Algemene informatie

Levzey (maral root): het gebruik van therapeutische en heilzame eigenschappen

Pin
Send
Share
Send
Send


Een van de populaire namen van de plant - maral root. Het werd op deze manier genoemd omdat de lokale bevolking, die het gedrag van herten-marals observeerde, opmerkte dat tijdens de sleur de dieren veel kracht verloren, maar snel herstelden nadat ze de wortels van deze kruidachtige plant vonden, groeven en aten. In die tijd was er zelfs een legende dat de hertenwortel een persoon geneest van veertien ziekten en de jeugd teruggeeft.

Fabriek beschrijving: overblijvend kruid van 0,5 - 1,5 m lang. Wortelstok verkort, houtachtig, horizontaal, met sporen van de stengels van vorig jaar en talrijke snoervormige wortels. Stelen rechtopstaand, onvertakt, onder de bloeiwijzen spinneweb, gegroefd. De bladeren zijn afwisselend, eenvoudig, diep geveerd op 5-8 paar getande lobben, de onderste zijn gesteeld, naar boven langs de stengel, krimpen in grootte en worden sedentair. De bloeiwijze is een enkele mand met een betegelde omslag, waarvan de bladeren vliezige, ingesneden omgeslagen en naar beneden gevouwen aanhangsels dragen. De spons is borstelig. De bloemen zijn paars, biseksueel, pentamerous, de stamper is een, met de onderste eierstok. Vruchten - testes bruin, met een plukje. Hij bloeit in juli en augustus. De vruchten rijpen in september en oktober.

verspreiding: Levzeya saffloer, groeit op subalpiene, minder vaak alpenweiden van Altai, Sayan, Dzungarian Alatau, Khamar-Daban.

Gebruikt onderdeel: medicinale grondstoffen zijn wortelstokken met wortels. De samenstelling van de wortelstok en wortels omvatten insuline, etherische olie, harsen, zouten, oxalaten en fosfaten, vitamine A en C.

Verzamelen en oogstenA: verzameling wordt gedaan in de herfst of lente, beter in de herfst. Rizomen worden gereinigd van de grond, gewassen in koud water en gedroogd in de lucht in de schaduw. Opgeslagen in stukjes gesneden, goed gedroogd aan de lucht. Houdbaarheid tot 3 jaar.

toepassing: er is vastgesteld dat de medicijnen levzey saffloer een stimulerend effect hebben op het centrale zenuwstelsel, de efficiëntie verhogen met mentale en fysieke vermoeidheid. Langdurig gebruik kan een aanhoudende stijging van de bloeddruk, een traag ritme en een toename van de amplitude van de hartcontracties veroorzaken. Levzey wordt gebruikt voor hypotensie, lichamelijke en geestelijke vermoeidheid, verhoogde slaperigheid. Benoemd binnen als vloeibaar extract en tinctuur druppels. Duur van de behandeling is 2-3 weken.
In Siberië worden afkooksels van de wortels en de bovengrondse delen gebruikt als een afrodisiacum voor verlies van kracht, vermoeidheid (patiënten verbeteren hun werkvermogen, ze worden rustiger en meer wakker) en de seksuele activiteit neemt af (ze herstellen de seksuele activiteit). Leuzea-extract als een tonisch medicijn wordt toegevoegd aan dranken zoals limonade.

recepten:

impotentie, algemene zwakte, uitputting, prikkelbaarheid, hoofdpijn en alcoholisme:
1 theelepel geplette wortelstokken levzei 0,25 liter water. Giet kokend water over de wortels van de leuzei, laat gedurende 2 uur trekken, laat uitlekken. Neem 2 eetlepels. l. 3 - 4 keer per dag voor de maaltijd gedurende 2-3 weken.

Maral root: chemische samenstelling

Levzei-wortel bevat veel nuttige stoffen, namelijk:

 • alkaloïden,
 • inokosterone,
 • antrahiony,
 • vitamine C,
 • tanning spoorelementen,
 • caroteen,
 • fosfor,
 • zouten van organische zuren
 • edisteron,
 • olie.
Deze elementen ondersteunen de mentale toestand van een persoon op het juiste niveau, dragen bij aan het herstel van kracht, verlichten stress, ontspannen en normaliseren ook de bloedsomloop. Met deze plant kun je alcoholisme en diabetes behandelen. Het verlicht depressie en stress en helpt ook bij ziekten van de geslachtsorganen en fracturen.

Veel wetenschappers en schoonheidsspecialisten zeggen dat de plant een gunstig effect heeft op de huid en het haar kracht en schoonheid geeft.

Nuttige eigenschappen van de maral root

De maral root heeft veel heilzame eigenschappen, en in deze sectie zullen we het hebben over de toepassing ervan.

Leuzey is ook populair bij atleten, omdat ze vaak trainen en proberen om extra calorieën te verbranden of spiermassa te winnen. Voor vrouwen is het nuttig omdat het de menstruatiecyclus verbetert en het metabolisme verhoogt. Het wordt ook gebruikt tijdens de menopauze om de negatieve menopauzale symptomen te verminderen. En met PMS-medicijnen helpen bij het wegwerken van prikkelbaarheid en tranen.

Maraliumwortel is erg handig voor mannen die ouder zijn dan dertig. Het is op deze leeftijd dat prostatitis verschijnt. Dit probleem staat voor elke tweede man en je kunt er niet over zwijgen. De plant helpt testosteron produceren en verlengt het actieve seksuele en fysieke leven.

Levzey heeft een specifieke geur en smaak, maar het zal u helpen om te gaan met postoperatieve verwondingen, bloedstolling en complicaties.

Als u de maral root niet in zijn pure vorm wilt gebruiken, kunt u een speciaal medicijn "asteroïde" kopen, dat wordt verkocht in apotheken. Het helpt om het gevoel van vermoeidheid te overwinnen, en verlicht ook hoofdpijn en prikkelbaarheid, geeft vitaliteit, verhoogt de efficiëntie en eetlust en verlaagt ook de bloedsuikerspiegel.

De plant wordt gebruikt voor alcoholintoxicatie en om uit de slaap te raken.

Toepassing van marale wortelinfusies

Van de Leuzea-wortel kun je alcoholische of niet-alcoholische tincturen maken die bij bepaalde ziekten worden gebruikt. We zullen er in de volgende paragrafen over praten.

Tinctuur maral root op alcohol wordt als volgt bereid:

 • zet de wortel in een glazen pot en vul hem met 100 g wodka,
 • verplaats het vaartuig naar een donkere plaats
 • aandringen op 14 dagen,
 • schud van tijd tot tijd,
 • zorgvuldig wiet.
Neem de tinctuur vóór de maaltijd 20 druppels. Als een man zijn potentie moet verhogen, moet je 30 druppels innemen.

Deze tinctuur ontspant, elimineert avitaminosis, en vermengt zich met andere kruiden (rozenbottel, rowan, weegbree en calendula) heeft een kalmerend effect.

Je kunt het 3 keer per dag in kleine hoeveelheden innemen en een uur lang drinken.

Nuttige eigenschappen van maral poeder

Nuttige eigenschappen van Leuzea worden door het poeder overgedragen. De plant moet worden gedroogd, ingewreven en honing worden toegevoegd. Dit alles wordt grondig gemengd en 3 keer per dag vóór de maaltijd aangebracht. Het helpt om het lichaam te versterken.

Toepassing van rode wortelbouillon

Laten we beginnen met het koken van bouillon. Maal de gedroogde plant in kleine hoeveelheden en giet een glas kokend water. Dan warmen we op een klein vuur en laten we het brouwen.

Neem drie keer per dag voor de maaltijd gedurende enkele weken. Indien gewenst kan de cursus worden herhaald.

Levzeya-wortel heeft gunstige eigenschappen, maar het heeft contra-indicaties, namelijk: het kan niet worden gebruikt voor mensen met hypertensie.

Leuzea saffloer of maral root: contra-indicaties

Levzeya safloravidnaya wordt beschouwd als een zeldzame plant die gunstige eigenschappen heeft en geen contra-indicaties heeft. Phytoecdysteroïden zitten in de leuzee saffloer, die het begin van vele ziekten voorkomt.

Deze plant kan samen met andere geneesmiddelen worden ingenomen, het veroorzaakt geen bijwerkingen.

Het kan echter niet worden geconsumeerd tijdens zwangerschap en glaucoom. Dit kan verwijde bloedvaten van de fundus veroorzaken.

De plant heeft veel nuttige functies, maar het kruid Leuzea heeft, ondanks alle geneeskrachtige eigenschappen, contra-indicaties.

Bij chronische ziekten en aandoeningen van de maag mag alleen worden gebruikt onder medisch toezicht. Het moet ook gedurende de dag worden ingenomen, anders neemt slapeloosheid, druk en zenuwachtige prikkelbaarheid toe.

Maraliumwortel: hoe medische grondstoffen te bereiden

Als een medische grondstof gebruikte wortelstokken. Ze zijn onderhevig aan drogen. Kies grote, maar niet dikke kopieën. De plant moet worden gedroogd en geventileerd, vervolgens in de lengte worden gesneden en uitgespreid op katoenweefsel. Om de wortelstokken te drogen moet je in een kamer zijn met goede verwarming en ventilatie. De optimale temperatuur is niet hoger dan 45 ° C.

Leuzea saffloer

Meerjarige kruidachtige plant. Het wordt gewaardeerd door tonische, adaptogene, stimulerende, hypertensieve, tonische, reinigende en verjongende werking. Het wordt veel gebruikt in professionele sporten als een toelaatbare biostimulator die het uithoudingsvermogen verhoogt.

De helende eigenschappen en contra-indicaties van de maral root zijn al lang bekend bij Siberische sjamanen. Oldtimers merkten dat dit gras een favoriete delicatesse is van edelherten, vandaar de populaire naam van de plant. "Hertengras" staat bekend om zijn adaptogene, tonische eigenschappen. Altaj-sjamanen geloofden dat de maral root een persoon op de been kan zetten na de meest ernstige ziekte en vitaliteit en vitaliteit in een patiënt kan ademen. Niet tevergeefs in de Siberische folklore zijn zoveel legendes en verhalen verbonden aan de maral root.

Functies Leuzea Saffloer

Wat zijn de gunstige eigenschappen van saffloer levzey en contra-indicaties? Voor welke ziekten wordt het gebruikt? Waar groeit herten en hoe oogst je het?

Leuzea saffloer (maral root) behoort tot endemische plantensoorten. Dit geeft een beperkt aantal grassen en de schaarste aan. Levzey staat vermeld in het Rode Boek en is wettelijk beschermd. Deze plant is een alpine en subalpiene gordel (van 1400 tot 2300 m boven zeeniveau). Het kan worden gevonden in sparren, ceders zeldzame bossen, waar veel licht is, op weilanden, in de buurt van rivieren, en ook in hoog-bergachtige toendra. In het wild is gras te zien in Oost- en West-Siberië, in het Altai-gebergte, aan het Baikalmeer, minder vaak in Centraal-Azië. De belangrijkste plaatsen voor massadistributie zijn de bergbossen van de bergen Altai en Sayan, de bergketens Kuznetsky en Dzungarian Alatau. In de USSR werd de plant als een farmacologische grondstof gekweekt in Oekraïne, de regio Moskou, in de regio Novosibirsk, Leningrad.

In de farmacologie wordt de Leuuzei-wortel gewaardeerd. Het begint geoogst te worden aan het einde van de zomer of in de herfst, wanneer de vruchten rijpen. Het hangt af van de klimatologische omstandigheden. Meestal wordt het ondergrondse deel van het gras geoogst in september en oktober. Grondstoffen worden goed afgeschud, gewassen met stromend water en 5-6 dagen gedroogd onder natuurlijke omstandigheden bij warm en droog weer (direct zonlicht is acceptabel). Als het buiten nat en koud is, is het aan te raden om te drogen in een elektrische droger bij 50 ° C. Grondstoffen zijn verpakt in linnen zakken. Houdbaarheid - 3 jaar.

Genezende actie

Wat zijn de heilzame stoffen die levzey-extract bevatten? De organische samenstelling van de plant bevat organisch polysaccharide-inuline. Dit is een natuurlijk prebioticum, dat een gunstig effect heeft op het metabolisme, metabolische processen activeert, de groei van gunstige microflora in de darm stimuleert, bijdraagt ​​aan een betere opname van alle voedingsstoffen door het lichaam, waardoor giftige stoffen worden verwijderd. Deze stof wordt ook gevonden in artisjok, paardebloem, devasiel, klis, witloof, knoflook, echinacea, asperges. Bovendien omvat de samenstelling:

 • alkaloïden,
 • gom,
 • hars,
 • zouten van fosforzuur,
 • retinol,
 • ascorbinezuur,
 • essentiële olie
 • calciumoxalaat kristallen,
 • caroteen.

Het bereik van farmacologische actie:

 • tonic,
 • stimulerend,
 • vaatverwijdende,
 • hypertensieve,
 • tonic,
 • immuunsysteem,
 • antioxidant,
 • adaptogenic,
 • bloedzuivering,
 • verjongend.

Verzameling en opslag

Voor de bereiding van geneesmiddelen met behulp van wortelstokken en wortels Leuzei, wordt het oogsten uitgevoerd in de periode vanaf half augustus en tot het begin van de winter (dat wil zeggen, na volledige rijping van de zaden).

Alleen de oudste en grootste wortels, die in het derde of vierde jaar na het zaaien zijn opgegraven, zijn vatbaar voor oogsten (in deze periode bereikt het ondergrondse deel van de plant zijn grootste massa, maar het heeft nog steeds geen dode of rotte wortels). De gegraven wortels en wortelstokken van de Leuzea worden grondig gereinigd van de grond (de stelen van de plant moeten worden verwijderd). De grondstof wordt goed gewassen onder stromend water en wordt niet langer dan zes dagen in de zon gedroogd, waarna de grote exemplaren in verschillende stukken worden gesneden en samen met kleine wortels in de open lucht of in een warme maar altijd droge ruimte worden gedroogd. Je kunt de plant ook in een droger drogen door de grondstof uit te zetten met een laag van niet meer dan 8 cm en de temperatuur in te stellen op ongeveer 50 - 60 graden.

Goed gedroogde wortels en wortelstokken van de Leuzea hebben een bruin-bruine (tot zwarte) kleur aan de buitenkant en lichtgeel - direct op de breuk. Bovendien heeft de grondstof een aangename geur en een zoet-harsachtige smaak.

De houdbaarheid van de geoogste grondstof is drie jaar, mits deze wordt bewaard in gesloten papieren of plastic zakken.

Het is belangrijk! Thickets van Levzeas herstellen extreem langzaam (het duurt 15 - 20 jaar). Om deze reden moeten tijdens het oogsten ten minste twee (en bij voorkeur vier) planten worden achtergelaten voor elke tien meter struikgewas, waardoor het herstel van een toch al kleine populatie verzekerd is.

De samenstelling en gunstige eigenschappen van Leuzea

 • bevordering van de opname van vitaminen en mineralen
 • regulatie van lipidemetabolisme,
 • immuniteit verhogen
 • normalisatie van intestinale microflora,
 • regulatie van de werking van het maagdarmkanaal,
 • verlaging van de bloedsuikerspiegel.

 • versterking van de immuniteit
 • eliminatie van toxines
 • bescherming tegen de schadelijke effecten van vrije radicalen.

 • pijnstiller
 • hypotensie,
 • hemostatische,
 • kalmerend middel,
 • antispasmodic.

Ascorbinezuur

 • regulatie van redoxprocessen van cellulaire ademhaling,
 • toename van capillaire permeabiliteit,
 • zorgen voor de groei van botweefsel
 • toename van beschermende krachten
 • het stimuleren van de productie van bijnierhormonen.

 • lagere cholesterolconcentratie
 • eliminatie van toxines
 • normalisatie van gastro-intestinale functies.

 • bacteriedodend,
 • laxeermiddel,
 • bacteriostatisch,
 • immunomodulerende.

Phyto-tekens (ecdysten en inocosteron)

Steroïde verbindingen met uitgesproken anabolische en tonische eigenschappen.

 • activeer het immuunsysteem
 • prestaties verbeteren
 • het uithoudingsvermogen verhogen
 • vrije radicalen neutraliseren,
 • bevordering van de productie van testosteron
 • toename van seksueel verlangen
 • verhoog de aanpassingsfuncties van het lichaam.

flavonoïden

het zenuwstelsel kalmeren
capillaire versterking,
versterking van de wanden van bloedvaten en verbetering van hun elasticiteit,
neutralisatie van vrije radicalen.

Vanwege de uitgesproken bacteriedodende en adstringerende eigenschappen, wordt het vaak gebruikt bij de behandeling van moeilijk genezende wonden, evenals verschillende huidziekten.

Effecten van vitamine E:

 • voorkomt bloedstolsels en lost bestaande bloedstolsels op,
 • verbetert de vruchtbaarheid
 • vermindert de verschijning van de menopauze.

Coumarines verminderen de bloedstolling, waardoor de vorming van bloedstolsels wordt voorkomen.

antrachinonen

 1. Verhoog de afweer van het lichaam.
 2. Bevorder de vorming en het herstel van cellen.

 • neutraliseren van vrije radicalen, waardoor de ontwikkeling van kanker wordt voorkomen,
 • bacteriën bestrijden
 • verstoren de processen van beschadiging en vernietiging van cellen, aanzienlijk vertragen de veroudering van het lichaam.

Organische zuren

 • stimulatie van bloedvorming
 • verbetering van gastro-intestinale functies,
 • regulatie van de spijsvertering,
 • cholesterolverlagend,
 • neutralisatie van vrije radicalen,
 • vet opsplitsen
 • immuniteit verhogen
 • eliminatie van toxines.

 • versterking van de immuniteit
 • actieve deelname aan het opbouwen van spiermassa.

macronutriënten

 • hemoglobineproductie in het bloed,
 • afscheiding van schildklierhormonen,
 • effectieve bescherming tegen verschillende bacteriën.
 • regulatie van lipidemetabolisme
 • zorgen voor absorptie van koolhydraten
 • insulinesynthese
 • regulatie van het centrale zenuwstelsel.

Spoor elementen

 • verwijdering van toxines,
 • eliminatie van ontsteking
 • regulatie van cardiovasculaire activiteit
 • normalisatie van de bijschildklieren,
 • preventie van de vorming van nierstenen.
 • stimulatie van mentale activiteit
 • botvorming
 • insulinesynthese en absorptie
 • normalisatie van het voortplantingssysteem,
 • het eiwitmetabolisme waarborgen.
 • versterkt de vaatwanden
 • activeert anabole processen
 • reguleert het proces van bloedvorming,
 • versterkt botten
 • vult cellen met zuurstof
 • toont vrije radicalen.
 • reguleert de bloedsuikerspiegel
 • neemt deel aan het metabolisme van koolhydraten en lipiden,
 • vermindert cholesterol.
 • activeert het proces van bloedvorming,
 • neemt deel aan de synthese van purinebasen,
 • verhoogt de productie van antilichamen.

 • stimuleren van het hormoonproductieproces van het lichaam,
 • neutraliseer de effecten van toxines
 • prestaties verbeteren
 • de niet-specifieke weerstand van het lichaam vergroten,
 • normaliseren mineraal metabolisme.

 • wek het hoestcentrum op,
 • regelen van de uitwisseling van water en zout en mineralen,
 • verbeter het effect van hormonen
 • ontsteking elimineren
 • liquefy slijm.

Lipiden bevatten een grote hoeveelheid vitamines en vetzuren, die de synthese van vele hormonen mogelijk maken, zonder welke een normale werking van het zenuwstelsel onmogelijk is.

Voor de duidelijkheid en eenvoud van perceptie wordt de bovenstaande informatie aangeboden in de vorm van een tabel:

Bekijk de video: 10 redenen om kurkuma veel vaker te gebruiken (September 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send