltomstandigheden, niet bang voor extreme klimatologische omstandigheden.
  5. De eierproductie is ongeveer 380 - 400 eieren per jaar.

  Loman bruin

  Eierkruis, verkregen door kruising van twee interne rassen. Het wordt beschouwd als een van de meest productieve in zijn groep. Een belangrijk kenmerk van het ras, waardoor het ongelooflijk populair is, zowel in de industriële ovicultuur als in de privélandbouw:

  • Pretentie zonder voorwaarden voor detentie (de productiviteit is even hoog in verschillende levensomstandigheden).
  • Naast de hoge productiviteit onderscheiden de kippen van het ras Lohman Brown zich ook door uitstekend uithoudingsvermogen, vitaliteit, gezelligheid en geen angst.
  • De kippen beginnen de eerste eieren vrij vroeg te geven - al in 5,5 maanden is het mogelijk om de eerste, en bovendien vrij grote eieren te krijgen (de schaal is meestal bruin).
  • Eierproductie is ongeveer 300 eieren per jaar.

  New Hampshire

  1. Het ras wordt gekenmerkt door versnelde groeisnelheid, uitstekend dicht verenkleed, vroege rijping en hoge productiviteit.
  2. Het lichaam van de vogel is sterk, de rug is breed, de kop is middelgroot.
  3. Kleur is lichtbruin.
  4. Het ras tolereert goed ongunstige klimatologische omstandigheden, pretentieloos voor de omstandigheden van detentie, verschillende niet-agressieve nieuwsgierige humeur.
  5. Het gewicht van de vogel is meer dan geweldig als voor een eierras: het gewicht van de kip is ongeveer 2-3 kg, het gewicht van de haan is 3-4 kg.
  6. Eierproductie is ongeveer 200 eieren in DG (na verloop van tijd daalt dit cijfer).

  Een van de oudste eiersoorten onder de bestaande. deze het ras is erg pretentieloos voor de groeiomstandigheden en het klimaat, heeft een zeer goede gezondheiden pluimveevlees heeft een ongewone smaak, die doet denken aan iets wild.

  Mini Egg Breed

  Dit omvat verschillende variëteiten van de zogenaamde Dwergkippen, die zich onderscheiden door hun lage gewicht, zeer pretentieloos zijn in voedsel, weinig voedsel consumeren en als uitstekende legkippen worden beschouwd: elk jaar kan één kip ongeveer 250 eieren geven.

  Deze variëteit kan bijvoorbeeld worden toegeschreven aan Dwarf Leggorn. Het gewicht van de vogel is slechts 1,2 kg (kip) of 1,4 - 1,7 kg (haan).

  Foto's voor visuele vergelijking van verschillende vogels

  Op de foto's ziet u duidelijk het verschil in de grootte en het uiterlijk van de vogels:
  Kenmerken van de inhoud en reproductie

  Zodat de vertegenwoordigers van de eierrassen zich prettig kunnen voelen, moet u ervoor zorgen dat hun behuizing voldoet aan bepaalde normen door verschillende criteria:

  • De grootte van het kippenhok. Het is beter om niet de ruimte te maken om pluimvee te hoog te houden: 1,5 - 1,7 m is voldoende, een hogere kamer is problematisch om in de winter op te warmen. De vloer in het kippenhok is beter om bulk, modder of hout te maken. De grootte van de kamer wordt berekend op basis van het aantal vogels: voor één heb je ongeveer 0,2 vierkante meter nodig. m ruimte.
  • Lighting. Vanaf het moment dat de kippen worden gedragen, is het belangrijk om hen een volledige dag van licht te geven: minstens 12 uur per dag. Deze functie helpt het gewone venster te implementeren. Als dat niet het geval is, kunt u een gloeilamp gebruiken.
  • Temperatuur modus. Om de kuikens in de maximaal mogelijke hoeveelheid te kunnen dragen, is het noodzakelijk om een ​​strikt temperatuurregime in acht te nemen. De optimale temperatuur wordt als +17 graden beschouwd.

  Als de temperatuur daalt naar 0 of onder 0 graden, is de kans groot dat de Sint-jakobsschelpen en oorbellen worden bevroren en het leggen van eieren zal afnemen (helemaal stoppen), wat niet gezegd kan worden van hun eetlust.

  Als de temperatuur boven de +27 graden komt, zal de eetlust daarentegen afnemen, zullen eieren verschijnen zonder schaal of met een dunne schaal.

 • Ventilatie. In het kippenhok is het noodzakelijk om de ventilatie uit te rusten: de eenvoudigste optie is de gebruikelijke ventilatie. Je kunt ook de aanvoer- en uitlaatpijpen van kippenhokken met pluggen vasthouden. Het is belangrijk om een ​​bepaalde vochtigheidsgraad in de kamer te observeren - op het niveau van ongeveer 70%.
 • Nest. Het moet goed vocht opnemen en tegelijkertijd warmte binnen houden. Stro, zaagsel, geraspte hooi en droge bladeren zullen uitstekend werk leveren met deze taak. Het volstaat om de vloer uit te leggen met een dichte laag van bovengenoemde materialen, zodat het vrijgekomen vocht niet op het oppervlak achterblijft en een hoge temperatuur in de diepe laag van het strooisel wordt gehouden (ongeveer 30 graden).
 • Baars en nesten. In het kippenhok is het nodig om verschillende zitstokken te maken. Een houten bar met een diameter van ongeveer 3 cm is geschikt voor deze doeleinden.Het is beter om de roesten te hebben op een hoogte van ongeveer 0,7-1 m. Het is ook belangrijk om voor de nesten te zorgen: kleine dozen met een bodem bedekt met hooi, stro en houten spanen zullen doen. De vuller moet regelmatig worden vervangen en de vloer moet worden gereinigd en gedesinfecteerd.
 • Feeders en drinkers. De grootte van de feeders is direct afhankelijk van het aantal vogels in de boerderij.

  Vergeet niet dat feeders niet alleen ruim moeten zijn, maar ook op de juiste manier worden gebruikt: vul ze nooit tot de rand (het is beter om ongeveer 10 cm naar de rand te laten): dit zal het mogelijk maken om het zo veel mogelijk in de tank te houden. Drinkbakken moeten ook comfortabel, diep zijn. Water moet regelmatig worden bijgewerkt, zodat het nooit stagneert.

  Het voeren van legkippen moet zeer divers, compleet en voedzaam zijn. Zorg ervoor dat je de vogel in voldoende hoeveelheden (ten minste 1/2 van het dieet) graan geeft, wat zal helpen om een ​​intenser metabolisme te maken. Zorg ervoor dat u het eiwitrijk toevoegt (peulvruchten, lupine, enz.). Voeg toe aan de dieetmest. In het koude seizoen is het beter om ze in bouillon of wei te koken.

  Naast granen, is het raadzaam om greens, groenten, minerale additieven (beendermeel, gemalen eierkorven, enz.) Toe te voegen aan het pluimveedieet en periodiek kleine steentjes in het kippenhok te gieten om de kippen te helpen de spijsvertering te verbeteren.

  Helaas, de overheersende een deel van de eierrassen als gevolg van selectie op lange termijn verloor bijna volledig het vermogen om kippen te incuberendaarom zullen degenen die een ras willen laten groeien, een broedmachine moeten gebruiken om kuikens te fokken.

  Op deze vertrouwdheid met de beste kippenrassen komt een einde. Je hebt geleerd over alle deugden van deze vogel, evenals de fijne kneepjes van zijn opvoeding.

  Gemeenschappelijke tekenen van eierrassen

  Tientallen, honderden eierrassen die geschikt zijn voor binnenlandse en industriële fokkerij werden gefokt. Ze hebben allemaal gemeenschappelijke kenmerken:

  • Laag gewicht - tot 2,8 kg.
  • Lange, vegende vleugels.
  • Activiteit en mobiliteit.
  • Goede eetlust. Lagen hebben een uitstekende stofwisseling, dus ze hebben altijd voer nodig.
  • Snelle puberteit. Kippeneierenrassen zijn vanaf vijf maanden klaar.
  • Vrijwel geen instinct nasizhivaniya.

  Ei-fokkuikens vereisen geen speciale zorg. Maar ze hebben zeker supplementen nodig - vitamines en mineralen die de kracht van de schaal vergroten. Eipassen, in vergelijking met vlees en vlees-ei, hebben de volgende voordelen:

  • hoge eierproductie,
  • grote eieren,
  • harde eierschaal
  • hoge immuniteit
  • goede kuikenoverleving,
  • gebrek aan rationaliteit
  • kalm en niet-agressief humeur.

  Overweeg de beste eierrassen gefokt in pluimveebedrijven, boerderijen en privéboerderijen.

  Leggorn (Leghorn) - Italiaans ras, gefokt in het begin van de 19e eeuw. Het ras werd onmiddellijk populair vanwege de snelle groei, vroege rijping en hoge eierproductie. Sinds de jaren 60. van de vorige eeuw, werd het kruisen van de leggorn beoefend - er werden superkrachtige hybriden verkregen. Op basis van leghorn gemaakt van beroemde ei en ei-vlees kruisen - Rhodonite, Hisex, Loman en anderen.

  Richting. Egg.

  Verschijning. Ze worden gekenmerkt door een droge lichaamsstructuur, een hellende rug en een hoog geplaatste borst. De kop is middelgroot, de benen lang. Hanen - dragers van helder rood blad, rechtopstaande rand. Kippen hebben een kleine kam en na het leggen begint het ei opzij.

  Hanen hebben witte oorbellen. De ogen zijn roodachtig of oranje. De snavel is geel. Huid - met een geelachtige tint. De staart is prachtig. Meestal is het verenpak wit. Maar in de rasstandaard zijn 20 kleuren vastgelegd - bont, zwart, goud, koekoek en anderen. In Rusland staan ​​de Leghorn bekend als witte kippen, en de gekleurde worden meestal geïmporteerd uit Europa.

  Productiviteit. Eiproductie - 220-250 eieren per jaar. Hybriden geven tot 310 eieren. Ei gewicht - 55-58 g Gewicht - 2 kg, hanen - 2,6 kg. Voor vlees is de prestatie laag, het karkas van een 4-5 maanden oude haan weegt 1-1,5 kg.

  Andere functies. Vroege puberteit - vanaf 4,5 maanden. Als de kippen goed worden verzorgd, neemt hun eiproductie, in tegenstelling tot de kruisen, niet af in het tweede of derde levensjaar. Een kip draagt ​​één ei per dag en neemt een pauze voor ruzie. Pluimveehouders zeggen dat de leggorny verlegen en nerveus is en geneigd is om eieren te pikken.

  Elke nadelige factor kan pikkerigheid veroorzaken, krampen, gebrek aan eiwitten in het voer, vuil gevederte, verveling, fel licht. In fabrieken wordt de kip bij kippen afgesneden om afbrokkeling te voorkomen.

  Voorwaarden voor detentie. Het ras is winterhard en levensvatbaar. Past zich gemakkelijk aan hitte en kou aan. Kan in kooien en in volières worden gehouden. Om te voorkomen dat ze stukgaan, worden kippen versterkt met eiwitrijk voedsel - 15% per dag van het volume, een gedempt licht en organiseer het lopen.

  Hisex Brown

  Хайсекс Браун — кросс, выведенный голландскими селекционерами в 1970 г. Он превосходит своего «родственника» – Хайсекс Уайт, по яичной продуктивности. Порода создавалась на базе Леггорнов, Нью-Гемпшир и Род-Айленд.

  Richting. Яично-мясное.

  Verschijning. Тело компактное и мускулистое. Крылья небольшие, плотно прилегают к бокам. Голова средней величины. Erwtvormige Sint-Jakobsschelp, recht of hangend aan de zijkant. Lichtgroene ogen. De mannetjes hebben een goudbruin verenkleed. Aan de uiteinden van de vleugels kunnen witte uiteinden zijn. Kippen hebben een uniform bruin-rood verenkleed.

  Productiviteit. Eierproductie - 305-320 eieren per jaar. Ei gewicht - 70 g. Eieren zijn sterk, met een donkere schaal. Het gewicht van de kip is tot 2,3 kg, voor hanen - 2,6 kg.

  Andere functies. De productie van eieren daalt na 2-3 jaar. Karakter evenwichtig, niet verlegen, niet onderhevig aan stress en paniek, contact. Bestand tegen vele ziekten, maar heeft vaccinatie nodig, vooral met een massale inhoud. De kwaliteit van het vlees valt na 2-3 jaar, dus de kudde moet jaarlijks worden bijgewerkt.

  Voorwaarden voor detentie. Pretentieloos, maar het doet er niet toe koud te verdragen. Het wordt aanbevolen om in een helder, goed geventileerd kippenhok te verblijven. Geen tocht. In de winter mag de temperatuur in het huis niet onder de 18-20 ° C komen, anders zal de eierproductie afnemen. In de kou verliezen kippen hun eetlust, raken hun gewrichten ontstoken en kunnen ze pijn in de keel krijgen.

  Lohman Brown

  Een van de meest populaire eierrassen. Gefokt in Duitsland. Het draagt ​​de naam van zijn fokker.

  Richting. Egg.

  Verschijning. Het verenkleed is bruin met zwarte stippen. Het lichaam is sterk, goed gevormd, de vleugels zijn ontwikkeld. Borst en buik - breed, uitpuilend. Het hoofd is klein, de kam is netjes, bladvormig, met 6-9 tanden. De snavel is grijsgeel, smal. Poten van dezelfde tint als de snavel.

  Productiviteit. Eiproductie - 300 eieren per jaar. Ei gewicht - 65 g. Eieren hebben een dichte schaal van een bruine schaduw. Het gewicht van leghennen is tot 2 kg, voor hanen tot 3,5 kg.

  Andere functies. Verschillen in precocity. Draag eieren, zelfs bij koud weer. Vereis niet veel voedsel, rustig, niet agressief. Word niet dik. Het nadeel is een daling van de productiviteit na 10 maanden. Na het leggen van de eieren worden kippen naar het gezicht gestuurd.

  Bij Layman Brown-kippen is er geen incubatie-instinct. Daarom zal voor het fokken vee moeten zoeken naar andere kippenrassen, of een incubator gebruiken.

  Voorwaarden voor detentie. Het niet eisen van detentieomstandigheden, snel aanpassen aan nieuwe omstandigheden. Het wordt niet aanbevolen om hele granen, bij voorkeur maïs, te voeren.

  Dit is een heel oud ras, de oude Egyptenaren hebben het afgeleid. Hoe de kippen vanuit Zuidoost-Azië naar Egypte kwamen - namelijk de voorouders van tamme kippen die hier woonden, is niet met zekerheid bekend.

  Richting. Ei en vlees. Decoratief.

  Verschijning. Het verenpak is bont, van verschillende tinten, maar vaker zilverachtig. Er zijn groenachtige vlekken. Ras is zeer decoratief, kippen zien er elegant uit. Lange benen en staart hoog gehouden.

  Productiviteit. De productie van eieren is ongeveer 100 eieren per jaar. Eieren zijn klein. Het gewicht van de kippen is maximaal 1,5 kg, voor hanen tot 2 kg.

  Andere functies. Begint 4 maanden te worden geboren. Het instinct van incubatie is aanwezig, maar komt slechts over 2 jaar voor. Ren snel, verplaats gemakkelijk. Verschillen in goede immuniteit, contact met de persoon.

  Broed hun eigen nageslacht. Omnivoor, vind voedsel in alle omstandigheden. Moedig nakomelingen beschermen, worden gekenmerkt door een verhoogde belasting van het maken van nesten, bestand tegen vele kippenziekten. Groei langzaam, draag wat eieren, en zelfs dan klein. Er is een verlangen om hoger te klimmen.

  Voorwaarden voor detentie. In Rusland komt dit ras praktisch niet voor. Maar omdat het een warm en droog klimaat verdraagt, kan het worden gekweekt in de zuidelijke regio's. In het kippenhok en in de volière als ruimte. Je hebt een hoge afrastering nodig, omdat de Fayumi goed vliegen of ze hun vleugels afsnijden. Slecht verdragen kou.

  Zeldzaam, bijna verdwenen ras. De geschiedenis van het ras is onbekend.

  Richting. Egg. Maar soms vlees en eieren genoemd. Wat is de prioriteit - eieren of vlees, beslist de eigenaar zelf.

  Verschijning. Het ras kreeg zijn naam vanwege de luxe snorharen die de lobben afdekken. Er is een baard onder de snavel bij Ushanka. Het verenkleed is meestal bruin en zwart, minder vaak wit. Het lichaam is niet groot, de benen zijn laag, roze. Kam groot, bladvormig. De staart is luxueus, met afgeronde veren.

  Productiviteit. Eierproductie is ongeveer 170 eieren per jaar. Eiweeg - 50 g Gewicht - 2 kg, hanen - 2,8 kg.

  Andere functies. In vergelijking met andere eierrassen, is Ushanka laat rijpend - het leggen van de eieren begint na 6 maanden, en niet 4-4.5, net als andere leghennen.

  Voorwaarden voor detentie. Zonder pretenties eten en inhoud geven, vorst tolereren. Kan in koude gebieden worden gefokt.

  Andalusisch

  Spaans zeldzaam ras. Andalusisch blauw trekt fokkers aan met ongewone kleuren. Iedereen zou graag een paar kippen van dit ras op hun boerderij willen hebben. Ras is niet van toepassing op industrieel - alleen voor thuisveredeling. Voorouders van het ras - Minorca en blauwe vechthanen.

  Richting. Egg. Decoratief.

  Verschijning. Verkreeg de naam voor een ongebruikelijke kleur. Verenkleed - kleurrijk of zwart. Het lichaam is enorm, proportioneel. Grijze snavel gebogen. Kam is groot. Ogen - geel of bruin. Op de staart lange vlechten. De vleugels zijn goed ontwikkeld.

  Productiviteit. Eierproductie is ongeveer 160-180 eieren per jaar. Het gewicht van een ei is 60 g. Het gewicht van de kippen is 2-2,6 kg, van hanen 2,5-3,4 kg.

  Andere functies. Het instinct van broeden is onderontwikkeld. Zeer mobiel. Goede overlevingsgraad van jonge dieren. Zeer smakelijk, mals vlees.

  Voorwaarden voor detentie. Ras actief en temperamentvol - kan in conflict komen met andere vogels. Een wandeling nodig.

  Zuid-Amerikaans ras bekend bij Indianen voor ten minste 500 jaar. Voor het eerst geïntroduceerd in 1920, tijdens een tentoonstelling in Den Haag. Kippen zijn erg mooi, hebben een aantrekkelijk karkas en, het belangrijkst, ze dragen blauwe eieren.

  Richting. Ei en vlees.

  Verschijning. Klein lichaam. Er is geen staart en staart. Er is een baard, tanks, op zijn hoofd - een kuif. Erwtvormige kam, oorbellen - klein. Volgens de standaard zijn 12 kleuren goedgekeurd: zwart, blauw, wild, gouden manen en anderen.

  Productiviteit. Eierproductie is ongeveer 180 eieren per jaar. Eieren zijn blauwachtig of groenachtig van kleur. Het gewicht van een ei is 56-72 g. Het gewicht van de kippen is 1,6-2 kg, van hanen van 2-2,5 kg.

  Andere functies. Het leggen van eieren begint bij 5.5-6 maanden - laat voor eierrassen.

  Voorwaarden voor detentie. Bevat kleine gezinnen en los van andere rassen. Het karakter is kalm, maar in de lente kunnen hanen agressiviteit vertonen - ze vallen zelfs de eigenaar aan. Je kunt in kooien en volières blijven lopen, wenselijk.

  Het ras is gemaakt door het Hongaarse bedrijf Babolna TETRA. Het fokken duurde 40 jaar. Zeer productief ras, gescheiden in 30 landen.

  Richting. Ei en vlees.

  Verschijning. Gevederte helder, roodbruin. Het hoofd is een kleine, witgele bek, bladvormige schelp. Het lichaam is rechthoekig, met een kleine nek en een kleine staart. Benen en vleugels zijn gemiddeld. De ogen zijn oranje.

  Productiviteit. Eierproductie in het eerste jaar - 230-250, dan ongeveer 300 eieren per jaar. Ei gewicht - 60 g Gewicht - 2,5 kg, hanen - 3-3,5 kg.

  Andere functies. Mannetjes en vrouwtjes kunnen worden onderscheiden op de eerste dag van het leven - de lagen hebben een reekleur, mannetjes - wit. Vlees met een uitstekende smaak.

  Voorwaarden voor detentie. Er zijn geen speciale voorwaarden voor het ras Tetra. De vogel is pretentieloos en past zich gemakkelijk aan alle omstandigheden aan. Het enige dat ze nodig hebben is een ruim kippenhok met zitplaatsen van 70-80 cm hoog.

  Dit ras werd geïntroduceerd door Tsjechische fokkers, die verschillende eieren dragende rassen kruisten - Sussex, Rhode Island, Leggorn, Corniche en Plymouthrock.

  Richting. Ei en vlees.

  Verschijning. Het verenpak kan rood, zwart, bruin of gespikkeld zijn. De build is sterk, het lichaam is iets langwerpig. Het hoofd is klein. Benen - lichtgele, vlezige benen. De ogen zijn oranje.

  Productiviteit. Eierproductie 300-320 eieren per jaar. Ei gewicht - 65-70 g Gewicht van de kippen - 2,2 kg, hanen - 3 kg.

  Andere functies. Het is gemakkelijk om de vloer te onderscheiden op kleur in de eerste dagen van het leven. Goede kuikenoverleving. Rustige natuur, matig actief. Er is geen broedinstinct. Het vlees is smakelijk, hoge voedingswaarde. Rush van 5-6 maanden.

  Overheersende rassen hebben een onderscheidend kenmerk - ze stoppen niet met leggen tijdens het afstoten van eieren, wat de kwaliteit van de koppelingen verslechtert.

  Voorwaarden voor detentie. Onpretentieus, bestand tegen kleine nachtvorsten zonder productiviteitsverlies. Aanbevolen isolatiehuis. De temperatuur mag niet lager zijn dan 5 ° С. Op 1 plein. m mag niet meer zijn dan 4-5 lagen.

  De geboorteplaats van het ras is het mediterrane eiland Menorca (Spanje). Ontvangen door het kruisen van lokale kippenrassen. Het grootste voordeel van Minorok is grote en smakelijke eieren. Het ras werd in 1885 naar Rusland gebracht - het was een geschenk van de Turkse sultan. Sinds 1911 is het ras officieel gestandaardiseerd in Rusland. Voor industriële fokkerij wordt niet gebruikt.

  Richting. Ei en vlees. Decoratief.

  Verschijning. Het lichaam is niet groot. Dankzij het kleine hoofd en de langwerpige nek zien de vogels er elegant uit. Sint-jakobsschelp bladgroen, fel rood, met tanden. In kippen schuin naar de zijkant. De bek en klauwen zijn donker. Het verenpak is zwart met een groene tint. Helderwitte oorlellen en een rijke rode kam maken van Minorca een van de helderste en mooiste rassen. Af en toe vond witte Minorca.

  Productiviteit. Eierproductie 200 eieren per jaar. Ei gewicht - tot 70 g Shell kleur - wit. Het gewicht van de lagen - 3 kg, hanen - 4 kg.

  Andere functies. Rush van vijf maanden. Er is geen instinct nasizhivaniya. Heel verlegen.

  Voorwaarden voor detentie. We hebben warme, verwarmde pluimveestallen nodig. Ze houden niet van vocht en tocht. Vereist een hek en een ruime ruimte om te wandelen.

  Poesjkin gestreept en bont

  Het ras is speciaal gefokt voor boerderijen. Het fokken duurde van het midden van de jaren '70. tot 2005 in de experimentele boerderij van NIIGRZH in de stad Pushkin. De officiële naam van het ras is Poesjkin gestreept en bont. Er zijn twee soorten rassen - "Moskou" en "St. Petersburg", ze verschillen in de nuances van het interieur en de productiviteit.

  Richting. De auteurs positioneren het ras als een ei, maar het kan gemakkelijk worden toegeschreven aan de richting van de eieren, omdat ze veel zwaarder zijn dan gewone lagen.

  Verschijning. Mooie buitenkant. Verenkleed - zwart en bont, witte puskushki. Kippen als gepoederd met sneeuw. Hanen zijn licht met donkere vlekken. Het hoofd is klein, langwerpig. Bill is licht, gebogen. Crest roze, grote oorbellen. De staart staat rechtop. De vleugels zijn lang, iets verlaagd.

  Productiviteit. Eiproductie 220 eieren per jaar. Het gebeurt 250-270 stukken. Eiwicht - tot 58-60 g Gewicht van de kippen - 1,8-2,5 kg, hanen - 2,6-3 kg.

  Poesjkin-kippen hebben extreem grote eieren - twee dooiers, elk 110 g.

  Andere functies. Karkassen hebben een mooie presentatie. Het vlees is heerlijk. Rush vanaf 5 maanden. Rush, zonder de reproductie te verminderen, 3-4 jaar.

  Voorwaarden voor detentie. Pretentieloos en winterhard, ziekteresistent. Slaapstand in onverwarmde kippenhokken. Hanen met rozeachtige ribbels kunnen vorst beter verdragen, bladvormige coquilles kunnen worden bevroren.

  Hamburg

  Dit ras heeft niet alleen een goede eierproductie, maar is ook erg decoratief. Dit is een oud Nederlands ras, waarvan de voorouders bijna 300 jaar geleden verschenen. Ras verkregen door kruising Cochinchins, Yorkshire kippen en andere rassen.

  Richting. Egg. Sport en decoratief.

  Verschijning. Compact, langwerpig lichaam, klein hoofd met een rozeachtige kam. Ogen zijn donkerrood. De snavel is kort en donker. De lobben zijn helder wit. De hals is langwerpig, mooi gebogen. Een veermanchet bedekt de schouders. Het verenpak is bont of monotoon, gestreept en gekleurd. De staart is waaiervormig.

  Productiviteit. Eierproductie is 190-195 eieren per jaar. Maximaal - 250 eieren per jaar. Eiwicht - tot 60 g Gewicht van de kippen - 1,5-2 kg, hanen - 2-2,5 kg.

  Andere functies. Het belangrijkste pluspunt van het ras is hoge eiproductie onder alle omstandigheden. Geschikt voor elke omgeving. Er is geen incubatie-instinct. Ze leven in families met aan het hoofd een haan.

  Voorwaarden voor detentie. In de winter moeten de uren met daglicht worden verhoogd tot 13-14 uur, ze moeten dagelijks wandelen - ze bouwen een ruime volière.

  Moskou zwart

  Jong, maar populair ras. Officieel goedgekeurd in 1980, speciaal gefokt voor zware klimaten. Het ras is gemaakt door de Moscow Agricultural Academy en de Bratsevskaya Poultry Factory (regio Moskou). De fokkers namen de Yurlovskys, Golosistyh, Chicken Goose en New Hampshire als basis.

  Richting. Vlees en eieren.

  Verschijning. Langwerpig lichaam met krachtige spieren. Dichte zwarte verenkleed. Er zijn koperen of gouden vlekken op de schouders, manen en rug. Het hoofd is breed, met een bladachtige kam. De zwarte snavel is gebogen. De ogen zijn oranje. De lobben zijn rood of wit. Laag ingestelde staart.

  Productiviteit. Eiproductie is 220-280 eieren per jaar. Ei gewicht - 55-60 g Gewicht van de kippen - 2-2,5 kg, hanen - 3-3,5 kg.

  Andere functies. Uitstekende immuniteit tegen ziekten. Hoog kuiken overlevingspercentage. In plaats van water kan er in de winter sneeuw pikken.

  Voorwaarden voor detentie. Onpretentieus voor de inhoud en de feed. Hoge vorstbestendigheid. Kan overwinteren in onverwarmde ruimtes.

  Nieuwe hampshire

  Dit Amerikaanse ras verscheen voor het eerst in de staten Rhode Island en Massachusetts. Geregistreerd in 1935. De USSR werd in de jaren 40 van de vorige eeuw ingevoerd.

  Richting. Vlees en eieren.

  Verschijning. Gevederte rijke rode kleur. Hanen hebben een weelderige staart met een groene tint. De kop is klein van formaat met een felrode Sint-Jakobsschelp. Het lichaam is sterk, langwerpig, gespierd. Benen zijn krachtig. Brede borst. De staart is kort.

  Productiviteit. Eierproductie tot 200 eieren per jaar. Eiweeg - 58-60 g Eieren zijn geelbruin of donkerbruin. Het gewicht van de kippen is 2,1-3 kg, voor hanen - 3-3,7 kg.

  Andere functies. Nieuwsgierig en vriendelijk, ze hebben een kalm karakter. Hanen zijn niet agressief. Bij legkippen is het instinct van de moeder zeer zeldzaam.

  Voorwaarden voor detentie. Het belangrijkste pluspunt is niet veeleisend zijn van de detentievoorwaarden. Maar het wordt aanbevolen om het nest op de grond te doen. Er zijn geen rustplaatsen nodig, er worden nesten op de grond geplaatst. Wandelen is noodzakelijk - het ras heeft een zeer mobiel karakter.

  Kuchinsky-jubileum

  Ras gefokt in FGU PPZ "Kuchinsky" (regio Moskou) met de medewerking van specialisten van de Moscow Agricultural Academy. Timiryazev. Officieel was het ras Kuchinskaya Yubileinaya geregistreerd in 1990.

  Richting. Vlees en eieren.

  Verschijning. Gouden printkleed van verschillende tinten. Hanen zijn statig, meestal rood van kleur. Schitterend verenpak op de manen en rug. De borst en staart zijn zwart. Gevederte kippen - rode tinten. Veren hebben een zwarte rand.

  Productiviteit. De productie van eieren is 160-200 eieren per jaar. Ei gewicht - 57-60 g Gewicht van de kippen - 2 kg, hanen - 2,4 kg.

  Andere functies. Uitzonderlijk smakelijk vlees. Hoge eierproductie. Rustige natuur. Het instinct van broeden is niet helemaal verloren.

  Voorwaarden voor detentie. Aangepast aan alle omstandigheden van detentie en voeding. Kan in kooien worden bewaard.

  Plymutrok is terug te voeren tot de 19e eeuw. De naam komt van het Amerikaanse stadje Plymouth. Officieel is het ras erkend sinds 1910. In het Westen worden witte Plymouthrocks meer gewaardeerd - hun vlees wordt als smakelijker en voedzamer beschouwd.

  Richting. Vlees en eieren.

  Verschijning. Het verenpak is wit, grijs, zwart, reekalf, patrijs. De snavel is geel. De kam is bladvormig. Als de romp en de borst een rechthoek vormen - dit is een goede laag, als de driehoek een slechte is.

  Productiviteit. Eierproductie is 170-190 eieren per jaar. Ei gewicht - 60 g Gewicht instellen - tot 3,5 kg, hanen - 5 kg.

  Andere functies. Kalme en volgzame dispositie, hanen vertonen geen agressiviteit. Kippen willen hun bereik niet verlaten, ze vliegen niet over de barrières. Ziektebestendig.

  Voorwaarden voor detentie. Geen speciale vereisten. Aanbevolen lopen op het gras.

  Oud Frans ras. De vogel is zeer elegant en zal de tuin van elke vogel versieren.

  Richting. Vlees en eieren.

  Verschijning. Het lichaam is krachtig, benen lang en sterk. Zwart verenkleed. Er is een groenachtig tij. Ogen zijn geelbruin. Kam en baard - fel rood. De lobben zijn groot, wit.

  Productiviteit. Eierproductie 200-250 eieren per jaar. Ei gewicht - meer dan 60 g Gewicht van de kippen - 3,5 kg, hanen - 4 kg. Volwassen hanen kunnen 6 kg bereiken.

  Andere functies. Ovipositie begint bij 6-8 maanden. Het vlees is erg lekker, het smaakt naar eend.

  Bij kippen heeft Barbacea een ongewone rode kleur. De Fransen beschouwen het als een delicatesse en blussen het meestal in wijn.

  Voorwaarden voor detentie. Het verdraagt ​​extreme klimaatomstandigheden. Kan overwinteren in onverwarmde kamers. De vleugels worden gesnoeid om niet uit de volière te vliegen.

  Dit is een hybride ras van kippen, gefokt in de Verenigde Staten in 1936.

  Richting. Egg.

  Verschijning. Klein lichaam, dun. De vorm van het lichaam is driehoekig. Roze bladkam. Dezelfde roze oorbellen. Ogen zijn geel. Klein hoofd, snavel - geel. Het verenkleed is wit of bruin - er zijn kruisen bruin en wit.

  Productiviteit. Eierproductie tot 250 eieren per jaar. Ei gewicht - 50-65 g Gewicht van de kippen - 1,5 - 1,8 kg, hanen - 1,8-2,3 kg.

  Andere functies. Sterke immuniteit, kalm humeur. Korte legdatum - tot 1,5 jaar.

  Voorwaarden voor detentie. Veeleisend om te geven.

  Zeer oud ras. In de afgelopen driehonderd jaar is Brequel het meest populaire kippenras in België. Verschilt originele kleuren.

  Richting. Egg.

  Verschijning. Kraakpand en gedrongen lichaam. De nek is kort. Klein hoofd. Twee soorten verenkleed - goud en zilver. In zilveren kop, rug en nek - wit. In de gouden kleur overheerst zwart in plaats van wit - rood. De ogen zijn zwart. De snavel is grijs. Benen zijn dun, grijs.

  Productiviteit. Eierproductie tot 220 eieren per jaar. Ei gewicht - 65 g Gewicht van de kippen - 1.8-2.2 kg, hanen - 2.5-2.7 kg.

  Andere functies. Het vlees smaakt als een spel - zacht en sappig, zoals bij wilde patrijzen. Eierleggen - vanaf 4 maanden. Non-omstreden.

  Voorwaarden voor detentie. Omdat de beugels erg mobiel zijn, hebben ze een grote, ingesloten volière nodig.

  Italiaanse patrijs

  Rassen uit Italië. Zeer oud - verscheen in de eerste eeuw van onze jaartelling, en misschien eerder.

  Richting. Egg.

  Verschijning. Verenkleed vaker bruin. Ook zijn er - blauw, met gouden manen, zilver, parel. Het hoofd is klein, met een getande paarse schulp. Bij hennen is de kruin naar de zijkant gekanteld. De ogen zijn rood.Licht, goed gevormd bot. Het lichaam heeft een trapezoïdale vorm. Poten zijn klein, sterk - geel of zandkleurig. De staart is prachtig.

  Productiviteit. Eierproductie tot 180 eieren per jaar. Eiwicht - 58 g De kleur van eieren - wit. Het gewicht van de kippen is 2-2,5 kg, voor hanen - 2,8-3 kg.

  Andere functies. Zeer smakelijk vlees. Moederlijk instinct is niet ontwikkeld.

  Voorwaarden voor detentie. Gevoelig voor veranderingen in temperatuur, vochtigheid, tocht, kou en warmte, en daarom een ​​warme, goed geventileerde stal nodig hebben. Handig wandelen.

  Scheerapparaat bruin

  Dit is een van de beste aubergine kruisen. Gelanceerd in Europa. Naast de Browns zijn er nog twee soorten kruisen die verschillen in bevedering: wit en zwart.

  Richting. Egg.

  Verschijning. Het verenkleed is bruin. Poeh is wit. Staart een beetje naar beneden. Bij hanen hangt de staart naar beneden. Opstaande bladvormige kam van felle rode kleur. De lobben zijn wit. Compacte behuizing.

  Productiviteit. Eierproductie tot 300 eieren per jaar. Ei gewicht - 58-63 g. Gewicht - 2 kg, hanen - 2,5 kg.

  Andere functies. Een haan in de kudde is niet nodig. Kruisen geven hun tekenen van erfenis niet door. Vlees wordt gebruikt voor het opvullen van veevoer.

  Voorwaarden voor detentie. Kan in vrije uitloop en in kooien worden gekweekt.

  Kippen leggen, fokken

  Hindoes zagen de eiproductie van kippen 3000 jaar geleden. Later werd hun ervaring overgenomen door de Egyptenaren en de Perzen, en daarna door andere landen. Eeuwen later begonnen fokkers aan het fokken van nieuwe kippenrassen.

  De uitdaging was om het ras te krijgen:

  • Pretentieloos om te voeden.
  • Levensvatbare kippen geven.
  • Met goede immuniteit tegen ziekten.
  • Calm.
  • Stabiel grote eieren vervoeren met harde schelpen.

  Het werk van fokkers heeft resultaten opgeleverd - tegenwoordig zijn er in de wereld meer dan 100 soorten vogels die voldoen aan alle hierboven genoemde vereisten.

  Leghennen verschenen op boerderijen, op privéboerderijen, ze worden op industriële schaal gefokt.

  Beoordeling kip- en eierrassen: wat is beter

  Deze universele rassen zijn niet veeleisend voor de inhoud, ze eten alles en hebben geen speciale zorg nodig. De enige moeilijkheid kan de afwezigheid van incubatie-instinct bij kippen zijn, wat extra kosten met zich meebrengt voor de aanschaf van een couveuse. Een volwassen kip met vleesei weegt ongeveer 2,5 kg, en binnen een jaar kan hij ongeveer 180-220 eieren produceren (afhankelijk van het ras). Vleeskwaliteit en indicatoren voor de eierproductie bepalen welke kippen uit vlees-jak-rassen beter zijn.

  Een van de beste rassen van vlees- en eierstand, verkregen als resultaat van lang selectiewerk in de XIXe eeuw, in de VS. Kippen kwamen pas in de jaren twintig naar Rusland, waar ze op grote schaal werden gedistribueerd, zowel op pluimveebedrijven als op privéboerderijen. Volgens de normen hebben de vogels een donkerrood verenkleed met zwarte staarten, een klein hoofd, sterke, korte benen, een platte rug en een kleine, gebogen snavel.

  Dankzij hun dichte verenkleed verdragen volwassen vogels de vrieskou goed en verminderen ze de productiviteit tijdens de winter niet.

  Deze soort is veel gevraagd en is populair vanwege zijn uithoudingsvermogen, waarbij 98% van alle jonge dieren overleeft. Kippen beginnen met voeden op 6,5 maanden, en op de leeftijd van een jaar oud groeien ze tot 3 kg en brengen ongeveer 180 eieren per jaar. Eieren daarvan worden verkregen met een bruine schaal, middelgroot, ongeveer 60 g in gewicht. Vertegenwoordigers van het ras Rhode Island zijn uitstekend voor het Russische klimaat, omnivoor, snel aan het groeien, en met goede zorg kunnen ze gemakkelijk tot 220 eieren per jaar produceren. De nadelen omvatten alleen de afwezigheid van moederinstinct en de vrij zeldzame prevalentie in Rusland.

  Zagorskaya zalm

  Uitstekend, ongedwongen vlees- en eierengras, gefokt in het Russische Sergiev Posad. Het verscheen in 1950 en werd het resultaat van een complexe selectie van verschillende bekende rassen. Individuen onderscheiden zich door een zeer interessante kleur, de hanen hebben een zwart en grijs verenkleed en de kippen zijn lichtroze en crème. Vogels onderscheiden zich door een snelle gewichtstoename, een langwerpig lichaam, een dikke, middelgrote nek en een kleine staart. Het ras is gevoelig voor obesitas en vogels mogen niet worden gemest tot meer dan 3 kg.

  Eieren van Zagorsky-zalmkuikens zijn erg groot, goudbruin

  De eerste eieren van een jonge kip worden verkregen op de leeftijd van 5 maanden, en de belangrijkste piek van de eiproductie is 8-12 maanden. In eerste instantie zullen de eieren vrij klein zijn, ongeveer 40 g, maar na verloop van tijd neemt hun grootte toe tot 70 g, wat belangrijk is

  Zagorskaya-zalm kan tot 260 eieren per jaar produceren, dit is de hoogste indicator onder vlees- en eiersoorten.

  Nieuwe hampshire

  Een ander Amerikaans ras dat de aandacht van pluimveehouders verdient is New Hampshire. Vanwege zijn productieve kwaliteiten, goede gezondheid en kieskeurigheid, heeft het een waardige plaats ingenomen in de ranglijst van de beste universele rassen. Het uiterlijk van de vogels is zeer helder, mooi roodachtig verenkleed bij kippen en een weelderige groene staart in hanen. Het lichaam is sterk en groot, met krachtige gele benen en een brede borst. Door de kleine kuikens in te kleuren kan hun geslacht gemakkelijk worden bepaald, de hanen hebben witte dons op de vleugels en de kippen worden bruin met witte strepen geboren.

  Ze krijgen hun standaardkleur New Hampshire op de leeftijd van 3 maanden, waarna de eerste eieren ook in de kippen verschijnen

  Het moederinstinct in dit ras is uiterst zeldzaam en ze kunnen overal eieren leggen, maar niet in nesten. Gedurende het jaar kan de kip ongeveer 200 bruine eieren leggen, met een gewicht van ongeveer 60 g. Vogels haasten zich 2 jaar lang actief, waarna de eiproductie begint te vallen en volledig stopt. Daarom is het erg belangrijk om kuddeverjonging tijdig uit te voeren. Het hoge overlevingspercentage van jongvee en het niet veeleisend zijn van foerage en grooming maakt het ras behoorlijk aantrekkelijk voor particuliere huishoudens.

  Poltava-klei

  Vogels van de Oekraïense fokkerij, verkregen door kruising van lokale rassen met verschillende buitenlandse rassen. Kleine kippen (tot 2 kg) hebben een dicht verenpak van lichte of donkere bruinachtige kleur met zwarte punten op de vleugels en nek. Het vlees van het ras is zeer sappig, zacht en zacht, en de eieren hebben dikke, crèmekleurige schelpen, wegen gemiddeld 50-60 g en onderscheiden zich door hoogwaardige eiwitten.

  In één jaar kan een laag Poltava-klei minstens 180 eieren geven en beginnen de kippen na 5 maanden te varen

  Bij het voeren moet er rekening mee gehouden worden dat verse maïs, gemengd voer en graan in de voeding moeten zitten. Ze hebben geen extra verwarming nodig in de winter, ze verdragen vorst perfect, zonder op te houden. Boeren beoordelingen over dit ras zijn alleen positief, vanwege de hoge kwaliteit van vlees en eieren.

  Een behoorlijk oud ras, verkregen in Frankrijk in de achttiende eeuw. Verschilt qua decoratief uiterlijk en goede productiviteit. Vogels hebben een kleine, platte kop met een korte, sterke snavel en een rechte, lage kam. De hals is middelgroot, bedekt met weelderig verenkleed, lijkt op een manen en het lichaam is langwerpig, horizontaal gelegen. Kippen zijn zwaarder en gedrongener dan lullen, met sterke poten met vijf vingers. Er zijn drie soorten vuurballen: zilver, zalm en blauw, verschillend in de kleur van veren.

  Breed Firewall wordt als universeel beschouwd, maar het wordt vooral gewaardeerd voor lekker en ongelooflijk mals vlees

  Eiproductie in kippen is gemiddeld, dat wil zeggen dat ze in het eerste jaar tot 180 eieren kunnen produceren, en in het tweede jaar slechts 130-140. In de toekomst zullen deze cijfers alleen maar verslechteren, wat periodieke vervanging van vee vereist. Lagen beginnen te leggen op de leeftijd van een half jaar, en een ei weegt niet meer dan 60 g. Ze hebben ruime open lucht kooien en lage luchtvochtigheid nodig in het kippenhok.

  Adler zilver

  Dit uitstekende ras werd gefokt in het Krasnodar-gebied en kreeg officiële registratie in 1966. Het is een van de meest voorkomende en gewilde vlees- en eierassen, niet alleen in Rusland, maar ook in het buitenland. Vogels zijn zeer winterhard en levensvatbaar, passen zich snel aan verschillende temperatuuromstandigheden aan en haasten zich 3-4 jaar achter elkaar. Uiterlijk zijn ze niet te groot, gespierd, middelgroot. Het lichaam is langwerpig, met een diepe borst en een rechte rug, en het verenpak is dicht, wit met een zwarte staart.

  Volwassen kip kan ongeveer 3 kg wegen en haan tot 4 kg.

  Vogels groeien op tot de leeftijd van een jaar en ze beginnen heel vroeg te vliegen (op 4,5 maanden), wat kan leiden tot de ontwikkeling van ernstige pathologieën. Om dit te voorkomen, wordt het aanbevolen om kippen en hanen apart te houden, om de hoeveelheid voer en de lengte van het daglicht te verminderen totdat ze 6 maanden oud zijn. Elk jaar worden maximaal 200 of meer eieren verkregen uit een enkele kip, middelgrote met een dikke, romige schaal.

  Dit ras kreeg ook de distributie en erkenning van pluimveehouders. Gekweekt in Engeland, waar al meer dan 30 jaar broedwerk plaatsvindt en het ras werd geregistreerd aan het begin van de 20e eeuw. Vogels hebben een massieve, vierkante lichaam, ze zijn squat, met brede schouders en korte benen. Er zijn verschillende opties om het verenkleed van kippen te kleuren, maar ze hebben allemaal hoge productieve kwaliteiten. Kortom, dit ras is meer gewaardeerd vlees met witte huid en delicate textuur. Volwassen kippen bereiken een gewicht van 4 kg, maar zijn gevoelig voor obesitas, wat de eiproductie aanzienlijk vermindert.

  Voor het begin van de winterperiode worden kippen op een speciaal dieet geplant om de eiproductie niet te verminderen.

  In het eerste jaar kunnen ongeveer 170 eieren worden verkregen van een kip, en in het tweede jaar daalt dit cijfer tot 130 stuks. Eieren zijn middelgroot, met gele of bruine schelpen. Om de 2 jaar moet de kudde worden bijgewerkt. Kippen zitten perfect op eieren, maar hebben speciale omstandigheden nodig, een warme en lichte schuur, extra stro en turf.

  Bekijk de video: Priviți ce îi face femeia soțului ei. Mori de ras (November 2020).

  Загрузка...

  Pin
  Send
  Share
  Send
  Send